Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сметам дека сѐ уште е рано за да дадеме отцена на работата на ЕДФ. Ова издание до сега го сфаќам како конечно фудбалерите да почнаа да го разбираат ЕДФ и да го имплементираат сѐ она што им го кажува на тренинзи и што го бара од нив.
Сигурен сум дека ќе во иднина ќе има и слаби изданија на нашите, ама мора да се потрудат да ја повторуваат играта од двата последни натпревари.
Со повредите ич немаме среќа. Редно е еднаш да се вратат сите и да имаме комплетен ростер па да видиме до каде сме и што сме. Голем дел од другиве екипи играат со 12-13 играчи цела сезона и еден не им се повредува, а не па 3-5 играчи постојано повредени да имаат.
Најважно е до зимскиот преоден рок да успееме да се задржиме во горниот дел од табелата и ако се точни најавите за уште 2-3 засилувања на зима ќе можеме да дотуркаме далеку на сите три фронта.[DOUBLEPOST=1508770408][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
Веројатно со овој состав ќе се излези вечер.
22729109_1302323513246473_8082242868796085519_n.png

Ако води 2/3-0 на полувреме ЕДФ би било добро да ги одмори Коларов и Џеко. Немаат застанато цело време.
Имаме натпревари среда-недела и ќе скуваат.[DOUBLEPOST=1508966319][/DOUBLEPOST]
22688741_1302488083230016_5640416018421283842_n.png

Многу лош натпревар за око. Јалова доминација на Рома.
Сакам да мислам дека намерно не влегоја со сите сили на натпреваров и затоа го изиграа така на резултат.
Пеналот спорен.
Покрај двете стативи, два удари со глава покрај гол и еден удар на оној црепон Дефрел ништо посебно не се случи.
ЕДФ мора нешто да подобри против Болоња нареден натпревар. Не смееме со онаков пристап кон малку позериозните екипи.
Инаку Карсдорп изигра 80 минути. Просечно како и целиот тим денес.
Мора да се врати Емерсон за малку да го смени Коларов.
Евентуално против Болоња наредно коло ако имаме водство од 2-3 разлика да го стави ЖЖ на лев бек за да го одмори Коларов за Челзи дома.

Добро е што се одлепивме горе на табелата. Моментално се 5 екипи за 4 места во ЛШ. Ќе биде интересно да се види како ќе се одвиваат работите.
Според мене Јувентус и Наполи сметам дека ќе си газат до крај. Интер и Лацио играат добро сега за сега, имаат солидни тренери, но сметам дека Лацио нема доволно квалитете за да истурка цела сезона, а исто така има кратка клупа.
Рома сѐ уште е енигма во однос на тренерот, но од друга страна имаме широк ростер. Ќе видиме што ќе биде пресудно на крајот.

Последно уредено:
Срамотилоци..
Ај да верувам и јас дека се играше колку да се победи, но онаква срамна игра не ни личи на Олимпико..
Исто и јас мислев дека со удвоена резултатска предност ќе ги извадеше Коларов и Џеко ама овја им еба мајката ги исцеди у пм..

На Џенгис Ундер му требаат вакви натпревари да се адаптира на овој стил на игра има потенцијал во детето..

Карсдорп добар во одбрана дефанзивно ми делува постабилен од Бруно и Флоренци што немора да значи дека е така сепак ова Кротоне беше.. А во напад не ми изгледа нај нај имам впечаток дека нема добар центар шут... Прв натпревар му беше и да му дадеме време да покаже што знае...

Дефрел несакам да навредувам играчи од Рома ама овја бе луѓе е тежок коњ.. Со кој памет фрлија 20 мил бе?? Абе Итурбе 2 дел.. Освен брзина што си има, техника, снаодливост контрола на топка НУЛА!
ЕДФ со кој памет го донесе овде би сакал да ми одговори!!?? Или му е близок пријател па му зел процент што го донел тука... Стварно незнам луѓе...

Жерсон.. Ти бе дете треба да кинеш и да користиш свака добиена шанса и да се наметнуваш во 1 состав..
17 мил за овја невоспитаниов никад не би дал.. До сега требаше многу повеќе да прикаже ама ништо.. Од овој немам надеж дека ќе биде играч, следно лето го гледам во друг клуб..[DOUBLEPOST=1509015754][/DOUBLEPOST]Рома Аџибадем Систина!!!
Отварам очи сабајлево отварам фб што ќе видим!!??
- Рик Карсдорп ги скинал предните укрстени лигаменти..
Само што почна вчера да игра ете ти нова повреда таму во списоците мора да стои барем еден што се лечи од таа повреда бидејќи еве го Емерсон се враќа...
Абе 10 повреда е оваа со лигаментите од 2015 год. што е многу, многу е..
Ебемти Палота и директори и све у пм. набркај све тоа докторите донеси нови бе, смени нешто во тренинзите!!! Што толку страдаат нашиве фудбалери од ова ја незнам..
И да пауза од 5-6 месеци па рачунајте во мај месец ќе го видиме..

Последно уредено:
Spisak igrača Rome koji su doživeli povredu kidanja ligamenta kolena (ACL) u poslednje 3 godine:

Nura
Rudiger
Strootman x2
Emerson
Luca Pellegrini
Florenzi x2
Carpadossi
Mario Rui
Ponce
Tumminello
Karsdorp

22730148_10155241398039200_4701123233834778717_n.jpg

Некни со Болоња повторно минимална победа. Не успеав да го гледам натпреварот, но според статистиката и она што го читав на нет ништо посебно.
Може да се каже дека Алисон Бекер брани одлично. Нека продолжи вака. Секоја чест. Вчера излезе статистика за голманите.
22851715_1306348662843958_8265041319145678380_n.png

Инаку за денес не знам што да очекувам. Последните 3 натпревари во домашното ги играме не така атрактивно и добро, но сепак победуваме. Ако евентуално се повтори играта од пред 2 недели од Лондон сметам дека може да ги добиеме.
Челзи во гости против Атлетико изигра многу јако, ако изигра и вечер против нас ќе е многу тешко. Проблем кај Рома се и големиот број на повредени играчи. Па за вечер можен состав би бил следниов:
22851668_10155251825879200_3665449088757730317_n.jpg

Инаку Фазио со нов договор.
22815107_10155251074059200_3303647477027040049_n.jpg

Јас последните две не ги гледав, незнам оној Морено како игра и највеќе од него ме фаќа страв:cautious:

Ја добивме и Болоња повторно со минимални 1-0 веќе 3 по ред во Сериа А со минимален резултат..Али што, битно 3 бода прокниживме и го држиме чекорот за ЛШ и со натпревар помалку.
Е сега ни јас не го гледав натпреварот саглам ама можеме да кажеме дека Коларов,Наинголан ни се скроз свежи за денеска со Болоња не одиграја ни минута додека Пероти е добро одморен он влезе во 60 минута..
Ќе беше добро и Џеко да биде изваден барем накај 70 мин. но што е тука е..
Со Шик незнам што е работата го најавија дека со Кротоне ќе добие шанса но тој ни викендов не настапи...
За денеска покрај Емерсон,Карсдорд вон тимот ќе бидат Дефрел и Бруно Перес..
На клупата денеска може да биде Манолас па ако загусти да биде уфрлен во игра...
За вечерва никако не смееме да изгубиме...
Доколку победиме вечерва со мислите ќе бидеме само победа дома со Карабак и сигурен пласман во 1/8 финале па дури и за 1 место во групата..
Нерешен резултат и тоа ни одговара но тогаш ќе треба да го пратиме оној резултат во Лондон кога ќе гостува Атлетико..
Недај боже пораз тогаш се ќе се закомпликува ..
Со еден збор се е во наши раце..Доколку поминеме група финансиски ќе добиеме убава инекција па на зима се најавени и неколку засилувања..
Нека ни е со среќа вечер !!! Форца РОМА !!![DOUBLEPOST=1509445267][/DOUBLEPOST]“Roma za rekord”, aludira list da će Đalorosi zaraditi rekordnu sumu novca od prodaje karata u ovoj sezoni. Na Olimpiku protiv Čelsija se očekuje 55 hiljada gledalaca i zarada od 2.500.000 evra prodatih ulaznica. U podnaslovu se optimistički najavljuje povratak Manolasa među startere protiv Čelsija, posle povrede, kao i vesta da je Facio produžio ugovor sa Romom do 2020. godine. Na unutrašnjim stranama se još kaže da je odbrana Rome treća u Evropi po svojoj neprobojnosti. Samo su Barselona i Mančester Junajted primili manje golova od rimskog tima.

Последно уредено:
Конечно на Олимпико ќе има бројка од над 50 000 посетители, ете им екстра мотив, само да не ја посерат работата :)

Како и да е ќе биде интересно да се види како ќе одговори ЕДФ во натпревар со притисок. Сметам дека минатиот натпревар со Челзи фудбалерите, покрај мотивирани, влегоа растеретени резултатски и затоа изиграа убаво.
Се надевам вечерва ќе изиграат пред сѐ резултатски. :)

Ама сега Челзи ќе испаднат со покомпактибилен состав, на претходната Конте правеше експерименти, сега Луиз и Рудигер се враќаат со Кејхил како тројка у одбрана, а тука се Азпилихуета и Алонсо, така да нема да биде исто.

Али и ние сме ујачани со повредата на Перес и ќе игра Флоренци:cool::D

А и Дефрел се повредил :icon_mrgr:

А пријатно ќе бидам изненаден доколку Манолас почне од прва

Се зезаме на сметка на повредите као демек појачање за нас е што ќе ги нема Перез и Дефрел, али затоа во напад Ундер ни е единствена замена..

Шо знам, Челзи ли се слаби, Рома ли се јаки.. две утакмици во првенството на домашен терен против слаби екипи по 1-0 тепаат, а на Челзи можеа комотно пет да му дадат:oops:

Шо знам, Челзи ли се слаби, Рома ли се јаки.. две утакмици во првенството на домашен терен против слаби екипи по 1-0 тепаат, а на Челзи можеа комотно пет да му дадат:oops:

Од кај знаеме Челзи колку се јаки? Немаат играно со кротоне :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom