Вечер играме пријателска со Шапокоенсе. Ќе играме со комбиниран состав со оглед на тоа дека голем број од првотимците се со репрезентативни задолженија. Ќе биде интересно да се види како ќе изигра Шик, а интерес биду и враќањето на Флоренци.
Инаку помина трансфер периодот. Јас на управата би му дал оценка 3 на скалило од 1-5.
Мислам дека продаде играчи, што можеше лесно да се заменат. Освен Дефрел другото му е ок пазар, иако за Шик немам креирано некое мислење. Бев против негов трансфер.
Екипата во целост ни е енигма. Од првите два натпревари во калчото не може да се изгради мислење, бидејќи натпреварите беа потполно различни. Во натпревар каде не фативме топка победивме, а во натпревар, каде што можеше до 50 мин. слободно да водиме 3-0 ние изгубивме 1-3. Се надевам дека ова е оној типичен период на приспособување и барање на добитна комбинација, којшто му се има случено на сите тренери. И Сари, Алегри, Конте и сл. кога дојдоа во Наполи и Јуве не почнаа од старт да победуваат. Имаа киксеви првите месец-два додека не се прилагодат едни со други. Искрено би сакал да е ситуацијата со ЕДФ таква.
Би било добро кога би можел да биде пофлексибилен. Мора да проба да ги прилагоди фудбалерите на повеќе формации. Имаме играчи и замени за сите.
Дали би завршиле во топ 4 и дали ќе освоиме нешто годинава зависи пред сѐ од самата екипа, којашто би изгледала вака:
И самиот Мончи за преодниот рок ја има следнава изјава:
„Zadovoljan sam prelaznim rokom, ali nisam oduševljen. Ovaj prelazni rok je za mene krenuo u junu, što ranije nije bio slučaj, gde sam se pripremao godinu dana unapred.
Zaključak: rekao bih da smo dobro uradili sada, ali ćemo morati mnogo više da proučavamo za naredni rok.“
Останува да веруваме на екипата и тренерот.