- Член од
- 7 август 2010
- Мислења
- 3.518
- Поени од реакции
- 5.385
I Real go smeni trenerot samo uste nie ostanavme so propali investiciii. Mi se odmiluva se, a najtesko e koga nemas rezerven tim za navivanje
ROMA ROMA ROMA
Не ти ни треба брат резервен тим. Времето е тркало се врти. Еден ден горе, друг ден долу и така. Навивањето и љубовта кон Рома не се само играта на теренот, има милион други дополнителни работи поврзани со тоа.
Баш малку зачитав од Рома Балкан имаа постирано за некој, кој се откажал од Рома поради тоа што не ја препознава или сл.(не знам конкретно, не дочитав, т.е. не сакав да си го губам времето). Си помислив каков е тој навивач, кој навива за клуб само тогаш кога има успеси. Клубот се сака секогаш, и кога грешат фудбалерите и кога грешат управите. Видете ја Парма. Во шеста лига има следбеници. Има и милион други примери.
Поминале еден куп играчи, тренери, управи и сл. Ќе поминат и овие, ќе помине и Руди и Тоти, Флоренци, Стротман, Нинџа како што поминале Пруцо, Ди Бартоломеј, Балбо, Алдаир, Батистута, Делвекио, Фелер, Елгера, Каниџа и милион како нив. Само клубот е вечен. Крај краева ние не навиваме за Руди, за Палота, за Де Роси и сл. Ние сме за Рома.
Пзд