Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Стивен Џерард со комплименти за Тоти, вајда многу го поштува:)

Pod jakim utiskom bio je i legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard, koji je s velikim naklonom prihvatio ovu informaciju i ikoni Rima dodelio novu titulu.

"Frančesko Toti je Kralj Rima! On je neverovatan tehničar, fantastičan fudbaler. Razlog zbog kojeg ga toliko poštujem jeste zato što sav pritisak u Romi nosi na svojim ramenima. Igrajući za Liverpul, veliki klub, znam koliku odgovornost nosi svaka utakmica, ali i kako je nositi se sa tolikim pritiskom. A opet – mora da pruži navijačima razloge za radost. Sve to sam proživeo i video sopstvenim očima. Razumem zašto ga svi idealizuju, ali i to sa sobom nosi određeni pritisak. Pružati tako dobre partije u kontinuitetu i biti toliko lojalan jednom klubu... Sve su to razlozi zbog kojih ga neizmerno poštujem. On je italijanska legenda. Kada mu priđete, možete da osetite koliko je jak u duelima i koliko dobro kontroliše loptu. Sećam se kada sam pokušao da ga čuvam jednom prilikom – jednostavno je bio nezaustavljiv. Uvek je igrao pametno, gradio svaku poziciju na poziciji 'desetke', a lopta mu se svaki put lepila za nogu. Nema stvari koju on ne zna da uradi. Svaki potez, svaki manevar mu je bio savršen. Ima pregled igre, na terenu vidi stvari koje drugi igrači ne mogu. Imao sam i priliku sa njim da se vidim i nekoliko puta van terena i mogu da kažem da je izvrstan momak. Zbog njegove lojalnosti klubu i odanosti navijačima i grbu kluba koji nosi Toti zaslužuje više od gromoglasnog aplauza i priznanja koja već dobija. Ja mu se takođe klanjam zbog svega toga. On je tip igrača koji se retko rađa i kakav bi svaki klub želeo da ima. Da igram sa njim, to bi bilo jedno neverovatno iskustvo i velika čast za mene. Sećam se kada je Liverpul potpisao Alberta Akvilanija, odmah sam ga pitao: 'Pričaj mi, kakvi su igrači Toti i De Rosi?', a on nije mogao da prestane da ih hvali. Bukvalno je o njima mogao da priča u tomovima",

Стивен Џерард со комплименти за Тоти, вајда многу го поштува:)

Pod jakim utiskom bio je i legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard, koji je s velikim naklonom prihvatio ovu informaciju i ikoni Rima dodelio novu titulu.

"Frančesko Toti je Kralj Rima! On je neverovatan tehničar, fantastičan fudbaler. Razlog zbog kojeg ga toliko poštujem jeste zato što sav pritisak u Romi nosi na svojim ramenima. Igrajući za Liverpul, veliki klub, znam koliku odgovornost nosi svaka utakmica, ali i kako je nositi se sa tolikim pritiskom. A opet – mora da pruži navijačima razloge za radost. Sve to sam proživeo i video sopstvenim očima. Razumem zašto ga svi idealizuju, ali i to sa sobom nosi određeni pritisak. Pružati tako dobre partije u kontinuitetu i biti toliko lojalan jednom klubu... Sve su to razlozi zbog kojih ga neizmerno poštujem. On je italijanska legenda. Kada mu priđete, možete da osetite koliko je jak u duelima i koliko dobro kontroliše loptu. Sećam se kada sam pokušao da ga čuvam jednom prilikom – jednostavno je bio nezaustavljiv. Uvek je igrao pametno, gradio svaku poziciju na poziciji 'desetke', a lopta mu se svaki put lepila za nogu. Nema stvari koju on ne zna da uradi. Svaki potez, svaki manevar mu je bio savršen. Ima pregled igre, na terenu vidi stvari koje drugi igrači ne mogu. Imao sam i priliku sa njim da se vidim i nekoliko puta van terena i mogu da kažem da je izvrstan momak. Zbog njegove lojalnosti klubu i odanosti navijačima i grbu kluba koji nosi Toti zaslužuje više od gromoglasnog aplauza i priznanja koja već dobija. Ja mu se takođe klanjam zbog svega toga. On je tip igrača koji se retko rađa i kakav bi svaki klub želeo da ima. Da igram sa njim, to bi bilo jedno neverovatno iskustvo i velika čast za mene. Sećam se kada je Liverpul potpisao Alberta Akvilanija, odmah sam ga pitao: 'Pričaj mi, kakvi su igrači Toti i De Rosi?', a on nije mogao da prestane da ih hvali. Bukvalno je o njima mogao da priča u tomovima",

А освен кајгана експерти кој не го почитува?

Нашиве сериозно загризале за Сеад Колашинац :facepalm: Се надевам на позајмица без обавезен откуп..
Иначе Манолас и Пјанич се фатиле после Бате, ситуацијата била сериозна па некој двоел (се надевам само шпекулации се ова со Манолас и Пјанич)
Нашиве го контактирале Звонимир Бобан и му понудиле да биде тим менаџер на тимот..

Фудбалски ѕвезди кои не биле родени кога Тоти дебитираше во Серија А (Фото)

12 Декември, 2015

Италијанските медиуми во изминатите неколку дена ја пренесоа информацијата дека Франческо Тоти ќе го продолжи договорот со Рома и дека ќе игра професионално фудбал дури и на 40-годишна возраст, нешто што секако наиде на одобрување од страна на верните фудбалски фанови кои се уште сакаат да уживаат во мајсториите на големиот капитен.

Тоти дебитираше за првиот тим на Рома во италијанската Серија А како 16-годишен тинејџер во 1993 година, кога „волчицата“ на домашен терен ја совлада Бреша со 2:0 на натпреварот кој се одигра на 28 март.

Оттогаш до денес се поминати речиси 23 години, а токму по овој повод реномираниот „ТокСпорт“ направи една интересна листа од актуелни фудбалски ѕвезди кои не биле родени кога Тоти го имаше своето деби во најсилната фудбалска лига во Италија.

1. Ромелу Лукаку (Евертон) 13.05.1993
2. Емре Џан (Ливерпул) 12.01.1994
3. Мемфис Депај (Манчестер Јунајтед) 13.02.1994
4. Ерик Даер (Тотенхем) 15.01.1994
5. Лукас Диње (Рома) 20.07.1993
6. Жерард Деулофеу (Евертон) 13.03.1994
7. Јулиан Дракслер (Волфзбург) 20.09.1993
8. Хакан Чалханоглу (Баер Леверкузен) 08.02.1994
9. Хари Кејн (Тотенхем) 28.07.1993
10. Матео Ковачиќ (Реал Мадрид) 06.05.1994
11. Окслејд Чембрлејн (Арсенал) 15.08.1993
12. Рос Баркли (Евертон) 05.12.1993
13. Лук Шоу (Манчестер Јунајтед) 12.07. 1995
14. Рахим Стерлинг (Манчестер Сити) 08.12.1994
15. Рафаел Варан (Реал Мадрид) 25.04.1993
16. Џон Стоунс (Евертон) 28.05.1994
17. Маркињос (ПСЖ) 14.05.1994

Денес се докажаа две теории, прво Барса се луѓе а не од друга планета, така да тоа смешно оправдување на пичкарската игра паѓа во вода.
Втор факт се покажа дека Интер е јак оваа сезона, нешто на кое се смеете и го спорат голем дел од романстите на други МКД страници поврзани со Рома.

Vecerva ako zagubime LS i makar 3 mesto ke e epten daleku !!
Не мора да значи.Рома има супер тим, само има проблеми со водењето од клупа.И кој ќе кажеше дека Јуве ќе се врати во игра за Скудетото, после очајниот старт.Лигата оваа сезона е таква, да со една добра серија од 5-6 победи се враќаш во игра за титула.Темпото од старт го диктира Интер, тоа е она што е лошо, а ние на клупата го имаме мистер виолина.

Не мора да значи.Рома има супер тим, само има проблеми со водењето од клупа.И кој ќе кажеше дека Јуве ќе се врати во игра за Скудетото, после очајниот старт.Лигата оваа сезона е таква, да со една добра серија од 5-6 победи се враќаш во игра за титула.Темпото од старт го диктира Интер, тоа е она што е лошо, а ние на клупата го имаме мистер виолина.
Pa toa e toa druze ..Problemot e koga ke zavlezeme vo crna serija neznaeme da se vadime t.e Rudi ne znae da gi izvadi neznae da motivira i slicno..Lani srekja sto imavme dobra zaliha pa pak so teski maki go odbranivme 2 mesto..
Iskreno jas od Juve ocekuvav deka ke se vrati i zatoa velev ovie kiksovi so gi imaja Roma morase da profitira a ne za 3 kola se da padne vo voda..

Рано е од сега да се прогнозира за титули и сл. Не знаеме што ќе се случи после поразот денес. До кога ќе биде на клупа дрвово. Форма на играчи. Нови играчи во јануари, нов тренер (дај Боже). Добра серија на победи (како што пиша РР погоре) и сл.
А тоа што сме во многу очајна играчка криза сме. А Интер нема капацитет да издржи вакво темпо. Ќе дојде кризата кај и да е. :)

12322727_960718163988998_788938938141444900_o.jpg

Рано е од сега да се прогнозира за титули и сл. Не знаеме што ќе се случи после поразот денес. До кога ќе биде на клупа дрвово. Форма на играчи. Нови играчи во јануари, нов тренер (дај Боже). Добра серија на победи (како што пиша РР погоре) и сл.
А тоа што сме во многу очајна играчка криза сме. А Интер нема капацитет да издржи вакво темпо. Ќе дојде кризата кај и да е. :)
Toa e problemot sto cekame kriza necija namesto da si go zarabotime lebot sami.

ROMA ROMA ROMA

Smesna rabota :( Vo odbrana 11 igraci, samo 5 trgnuvaat vo napad a do nivni 16etnik samo dvajca i tolku za ponataka nemame igraci. Stvarno e za zalenje igrava :(

ROMA ROMA ROMA

Да бевме малку похрабри ќе ги тепавме, овие Наполи никад нема титула да освојат, секогаш ќе си останат провинциски клуб.. Во топ форма се, Рома раштимана банда моментално и повторно како пички играа..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom