Дечките од Рома Балкан почнаа со поезија... Обично во текот на сезоната ставаат песнички, ама овој пат нешто порано се инспирирале:
NEKI ROMA PAORI - SABATINI (KAD SAM BIO MLAD)
- sa trinest sam popušio prvu pljugu,
a posle prve odma i drugu,
jer tad, tad sam bio mlad
s četrnest sam već bio mercata dio,
posle toga sam pozajmljivo sve živo,
jer tad, tad sam bio mlad,
Kad dobijem budžet nisam kukao,
za svaki evro bio sam tučen i ja sam tukao,
sa petnest godina sam doveo Učana,
i još par talenata sa Balkana,
sa šesnest sam prvi put otkupljivao,
Cholevasa bez znanja u Watford utopio,
malo sam lagao i puno vagao,
cenjkao se , i nikome račun nisam polagao,
jer tad, tad sam bio mlad.[DOUBLEPOST=1439305304][/DOUBLEPOST]Инаку Рома во спринт за централни дефанзивци. Се шпекулира со имињата на Гарај, Абденур, Тонели, Харто (или како и да е), Вермален, Максимович, Хуан Хесус и Ранокија.
Мора да се купат 2 централни бекови.
Со Диње работата е готова, а со Бруно Перез има разлика од 2 милиони во преговорите. Ама договор е на повидок.
Се надевам на едно Х засилување на крајот од трансфер периодот на општо изненадување на сите.
Се очекува после доброто меркато бројот на продадени сезонски карти да се зголеми во однос на минатите сезони.
Интересен податок е дека оваа сезона со продажба на резервите заработено е 65 милки. (Се прашувам ако ги продаваме првотимците што би се случило). Додека пак во изминативе 3 сезони со продажба на 3 дефанзивци заработено е околу 100 милиони.
Денес Санабрија и официјално потпиша за Спортинг Х. Веројатно се работи за позајмица без право на откуп.
Утре заедно со Диње ќе потпише и Жерсон.
Се појави и шпекулација дека Фиорентина била заинтересирана за Итурбе ... Веројатно дечкото ќе добие уште една шанса сезонава за да го покаже талентот и да ги оправда парите, па ако потфрли ондак ќе биде продаден.
Петок отворен ден од 18:30 часот, а натпреварот со Севиља почнува од 20:00 ч.