Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Од Бертолачи, Љајич, Дестро и Думбиа треба да се соберат 65мил кои ќе бидат потрошени на шпиц од 30мил,лев бек и крило.
Ајде да ги продадеме па шоуто може, верувам Сабатини пријатно ќе не изненади, засилување у стилот на Стротман, како гром од ведро небо :cool:[DOUBLEPOST=1435309858][/DOUBLEPOST]Го заборавив Жервињо и 15мил од неговата продажба:D

Последно уредено:
Од Бертолачи, Љајич, Дестро и Думбиа треба да се соберат 65мил кои ќе бидат потрошени на шпиц од 30мил,лев бек и крило.
Ајде да ги продадеме па шоуто може, верувам Сабатини пријатно ќе не изненади, засилување у стилот на Стротман, како гром од ведро небо :cool:[DOUBLEPOST=1435309858][/DOUBLEPOST]Го заборавив Жервињо и 15мил од неговата продажба:D

Очекувале после оваа операција да завршат во + од 15 милиони за ФФП. Интересна двосмислена изјава даде Саба утринава.
„Ако Милан го сака Ибра тогаш тоа е можно, но ако Рома го сака тогаш тоа се глупости.“

Добро бе стваро тоа челото огромно поголемо од универзумот отиде некаде у Тунгузија да игра?

Па најбољи играч ви беше бе.

Берто најверојатно за петнаефче ќе го зееме од вас.

Добро бе стваро тоа челото огромно поголемо од универзумот отиде некаде у Тунгузија да игра?

Па најбољи играч ви беше бе.

Берто најверојатно за петнаефче ќе го зееме од вас.

18

Бонуси ќе се тие 3 милиони ко шо читам.

Па ок ама вкупно е толку.
Ова ме радува, бидејќи вие како што сте познати по купување на рати, се плашев дека на 20 рати ви е продаден.

Жерва во Ал Ахли. Пред 2 сезони беше топ, ама минатата постигна само 1 гол. Така да подобро да си оди.

Па ок ама вкупно е толку.
Ова ме радува, бидејќи вие како што сте познати по купување на рати, се плашев дека на 20 рати ви е продаден.

Жерва во Ал Ахли. Пред 2 сезони беше топ, ама минатата постигна само 1 гол. Така да подобро да си оди.

Сеа за Бака се заинтересирани двата клуба али ќе видиме може у Ливерпул да отиде.

Него Стротман до кај е? Шо бидна со детето?

Сеа за Бака се заинтересирани двата клуба али ќе видиме може у Ливерпул да отиде.

Него Стротман до кај е? Шо бидна со детето?

Мене искрено Џеко повеќе ми правеше мерак да дојде кај нас, ама изгледа дека формацијата на Гарсија бара играч од типот на Бака.
Наводно ги одбил англиските екипи. Ќе видиме.
Стротман целосно ќе биде подготвен за новата сезона

Мене искрено Џеко повеќе ми правеше мерак да дојде кај нас, ама изгледа дека формацијата на Гарсија бара играч од типот на Бака.
Наводно ги одбил англиските екипи. Ќе видиме.
Стротман целосно ќе биде подготвен за новата сезона

Со било кој од двајцата би бил задоволен у Милан али многу клубови се у игра ебате.

Него се надевам нема да се сјебе пак пошо даваше надежи големи и пола Европа се тепаше за него. Би било глупо вака да заврши иако повредиве ќе си остаат големи последици.

Со било кој од двајцата би бил задоволен у Милан али многу клубови се у игра ебате.

Него се надевам нема да се сјебе пак пошо даваше надежи големи и пола Европа се тепаше за него. Би било глупо вака да заврши иако повредиве ќе си остаат големи последици.

Многу клубови се во игра да, ама многу клубови немаат тоа што го има Рома - Валтер факинг Сабатини. Играч со една нога може да продаде за 10 милиони.

Стротман кога се врати после првата операција и пауза од 8 месеци за против лацио (2-2), бевме во негатива после прво полувреме од 0-2 и по влегување на Строки веднаш се осети голема разлика, пресинг, разигрување.
Јас мислам дека посилен ќе се врати.
Инаку кажи ми од Милан некој Шарави-Менез-Поли ќе си оди?

Многу клубови се во игра да, ама многу клубови немаат тоа што го има Рома - Валтер факинг Сабатини. Играч со една нога може да продаде за 10 милиони.

Стротман кога се врати после првата операција и пауза од 8 месеци за против лацио (2-2), бевме во негатива после прво полувреме од 0-2 и по влегување на Строки веднаш се осети голема разлика, пресинг, разигрување.
Јас мислам дека посилен ќе се врати.
Инаку кажи ми од Милан некој Шарави-Менез-Поли ќе си оди?

Абе да али вторава пауза може да го дотепа али се надевам кариерата само нагоре ќе му оди пошо многу е тапа на стартот од кариерата да се соочуваш со ова он што се соочуваше.

Него вака гледано сите тројца може да си одат ако стигне некоја понуда за нив.
Ги сакаш у Рома или?

Едино Шарави би те сфатил пошо добар тим имате и hard-working winger ко него би ви дошол супер али она ветрушкана Поли што у 20та минута изгледа ко 90 годишна баба која пати од реума и пробува да иде на пазар пешки не ми е јасно зошто би ја сакал у тим.

Абе да али вторава пауза може да го дотепа али се надевам кариерата само нагоре ќе му оди пошо многу е тапа на стартот од кариерата да се соочуваш со ова он што се соочуваше.

Него вака гледано сите тројца може да си одат ако стигне некоја понуда за нив.
Ги сакаш у Рома или?

Едино Шарави би те сфатил пошо добар тим имате и hard-working winger ко него би ви дошол супер али она ветрушкана Поли што у 20та минута изгледа ко 90 годишна баба која пати од реума и пробува да иде на пазар пешки не ми е јасно зошто би ја сакал у тим.

лево крило ќе ни треба, откако ќе не напушти љајо и ќе останеме само со фалке на таа позиција. Шарави ми е симпатичен играч. Ама не знам во последно време како да беше паднал во формата ми изгледаше. А можеби бидејќи цела екипа на Милан беше лоша минатава сезона.

лево крило ќе ни треба, откако ќе не напушти љајо и ќе останеме само со фалке на таа позиција. Шарави ми е симпатичен играч. Ама не знам во последно време како да беше паднал во формата ми изгледаше. А можеби бидејќи цела екипа на Милан беше лоша минатава сезона.
Повреден беше почесто последниве 2 сезони и затоа никаде го немаше после бумот што го напраи сезоната кога се прослави.

На тоа додади го раштиманиот систем на Инзаги и тоа е тоа.

Како сте се размуабетиле вие двајца како на кафе да сте испаднати:kafence:

Живна Серија А, живнаа и фан клубовите.
Муабетот ми беше дека Дестро веројатно денес ќе потпише за Монако. Пред 2 часа излегоа муабети дека чичко Бале Дела Вале сакал да го земе за 1 милион позајмица и откуп од 16 после година дена.
Ама нас ни требаат парички за да ги платиме договорените ни играчи.
Кеита наскоро ќе обнови.[DOUBLEPOST=1435326341][/DOUBLEPOST]Ова чудесија ќе биди. Само неколку пропратни елементи како што се опишани се чудо, а да не правиме муабет за стадионот.

Stadium of Rome's Tor di Valle presented to the municipal offices on 15 June. Having briefly examined how the stadium will be made real and Roma Village, we go into other design details are very striking.

COLOURS: STADIUM AND ROMA VILLAGE As the stadium will be white, remembering the marble of Rome, travertine, so the Roma Village will be black: the buildings will be constructed in steel structures, with brick walls and windows of shops in blacks curtain .

THE VILLAGE PLAZA ROME The "plaza" is designed to host concerts and festivals throughout the year. The background will be characterized by the LEDs of the front of the Nike Store and the staircase, normally used to enter the stadium, will become a natural amphitheater where you can attend games, movies or concerts. They will have access only ticket holders will be held on days when events. Premium ticket holders will have a private entrance to the level of the Plaza, hidden under the deck of the stadium and close to the TV studios. On days when no events are held, the Plaza will be used as a space open to the public, and can accommodate small temporary shops, vans refreshment walking and no permanent structures or could serve as a small festival.

NEW TRIGORIA Just north of the stadium, will create the New Trigoria, the training center of the first team. Two and a half fields in natural grass, surrounded by a private park in the north and one from the public to the west, the center will be reached by a road totally private and closed, so as to allow access control during workouts. The center will be on two levels, of 3705 square meters, with two championship courses open, half the field and one of sand. Having been conceptually designed as a circuit workout, players can switch from one program to another suffering minimal disruption. The first floor will house the changing rooms and showers, hydrotherapy with three pools, a sauna and a steam bath, the aquatic center with a swimming pool 10x20m, the rehabilitation center with rooms for physiotherapy and treatments. On the same floor, also changing rooms for staff and coaches. On the second floor, instead, they will be located the administrative offices, meeting rooms and the restaurant of the players, with an open kitchen that will assist in the preparation of foods. Two atriums New Trigoria: the first, general, and the second dedicated to the players. In addition to the closing of the private access road, the privacy of the team will be guaranteed also by boundary walls, placed on two sides, to block the view during training sessions. Between New Trigoria and the stadium, it is scheduled for a players a secure tunnel below the platform of the Stadium. Even the New Trigoria will have the same colors of Rome Village: lining brick exterior of blacks frame and fixed structure of steel, glass panels on the curtain wall and flooring and travertine finishes.

LAND IN THE GAME Drafted at the request of Dan Meis by Millennium Sports Technologies, the general report of the stadium and Trigoria (the so-called "segment A" of the project), is also attached a report on the playgrounds, the stadium, the field training. Everyone will have the same natural grass surface and will have similar profiles in cross section to ensure uniformity of the environment of training with the stadium and the conditions which characterize the playing area. All fields will be made with natural grass surfaces made from improved varieties of Bermuda grass that is green in the warm seasons, to adapt to this area of central Italy. The turf will be cultivated as lawn roll flourish and will be left for a period of 12-18 months before harvest and delivery to the stadium and training fields. The finished surfaces of each of the fields will be leveled blade and will be subjected to control laser type flat topless. The field of the stadium will include a service track three meters wide (3 m) that will run around the perimeter of the entire playing field. The soil will be equipped with vertical drainage and will be laid on an artificial system of about 1520 meters of pipes underground drainage while they will be watered by a automatic irrigation system. To avoid that, at events such as concerts that require a ground cover, the grass will suffer, the field of the stadium will be equipped with a ventilation system that ensures ideal levels of oxygen, stimulating root growth and relieving algae. Technical measure, will be to assist a "reinforcement system" of natural grass with synthetic fibers transplanted to 20 cm of depth, indistinguishable from natural ones and that will account for a 3% on the total of the grass.

POINTS RISTORO Among stadium, Trigoria and Roma Village, there are several dining options: the Birreria Peroni to showroom Ducati Caffè, from ordinary dining areas, to the clubs, restaurants and suites. Among the curiosities of this part of the project, prepared by "The Bigelow Companies", stands out due to the beers and drinks. In stage, there are no centralized systems of distribution of beer and soft drinks, because of the sporadic nature of the events and waste related to the length of the pipes. So every concession stand and bar will be autonomous and provided with its own refrigerating plants and not all stores will be positioned taps for draft beer, because of reduced demand for beer from the fans of Italian football. On the other hand, the beer will be sold in all areas of the stadium, while wine and spirits will be allowed only in private areas including clubs, suites and restaurant. For classic burgers and hot dogs will be prepared concession stands fixed and mobile, the latter with Car Vespa Ape three-wheeler. Then there are the "club", dining at a higher level, which will offer packages food / drinks all inclusive, that will use porcelain tableware, crystal and silverware (sic!).

THE RESTAURANT OF THE STADIUM will be called Centurion Club, drawing liberally from ancient Rome, the restaurant of the stadium: 250 places, run by a chef "renowned" and with a menu based on specialties personal chef. Located on the suite level of the stadium, at the Centurion will be able to find a wide selection of high quality wines, an open kitchen with grill and wood-fired ovens and the best desserts produced by the house chef. Even here, chinaware, crystal and silverware.

CATERING It will be divided into three main sections: services suite, banquets or catering services group, and media catering. Without going into too much detail, there are catering services of a high standard.

PERSONAL BUSY According to the project, the total maximum allowed of jobs in the catering sector is of 1,160 units.

MENU The project also includes examples of menus that can be offered in various dining options, ranging from classic sandwiches, on pizza slices, from fish and chips to the trousers, soups, roasts, ice cream and pastries
.
stadiodellaroma-442x340.png

RV_03_training_center_news1-500x265.jpg
[DOUBLEPOST=1435327827][/DOUBLEPOST]Sky Sport Italia, navodi da su Milan i Roma sve dogovorili oko prelaska veziste Andree Bertolaćija na San Siro. Mladi Italijan je eksplodirao prethodne sezone u Đenovi i bio jedan od najboljih veznih fudbalera u ligi. Visina transfera će iznositi 20.000.000 evra, a igrač će na San Siru zarađivati 2.000.000 evra po sezoni, prenosi Sky.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom