Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
На денешен ден се навршуваат 20 години од смртта на Агостино ди Бартоломеј. Вечер ќе се одигра еден ревијален натпревар во негова чест.
10262174_906548376037431_4910638465772143574_n.jpg

Иако мал дел на крајот од кариерата помина во Милан,тој секогаш во срцето Рома ја носеше, после Франческо Тоти ми е најдрага личност. Денес е точно 20 години од неговото самоубиство и точно 30 години од изгубеното финале со Ливерпул во ЛШ(коенциденција или не, само тој си знае).
Легендо почивај во мир !! :cuc:[DOUBLEPOST=1401465097][/DOUBLEPOST]Бенатија денес во Тригорија имал состанок со Валтер Сабатини. На присутните фанови, кои се сликале со него, им одговорил: "Бидете смирени, останувам во Рома."

А и од Рома доаѓаат гласини дека не ни размислуваат на продажба:icon_lol:

Руди го продолжи договорот со Рома до 2018 година.
Инаку денес и вчера се појавија гласини дека наводно Адриано од Барселона е на чекор од Рома, а исто така Учан од Фенер. (y)
Утре Саба има прес, па баш ме интересира што ќе каже. :pipi:
Ако успеат да го задржат Бенатија после ваков притисок навистина ќе не биди како клуб. :)
Бидејќи е жешко на островот: Sabatini gela lo United. Strootman non è in vendita. (Сабатини го олади Јунајтед. Стротман не е на продажба.) :love:

Марко Касети вчера роденденот го прослави скромно со неговите поранешни соиграчи Марко Делвекио , Макс Тонето и Симоне Перота. Сѐ легенди :vozbud:
10262233_666263610111726_3189404309098653141_n.jpg
[DOUBLEPOST=1401469350][/DOUBLEPOST]П.С. Дебелиов лево незнам кој е

Мистер Сабатини објасни некои работи, ѕвер!!:cool:
Сабатини: "Бенатија е жртва на едно недоразбирање. Точно е дека кога потпиша со Рома, можеби заслужуваше повеќе. Сега тој кажува една цифра, јас друга. Имам и јас свои причини. Ако неговиот агент хипотизира со цената, така ќе правам и јас. Рома ја одредува цената, а не агентите. Тимовите што му нудат многу пари, треба да знаат дека неговата цена е 61 милиони евра. Бенатија останува во Рома."[DOUBLEPOST=1401543060][/DOUBLEPOST]:vozbud:
“Benatia is a guy with sound principles - he didn't want to take a step away from Roma fans or his team-mates,” Sabatini told a Press conference.

“He has been completely coherent, he's never played for himself, always with and for the team.

“Personally I think €30m is the value of Benatia's weak foot. If Benatia's weak foot is worth €30m then the total price would be €61m.

“Benatia is not for sale, unless someone comes to us with an offer of €61m.”

The 27-year-old could be leaving, but the sporting director has insisted that the capital outfit will bring in new players as well.

“We'll add to our squad with the European campaign in mind. We need two for each position, and three in some cases.

“I can say this now - Roma will challenge for the title next season. This team deserves it.”[DOUBLEPOST=1401546629][/DOUBLEPOST](y)
Откако го обнови договорот со 'Wind' (6 милиони годишно) и воспостави контакти со 'Turkish Airlines', Рома продолжува да бара главен спонзор чие лого ќе стои на дресот и годишно ќе носи 10-12 милиони евра. Од таа причина започнаа преговори и со 'Ethiad'.

Последно уредено:
Ќе го праќате Хрватот Једвај на двегодишна позајмица во Баер Леверкузен. Пред договор сте со Леверкузен. Само не ми е јасно и Леверкузен зошто сакаат толку млад играч кога и таму нема да има доволен број на настапи освен ако го планираат за десната бековска позиција.

престанаа да ми стигнуваат нотификации од темава па чудно ми падна што никој не пишува, кога гледам 3 страни сум пропуштил :pos::tapp: Не знам од кај да почнам :) Има доста шпекулации но најважно е што следната сезона ќе се задржат најдобрите играчи. Е сега со новото правило што вели дека нема веќе да има пола-пола договори може страшно да се профитира. Нико Лопез и Бертолачи според мене ќе бидат веднаш откупени а дали ќе останат ќе видиме бидејки има доста заинтересирани. Лев бек ќе има 100% еден нов а најверојатно ќе се врати и Хозе Анхел од позајмица за припремите, па после ќе се одлучува дали ќе остане. Сабатини изјави дека секоја позиција ќе биде дуплирана, т.е. ќе има по двајца на секоја позиција а на некои дури и по три квалитетни играчи нешто што фалеше изминатава езона :)
Се очекува нов спонзор за брзо што значи 15тина милиони плус во касата кои можат да се искористат за играчи. Со нови информации се слушаме подоцна

престанаа да ми стигнуваат нотификации од темава па чудно ми падна што никој не пишува, кога гледам 3 страни сум пропуштил :pos::tapp: Не знам од кај да почнам :) Има доста шпекулации но најважно е што следната сезона ќе се задржат најдобрите играчи. Е сега со новото правило што вели дека нема веќе да има пола-пола договори може страшно да се профитира. Нико Лопез и Бертолачи според мене ќе бидат веднаш откупени а дали ќе останат ќе видиме бидејки има доста заинтересирани. Лев бек ќе има 100% еден нов а најверојатно ќе се врати и Хозе Анхел од позајмица за припремите, па после ќе се одлучува дали ќе остане. Сабатини изјави дека секоја позиција ќе биде дуплирана, т.е. ќе има по двајца на секоја позиција а на некои дури и по три квалитетни играчи нешто што фалеше изминатава езона :)
Се очекува нов спонзор за брзо што значи 15тина милиони плус во касата кои можат да се искористат за играчи. Со нови информации се слушаме подоцна

мислам дека Бертолачи и Нико Лопез нема да бидат откупени туку ќе се продолжи косопственоста и за наредната година бидејќи имаат право уште оваа година да склучат таков договор[DOUBLEPOST=1401751006][/DOUBLEPOST]
Ќе го праќате Хрватот Једвај на двегодишна позајмица во Баер Леверкузен. Пред договор сте со Леверкузен. Само не ми е јасно и Леверкузен зошто сакаат толку млад играч кога и таму нема да има доволен број на настапи освен ако го планираат за десната бековска позиција.

Једвај е голем потенцијал, го гледав неколку пати, штета голема за него што оваа година немаше минутажа. Доколку Леверкузен сакаат да го земат на позајмица сигурно планираат да му дадат шанса

Според профилот на Rete Sport на Твитер, во петок Сејду Кеита ќе оди во Рим на медицински прегледи и ќе потпише договор со Рома. Би требало да потпише едногодишен договор и би земал помалку од 1мил, сосема солидно и скромно. Кеита би бил како замена за Тадеи на кој нема да му биде продолжен договорот. Во секој случај подобра варијанта како 5-та опција во средниот ред отколку Тадеи. Покрај Кеита ќе се донесе уште еден средњак кој би требало да го мења Пјанич. Најчесто се споменуваат оној Пароло од Парма и големиот турски талент Ујчан од Фенербахче.А друга варијанта е да се врати некој од Вивиани или Бертолачи(поголеми се шансите). Кој и да дојде едно е сигурно, ќе имаме многу појака средина од минатата сезона. Де Роси, Стротман, Пјанич, Наинголан, Кеита и некој од Пароло и Ујчан или во "најлош" случај Бертолачи или Вивиани.

Читав дека ќе го лапнете Кеита. Одличен играч, нема играно во Серија А, ама мислам дека нема да биде проблем да се вклопи. Можам да речам, играч како него заслужува голема минутажа, вистински борец, многу работи на теренот. Само, нема уште многу фудбал во него, веројатно, 34 години има, пред крај на кариерата е.

Читав дека ќе го лапнете Кеита. Одличен играч, нема играно во Серија А, ама мислам дека нема да биде проблем да се вклопи. Можам да речам, играч како него заслужува голема минутажа, вистински борец, многу работи на теренот. Само, нема уште многу фудбал во него, веројатно, 34 години има, пред крај на кариерата е.

E па затоа само една година ќе потпише. Сепак не смее да се ризикува.
Сепак мислам дека нема да има голема минутажа, бидејќи се зема како замена за Де Роси, т.е. тоа што го работеше Тадеи минатава сезона. Тадеи си оди, а доаѓа Кеита.
Бар нема да греши во додавања како Тадеи последнава сезона. :)

Кеита далеку повеќе работа ќе врши од Тадеи, по стабилен би бил, единствена предност на Тадеи можда е тоа што во офанзива многу е креативен, но нема ни пола кондиција од Кеита ..

Баталете Кеита, се шпекулира дека Черчи ќе купувал куќа во Рим:icon_lol:

Торино не сакал да слушне за помалку од 18мил. а Сабатини царот сака во пакет со Черчи и оној Дармиан(или како се викаше) да го земе:свиркам:[DOUBLEPOST=1401889631][/DOUBLEPOST]Сепак има варијанта информацијата за Черчи да е лажирана само ради донасање на Итурбе, односно намалување на неговата цена. реал доколку се откаже од Итурбе Киево тогаш ќе го дадат и за 17-18мил. А можеби и самата управа на Рома неможе да одлучи дали да оди на сигурна и малку поевтина варијанта како Черчи или да ризикува со Итурбе, да бидат фрлени повеќе пари кои не е сигурно дали ќе се исплатат. Но доколку Итурбе продолжи да напредува за брзо време може да го засени и Черчи.

Друга интересна информација, Сабатини склучува договор со Прециози(газдата на Џенова) за праќање на млади играчи на позајмица во Џенова(плус Бориело:ROFLMAO:),а Рома за возврат да има предност за купување на играчи на Џенова, на пример некој си Стурар:P

Истото е направено со уште три второлигашки и третолигашки клуба. Сето ова е ради укинувањето на косопствеоста на играч во Калчото, Сабатини уште сега пронаоѓа алтернативи за младите играчи(y)[DOUBLEPOST=1401890248][/DOUBLEPOST]Според Daily Mirror, Рома испратила понуда од 8 милиони фунти за Муса Дембеле меѓутоа истата е одбиена од Тотенхем.

А се вели дека се одбиени и 15мил + Торосидис за Черчи[DOUBLEPOST=1401890345][/DOUBLEPOST]Ако покрај Кеита го земат и Дембеле ќе имаме една од најјаките средини во европа:cuc:[DOUBLEPOST=1401894970][/DOUBLEPOST]Аг. Стротман му одговори на Јунајтед: "Тешко дека Кевин ќе напушти еден фантастичен клуб, кој го поддржуваше"[DOUBLEPOST=1401895099][/DOUBLEPOST]На 34години трча како коњ:D

Последно уредено:
Стротман лично го одбил Ван Гал: "Имам договор со Рома и имам намера да го почитувам. Ме очекува и Лигата на Шампиони."

Инаку, додека Бенатија сеуште не може да се договори со Рома, Стротман ја одби понудената повисока плата бидејќи е повреден.

"Тоа треба да го оправдам на теренот. Сега размислувам само на моето опоравување и враќање, па следната година ќе разговараме." :cuc:

Секоја чест за Кевин Стротман:cuc:

Стротман лично го одбил Ван Гал: "Имам договор со Рома и имам намера да го почитувам. Ме очекува и Лигата на Шампиони."

Инаку, додека Бенатија сеуште не може да се договори со Рома, Стротман ја одби понудената повисока плата бидејќи е повреден.

"Тоа треба да го оправдам на теренот. Сега размислувам само на моето опоравување и враќање, па следната година ќе разговараме."

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom