Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Ke treba da se nadmineme vo Neapol !!! Sekoja pobeda im odgovara 1-0,2-1 pa i so 3:2 vo igra se Napolitancite...Ke treba nereseno ,sto mislam ke bide tesko mnogu tesko do toj ishod...Siguren sum deka ke ima samo dozd od golovi...

Ke treba da se nadmineme vo Neapol !!! Sekoja pobeda im odgovara 1-0,2-1 pa i so 3:2 vo igra se Napolitancite...Ke treba nereseno ,sto mislam ke bide tesko mnogu tesko do toj ishod...Siguren sum deka ke ima samo dozd od golovi...

Нема плашење. Рома има капацитет да оди на победа во Неапол.
Добро е што победивме и Наполи ќе мора да се отвори да постигне гол.
Денес имавме падови во играта и дозволивме да доминираат на средината од теренот во одреден период.Поради тоа е примен вториот гол. За првиот не сакам да коментирам, бидејќи беше се водено и се случува да се лизни топката.
Мислам дека Љаич премногу е себичен. Иако тоа шо шутираше не беше лоша идеја.
Жерва цар, Строки цар :) ...

Победава доаѓа добро и пред дерби мечот против Лацио, за да се влезе со позитивна енергија.
Се надевам Руди нема да комбинира со составот в недела.

Siso mala pederska, hranili te, ucili da igras fudbal, lecili te i negovali kao da si Bog, a ti kazes da te Partizan ne interesuje?!Placaju ti kiriju ko ministru hrane i oblace sedam godina, a ti ovako vracas? Da Bog da da obe noge polomis i sve ti najgore u zivotu zelim, djubre nevaspitano, sto nisi kod tvojih Cigana otisao, trpeo bi i gladan i zedan, ali propasces, upamti ove reci ! Nikada od tebe nista nece biti, smrdljivko usrani..............Komentarov e za noviot clen na Roma , Nemanja Radonjic !!! Kakvi lugje bozhe :D
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 23:27 ---
Me plasi samo zamorot...So Lazio nema cuvanje vo nedela a vo sreda igrame so Napoli pak :(

Siso mala pederska, hranili te, ucili da igras fudbal, lecili te i negovali kao da si Bog, a ti kazes da te Partizan ne interesuje?!Placaju ti kiriju ko ministru hrane i oblace sedam godina, a ti ovako vracas? Da Bog da da obe noge polomis i sve ti najgore u zivotu zelim, djubre nevaspitano, sto nisi kod tvojih Cigana otisao, trpeo bi i gladan i zedan, ali propasces, upamti ove reci ! Nikada od tebe nista nece biti, smrdljivko usrani..............Komentarov e za noviot clen na Roma , Nemanja Radonjic !!! Kakvi lugje bozhe :D
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 23:27 ---
Me plasi samo zamorot...So Lazio nema cuvanje vo nedela a vo sreda igrame so Napoli pak :(

Мора да се навикнуваме за ЛШ за в година :)

Интересна утакмица, поведовме 2-0 и се опуштивме, но и цела утакмица некако лежерно ја игравме, без жар, како да не играме со Наполи, туку со некој слаб тим, сакаа рутинирано да ја завршат, ма да и кога водеа напаѓаа само што Љаич не искористи 3 прекрасни шанси, а Морган си гоисполни просекот да има по неколку кикса во една сезона, овој му е втор или трет, сето тоа директно влијаеше на резултатот, по 2-0 да не се опуштеа и да го сватеа сериозно Наполи, наполитанките немаше да мрднат и ќе тепавме со повеќе разлика, но памет за друг пат .. сега сигурен дека во Неапол нема вака да се понашаат, Руди нема да го дозволи тоа, а и самите се свесни дека пласманот во финалето е далеку од обезбеден, па наредната недела очекувам да пристапат кон натпреварот многу посериозно ..

Се гледа дека сме доста поквалитетни од Наполи, во голем дел од натпреварот доминиравме, единствена предност која ја имаат Наполи спрема нас е што имаат квалитетен шпиц како Игуаин, а ние таков немаме, тој му дава шмек на тимот ..

Следува Дерби, се надевам дека дожд повеќе нема да има и утакмицата ќе се одигра на време, очекувам потоп на Лацио ..
--- надополнето: 6 февруари 2014 во 02:16 ---
арсија:
"We call Strootman the Washing Machine. We know when the team is in trouble, you give the ball to Kevin and even if it’s a bad pass, he cleans up the mess.”
Му дале прекар вошинг машин:pos::pos::pos:

Нема плашење. Рома има капацитет да оди на победа во Неапол.
Добро е што победивме и Наполи ќе мора да се отвори да постигне гол.
Денес имавме падови во играта и дозволивме да доминираат на средината од теренот во одреден период.Поради тоа е примен вториот гол. За првиот не сакам да коментирам, бидејќи беше се водено и се случува да се лизни топката.
Мислам дека Љаич премногу е себичен. Иако тоа шо шутираше не беше лоша идеја.
Жерва цар, Строки цар :) ...

Победава доаѓа добро и пред дерби мечот против Лацио, за да се влезе со позитивна енергија.
Се надевам Руди нема да комбинира со составот в недела.
dobar optimizam.......
--- надополнето: 6 февруари 2014 во 06:53 ---
Интересна утакмица, поведовме 2-0 и се опуштивме, но и цела утакмица некако лежерно ја игравме, без жар, како да не играме со Наполи, туку со некој слаб тим, сакаа рутинирано да ја завршат, ма да и кога водеа напаѓаа само што Љаич не искористи 3 прекрасни шанси, а Морган си гоисполни просекот да има по неколку кикса во една сезона, овој му е втор или трет, сето тоа директно влијаеше на резултатот, по 2-0 да не се опуштеа и да го сватеа сериозно Наполи, наполитанките немаше да мрднат и ќе тепавме со повеќе разлика, но памет за друг пат .. сега сигурен дека во Неапол нема вака да се понашаат, Руди нема да го дозволи тоа, а и самите се свесни дека пласманот во финалето е далеку од обезбеден, па наредната недела очекувам да пристапат кон натпреварот многу посериозно ..

Се гледа дека сме доста поквалитетни од Наполи, во голем дел од натпреварот доминиравме, единствена предност која ја имаат Наполи спрема нас е што имаат квалитетен шпиц како Игуаин, а ние таков немаме, тој му дава шмек на тимот ..

Следува Дерби, се надевам дека дожд повеќе нема да има и утакмицата ќе се одигра на време, очекувам потоп на Лацио ..
--- надополнето: 6 февруари 2014 во 02:16 ---
арсија:
"We call Strootman the Washing Machine. We know when the team is in trouble, you give the ball to Kevin and even if it’s a bad pass, he cleans up the mess.”
Му дале прекар вошинг машин:pos::pos::pos:
Се гледа дека сме доста поквалитетни од Наполи, во голем дел од натпреварот доминиравме, единствена предност која ја имаат Наполи спрема нас е што имаат квалитетен шпиц како Игуаин, а ние таков немаме, тој му дава шмек на тимот .........:)

dobar optimizam.......

Пишав пред некој ден во групата Наполи дека јак натпревар ќе бди :) ... Ова можеше секако да заврши резултатски ... можеше рома да победи 3-1, 4-1, ама можеше да заврши и 1-2, 1-3, 2-3 и т.н.
Исто очекувам и наредната среда на Сао Паоло, јак фудбал и многу голови. Рома нема да се брани. Ќе се обиде да постигне гол, а Наполи мора да постигне гол. :)

Утре е римското дерби. Не очекува многу тежок натпревар. Иако многумина сметаат дека Лацио е значително послаб од Рома, јас мислам дека нема да биди лесно. Можеби играчки се послаби, но дерби си е дерби и мотивите се големи. На Рома многу и се важни трите бода за да не го изгуби чекорот со Јувентус и да се оддалечи од третопласираниот. Се надевам дека ќе победиме и би сакал уште во прво полувреме да си ја завршиме задачата. За 3 дена не очекува реваншот со Наполи и треба да се биде одморен.
Инаку еве едно интересно делче од пресот на Гарсија:
Реја изјави дека би се задоволил и со нерешен резултат. Вие само со три бода?

Гарсија: "Реја е истиот оној што кажа дека добро гледа на повреда на еден романиста? Не треба да заборавиме дека покрај тренери, ние сме и учители. Штом еден тренер јавно го кажува тоа, што може да каже во соблекувалната: скршете некому нога? убијте некого? Јас барам само две работи, Прво: судијата, господинот Орсато, да биде внимателен при сите дуели бидејќи не сакам ниту еден мој играч да биде повреден. И второ, поважно: навивачите да навиваат за своите тимови и ништо повеќе бидејќи е важно да биде се во ред на трибините. Ние секогаш играме за да победиме, само тоа е важно. Она што го кажуваат противниците е нивна одговорност. Ние ќе играме за победа бидејќи пред нас има нови 3 бода за на табелата."

Не бевме многу агресивни. Некако уплашени првото. Голот оправдано поништен ни беше.
Како мислите да му беа во Неапол. Како и да е испуштена шанса за доближување кон Јуве, кој киксна денес. Не очекувам многу киксови од Јуве па затоа требаше да се добие Лацио.
Дербито си носи своја тежина. Несомнено сме поквалитетни од Лацио ама то е то. Наше е да си доиграме сезоната и да си ја оствариме зацртаната цел, да си обебедиме ЛШ.
Сега имаме тешко гостување во купот со Наполи на Сао Паоло, па играме дома со Сампдорија. Очекувам позитивен биланс

полека ни паѓа формата, а гледам Наполи играат се подобро и подобро, ја надминаа тие кризата, a ние како да влегуваме, се плашам на крај Наполи да не исфрли од Купот па и да ни го земе 2-то место, ќе видиме што ќе биде, се надевам Гарсија ќе преземе нешто и во вакви ситуации ќе треба да докаже дека е тренер !

полека ни паѓа формата, а гледам Наполи играат се подобро и подобро, ја надминаа тие кризата, a ние како да влегуваме, се плашам на крај Наполи да не исфрли од Купот па и да ни го земе 2-то место, ќе видиме што ќе биде, се надевам Гарсија ќе преземе нешто и во вакви ситуации ќе треба да докаже дека е тренер !

Долга е сезоната ќе има многу киксови и кај нив и кај нас. 4 бода сме пред нив имаме и натпревар помалку. Јас мислам дека не влегуваме во криза. Со Наполи примивме 1 гол по грешка на голманот. Ама постигнавме 3.
Денес не постигнавме гол, ама мислам дека среќата не не сакаше. Натпреварот против Наполи во среда ќе ни даде слика на кое рамниште сме. Значи треба да се изигра на резултат а тоа е напаѓачки. Да играме да даваме голови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom