Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Инаку можно е да се одложат и натпреварите против Наполи во купот и против Лацио во недела, доколку не престане да врне дожд во Рим. Нивото на реката е на критичната точка.
Ова можи лошо да влијае и на ритамот на екипата и на текот на првенството.
Тригорија е делумно поплавена, па нема кај да се тренира ... Се надевам ќе гледаме фудбал конечно утре ...

Многу тешко дека ќе се игра фудбал во Рим деновиве, баш сега разговарав со другар што татко му бил во Рим на службено патување и му бил откажан летот од Рим до Белград поради обилно дождови ..

Многу тешко дека ќе се игра фудбал во Рим деновиве, баш сега разговарав со другар што татко му бил во Рим на службено патување и му бил откажан летот од Рим до Белград поради обилно дождови ..

Со Наполи има шанса да се одигра, бидејќи стадионот бил покриен со фолија и се преземале сите мерки да не накисни. Ама за со Лацио тешко, затоа што е градско дерби и заради безбедност во случај да не дојди до судир помеѓу навивачки групации. Неколку мостови како и неколку улици покрај реката биле затворени па цел сообраќај е пренасочен на одредени улици и големи се шансите да дојди до средби и судири...

Nego, zaplješćimo velikom majstosru, Walteru Sabatiniju.

http://www.forza-roma.com/82165/serie-tim-roma-miglior-saldo-societario-sul-mercato-201314-41-110-000-e

U godini 2013 i 2014..ROMA je u PLUSU 41 milion eura kada je mercato u pitanju. Doveli smo 46, a prodali 47 igrača, tu se računa i ova sitna buranija naravno.

Značajno smo smanjili plate, pogotovo u januaru i obnovili kompletan omladinski pogon. Doveli smo čak 9 novih omladinaca. U zadnjih godinu dana raširili smo naše talente po čitavoj Italiji. Tako da sada imamo igrače kao Verre, Lopez i Antei po drugim klubovima...

Нема што да се додаде, за една година со одврзани раце и донасање одлуки сам на своја глава(и како спортски директор и како генерален директор) ги среди работите како што Росела па заедно со Балдини неможеа за 10 години, Бладини само му пречеше во работата, Рома повеќе нема ботови во тимои кои земаат од 3-5мил плата, Рома има младинци кои се праилно распоредени во вистински клубови за нив, Рома има конкретно 20 и неколку играчи, по двајца на секоја позиција, Рома почна да работи во плус .. :cuc::cuc:

Дами и господо, Валтер Сабатини !!

23r615j.jpg

Читам многу од интерашиве се надеваат дека ќе го видат Сабатини во Интер,зашто по ѓаволите би идел во Интер сега кога направи топ тип со Рома,не сум у тек нешто или е еден од сај фај филмовите на интерашите.

Читам многу од интерашиве се надеваат дека ќе го видат Сабатини во Интер,зашто по ѓаволите би идел во Интер сега кога направи топ тип со Рома,не сум у тек нешто или е еден од сај фај филмовите на интерашите.

Сабатини е најплатениот спортски директор во Италија, одлично си ја врши работата и на тимот одлично му оди, нема потреба да оди во Интер, нема причина, пари повеќе нема да му дадат, а во Рома сега го очекува продолжување на договорот со зголемена плата што Интер не би си ја дозволил, друга работа, кога започнал веќе нешто кое почна да вродува плод зошто би одел во Интер, каде треба да почне од почеток во тим што е турли тава, само ќе си ја наруши репутацијата, вајда си виде како оди таа транзиција во Рома, па не верувам дека би сакал повторно да го прави истото .. сега на лето за него следуваат поубави денови, ќе биде ставен на слатки маки бидејќи ќе има доста пари да купува квалитетни засиувања од 20+ милиони, изборот ќе биде негов, притоа и одговорнста ќе биде негова.

Интерашите прочитале како му изминува договорот од некој медиум кој вајда го посочил Сабатини и неговата ситуација(со изминат договор) како најдобро решение за клубот, но порано бев прочитал изјава каде на Сабатини му е дадено сам да одлучи на колку години ќе си го продолжи договорот и дека сето тоа е чиста формалност:)

Саба друже и од комарец маст ќе ти извади а не па друго. А ако замини во Интер летово стварно ќе се зафркни, ќе треба да продај 30 играчи и да купи нови 30 и пак успехот нема да му биди загарантиран.
А овде само ќе си ја надоградува екипата и сигурен сум дека со ова раководство и со овој костур на играчи ќе има успех. И со Америве многу добро соработува. Му изваде пари од трансфери.
Сигурно нема така лесно да го пуштат ...
А ми текнува дека не го сакаа навивачите на почетокот дека во Лацио имаше работено неколку години претходно.
Интересно е тоа шо како фудбалер играл и за Рома во седумдесеттите мислам една сезона :)

Kolku zema plata Sabatini ???
Iskreno da sum na mestoto na Palota bi mu dal penkalo i uplatnica i neka si pise sam kolku saka plata...Kako sto Amerikancite nejcat da cujat da bidat vo minus ovoj covek e rudnik za Palota...

Вечер како шо гледам и Рома и Наполи истрчуваат со јаки состави. Минатот коло против Аталанта, Бенитез ги чуваше Игуаин, Хамшик и др. за вечерва.
Мислам дека батето свесен е дека 1-2 место се недостижни со ваква игра и си има помислено ај да си ја спасам сезоната ќе атакувам на купот, па ако ми се насмевни среќата ќе го освојам. :)
Како и да е тежок двомеч не очекува. Очекувам вечер да победиме без да примиме гол, иако сите опции се во игра.

Можни состави за денес
ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Torosidis; Nainggolan, De Rossi, Strooman; Gervinho, Totti, Ljajic.
NAPOLI (4-2-3-1): Reina; Maggio, Fernandez, Albiol, Reveillere; Inler, Jorginho; Callejon, Hamsik, Mertens; Higuain.
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 12:49 ---
Инаку порталот osservatoriocalcioitaliano.it изваде ранг листа на тимовите од калчото за нивниот финансиски баланс (имаат калкулирано сѐ: влезници, трансфери, спонзори, реклами и т.н.)
На прво место се најде Рома со суфицит од 41 милион евра, а втори се Удинезе со 14 милиони.

Интересно за нас е дека овој ќар го правиме ако се земе предвид дека немаме главен спонзор сезонава, спонзор со спортска опрема исто така и не играме никаков европски куп.

Ова се показатели за светла иднина на Рома.

да кажам многу сме јаќи, малку е .. :cool:
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 21:48 ---
А Стротман ѕвериште :cool:
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 21:56 ---
Морган бе брат:facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom