Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Со петарди се прослави 6 тата победа и роденденот на Лјаич. Не знам што да кажам, парче правиме... Искрено очекувам победа и во следно коло со Интер на гости... Време е Тоти да се радува на титула повторно...

Иначе многу ми се допаѓаат трансферите што ги направивме оваа година, ова е тоа што и фалеше на Рома, односно играчите да играат пожртвувано и со срце, а не како лани да мислат дека се манекени.

И не смее да не го прокоментирам, Гарсија.... Дефинитивно тоа е тоа што и треба на Рома... Конечно после Спалети се најде некој добар тренер.

6:0:0 со гол разлика 17:1... Делува многу моќно, да се надевам така ќе продолжи! :vozbud::cuc:

Перфектно одигран натпревар ... наредно коло со Интер ќе биди мн. интересен натпревар ... и двете екипи се во солидна форма и мислам дека ќе уживаме во фудбалот и ќе победиме се разбира :)

I uste ednas bravo za nasite momci...Roma mnogu napreduva so Rudi Garsija alal da mu e :cuc: Florenzi stana mashina pod negova palka....
Mislim deka Boom Shaka Laka ne veruvase mn vo Gervinho ? Ili gresam ? :)
Jas iskreno ne ocekuvav da bide nitu promasen nitu kojznae kolku pogoden ovoj transfer ...Ednostavno cekav sam da dokaze...I ete Rudi go vrati Gerva vo vistinska forma ,covekot gazi a Bolt moze voda da mu nosi :D

I uste ednas bravo za nasite momci...Roma mnogu napreduva so Rudi Garsija alal da mu e :cuc: Florenzi stana mashina pod negova palka....
Mislim deka Boom Shaka Laka ne veruvase mn vo Gervinho ? Ili gresam ? :)
Jas iskreno ne ocekuvav da bide nitu promasen nitu kojznae kolku pogoden ovoj transfer ...Ednostavno cekav sam da dokaze...I ete Rudi go vrati Gerva vo vistinska forma ,covekot gazi a Bolt moze voda da mu nosi :D

па мислев дека повеќе ќе ме нервира со неговите промашувања и загубени топки, напротив тој покажа дека може да дава голови, да дрибла и да навлечува 2-3 играчи на него .. и Гарсија и Венгер го збореа истото за него, дека му е нарушена самодовербата и ради тоа не игра на добро ниво, а дека се работи за квалитетен играч .. сега веќе од него очекувам големи работи, во Италија веќе ќе го дознаат како брз и добар дриблер, противничките дефанзивци ќе обрќаат повеќе внимание на него, а со тоа ќе се отвара простор за Тоти и компанија .. за 8мил Жервињо испадна одлично засилување

2d1p65u.jpg

28k3rdd.jpg

10e1st3.jpg

3164ryo.jpg

--- надополнето: 30 септември 2013 во 13:36 ---
29zrh9k.jpg

--- надополнето: 30 септември 2013 во 13:38 ---
29zrh9k.jpg

16ke3av.jpg

21l2v0z.jpg

Адил Рами, Лукас Дигне и Квајарела за поголем ростер и конкурентна Рома, дај боже ова да се реализира(y)
Roma to make hat-trick of signings?
Reports in the Italian Press this evening have claimed that Roma could make a trio of signings over January as they push towards the Scudetto.
The Giallorossi have enjoyed a superb start to the season, winning their first six games of the season.
But Corriere dello Sport believe that three players could be welcomed in at Stadio Olimpico during the winter transfer window.
Adil Rami is the club’s main target, after the Valencia defender was told by Coach Miroslav Djukic he would ‘never play for the club again’.
Lucas Digne has been a peripheral figure at Paris Saint-Germain this term, and is another target, whilst Fabio Quagliarella is the third man Rudi Garcia wants to sign in order to push for the title.

последните 2 сезони со Интер, 6 одиграни натпревари, 4 победи и 2 нерешени со 13-5 гол разлика:D

2011/2012 :

Inter 0-0 Roma
Roam 4-0 Inter

2012/2013 :

Inter 1-3 Roma
Roma 1-1 Inter
Roma 2-1 Inter (coppa)
Inter 2-3 Roma (coppa)

последните 2 сезони со Интер, 6 одиграни натпревари, 4 победи и 2 нерешени со 13-5 гол разлика:D

2011/2012 :

Inter 0-0 Roma
Roam 4-0 Inter

2012/2013 :

Inter 1-3 Roma
Roma 1-1 Inter
Roma 2-1 Inter (coppa)
Inter 2-3 Roma (coppa)

Тоа брат така е, можеби традицијата во последните 2-3 сезони е на наша страна, ама да не забораваме дека и тие се влезени во добра форма сезонава. Се надевам дека Гарсија ги има анализирано и дека соодветно ќе ја постави играта. Јас очекувам интересен натпревар со голови, со оглед на прикажаното досега во првенството.
Би сакал и Мајкон да беше во екипата ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom