Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
бројот 6 нели беше повлечен од упореба?! во чест на оној бразилски штопер, како се викаше. . o_O

бројот 6 нели беше повлечен од упореба?! во чест на оној бразилски штопер, како се викаше. . o_O

Алдаир. За прв пат сезонава се врати бројот во употреба поради Строотман.
Одличен резултат и одлично 2ро полувреме. Во првото направивме неколку грешки и имаше доста простор за Парма. Се надевам дека до недела ќе се потполнат тие дупки и триумфално против сеЉаните :D

Aldair, so negov blagoslov mu bese daden na Strootman :)
--- надополнето: 17 септември 2013 во 03:03 ---
On topic za formata i 3te pobedi u red

DAJTE LACIO DA SE IGRAMOOOOOOOOOOOOOO

Со дозвола од Алдаир е доделен бројот на Стротман
--- надополнето: 17 септември 2013 во 14:36 ---
Асистенцијата на Стротман, а посебно онаа на Пјанич :drk:
а Флоренци ја заврши како вистински бомбардер, додека Тоти уште еднаш покажа колку е фудбалски школуван и за каков талент се работи, ја игра секоја можна офанзивна позиција, приемот на топката му беше извонреден, а завршницата како класична 9-ка .. Стротман ора по теренот, средњак за кој зборував неколку години дека фали на Рома, ем тркач, брз и добар во дефанзива, но плус и голем техничар со одличен удар и прекрасна визија за нападот .. тука уште Бенатија да го споменам, човекот е дефанзивец од светски ранг, a Де Роси почна да игра добро како во старите времиња кога ги јадеше противничките фудбалери на теренот .. Руди Гарсија испадна голем факман, но за него сеуште не коментирам, ќе почекам уште некоја утакмица (y)

Respect for everyone, but fear for no one !! Forza Roma !!!

Ако водите ваква политика како Наполи, наскоро сите ќе треба да очекуваме силна Рома. Ако не оваа година, тогаш сигурно следната ќе задава проблеми на тимовите кои ќе сакаат да одат во ЛШ. А се разбира колку повеќе конкуренција, толку подобро за лигата. Главна улога ќе има и Руди Гарсија, да пази да не се загуби среде првенство, како што направија Зденкото и Енрике

Ако водите ваква политика како Наполи, наскоро сите ќе треба да очекуваме силна Рома. Ако не оваа година, тогаш сигурно следната ќе задава проблеми на тимовите кои ќе сакаат да одат во ЛШ. А се разбира колку повеќе конкуренција, толку подобро за лигата. Главна улога ќе има и Руди Гарсија, да пази да не се загуби среде првенство, како што направија Зденкото и Енрике

Зденек и Енрике влегоа изгубени во првенството

Зденек и Енрике влегоа изгубени во првенството

истото сакав да го пишам :D

а ќе видиме факменот Гарсија дали ќе се изгуби или не, сега за сега се воздржувам од коментари за него:)
--- надополнето: 17 септември 2013 во 23:40 ---

абе ние и оваа и наредната ќе задаваме проблеми на тимовите што ќе сакаат да одат во ЛШ, ама кога ќе бидеме конкурентни да избориме пласман :D
--- надополнето: 18 септември 2013 во 00:38 ---
Да можеме сега зимово да го земеме барем на позајмица, доколку може од Сандерленд да биде прекомандуван, добро би ни се нашол, кај нас беше сензација :) .. и агентот ја признава грешката :)
Fabio Borini’s agent has admitted that perhaps the young forward should have stayed at Roma.
The striker left the capital club to sign for Liverpool in 2012, but after missing the majority of last season with injury, the 22-year-old has been sent on loan to Sunderland.
I think Fabio would have been the ideal player for Zeman last year,” Marco De Marchi told Radio Mana Mana.
“But the decision was made to leave Roma. Of course, it all happened very quickly and there was no chance to talk with the Coach.
But having said that, I still think Roma would have been the right team for Fabio.”

Сеуште се надевам на Дестро. :) Или ќе се врати посилен од било кога или следната сезона оди на позајмица во Торино/Болоња верувајте ми :)

Едвај чекам да го видам неговиот кам бек и навистина ме интересира каков ќе биде после повредата, сепак не се надевам многу :(
--- надополнето: 18 септември 2013 во 02:06 ---
Тоти уште еднаш ја покажа својата хуманост.

Пред натпреварот Парма-Рома, Тоти се сретна со една мала навивачка на Парма, која со големо задоволство и искрена насмевка дојде во прегратка на Франческо.

Девојчето се вика Шанел, исто како и ќерката на Тоти и за жал е сериозно болна, а за да ја победи болеста неопходно е да замине во Бостон на лекување.

Од таа причина сите присутни на стадионот Енио Тардини беа повикани да донираат средства колку што можат за да и помогнат на фамилијата на Шанел.

Ил Капитано без размислување прифати да и помогне на својата нова пријателка.
nzrr0m.jpg

Како и што се очекуваше Тоти остана верен до крај на Рома. Вистинска легенда.

http://on.net.mk/sportal/fudbal/princot-na-rim-go-prodolzhi-dogovorot

„Принцот на Рим“ го продолжи договорот

Официјално Франческо Тоти потпиша нов двегодишен договор со Рома со траење до јуни 2016. година.

По долготрајни и исцрпувачки преговори легендарниот „Принц на Рим“ ќе ја продолжи кариерата во единствениот клуб во неговата богата кариера каде ќе остане уште две години.
„Го сакам клубот, а и тој мене. Сакам да му се заблагодарам на претседателот на клубот Џејмс Палота за шансата што ми ја даде да го носам дресот на екипата која секогаш сум ја сакал. Ми преостануваат уште две години од новиот договор, две години одговорност, каде нè очекува многу работа и се надевам дека оваа американска Рома ќе има позитивни резултати“, изјави Тоти.
Тоти во својата кариера е втор најдобар стрелец во Серија А со 228 гола зад Силвио Пиола (274 гола).

^фала богу дека ќе потпише, инаку ќе гореше вујче од америка :D

Последни две и пол години, доаѓа и неговиот крај у пм ќе ми фали многу :confused:
--- надополнето: 20 септември 2013 во 20:33 ---
Освен Рома како клуб и навивачите, ништо не е над него, едноставно БОГ, сите му се клањаат :cuc:

немав многу време, а и нема потеба од анализи, Дерби си е Дерби, ќе победи оној тим кај кого желбата е поголема, нека дадат се од тебе и нека им покажат кој е кој !!
Форца Рома !!

Засега жустро!!! 0-0. Де Роси и Флоренци со жолти. Жервињо се изнатрча белким ке опали второ(n) Се надевам нема да играме со 10 мина:eek:
Ајде второ на моторо и гол во дворо на Лацио:D
--- надополнето: 22 септември 2013 во 16:25 ---
GOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!
Браво Балцарети, Тоти закон:cuc:
--- надополнето: 22 септември 2013 во 16:54 ---
ПЕНАЛ!!!!! И тука мислам е крајот за Лацио. Супер игра од двете страни. Браво
--- надополнето: 22 септември 2013 во 17:01 ---
Жервињо се надевам нема како во Арсенал да не даде ни еден гол.
Иако добивме премногу жолти картони (се надевам нема да ни наштетат во другите утакмици) денес се гинеше на секој чекор. Како да играше Барселона во второ полувреме. Конечно во Македонија мислам лугето кои сакат вистински фудбал ке внимаваат сега и на Рома.
Рома од секогаш играла допадлив технички фудбал, али за жал многу малери ја следеа, али осекам оваа година ке биди хит и ке се врати мегу првата четворка.
Forza Roma

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom