Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
од тројца кои Алегри ги користи како средњаци еден мора да биде креативец, впрочем на Рома креативност не и фали, го имаат Пјанич, плус Тоти и Ламела, на Рома баш и треба двајца средњаци кои ќе ораат и копаат по теренот .. било кој да дојде од Алегри и Мацари јас како така ќе бидам задоволен :)
Oвај вториот шо го спомна е тотален идиот ама ич не го поштовам како човек и карактер не е класа не ви е ни потребен.

Алегри според мене е енигма човекот едноставно на големи утакмици изгледа тактички неук кини големи зелени ама некогаш ќе ја постави играта тотално онака како што треба. Ме нервира што цела кариера ја користи 4-3-1-2 и со двајца до тројца DM.... Се надевам нема да ве зафркни тотално.

И така имав симпатии за Рома, ако дојде Алегри уште повеќе ќе следам со внимание што се случува. Сега тргнал тргнал Алегри на средба со Галијани, па за многу бргу време може Рома да добие нов тренер.

Јас мислам дека средината вака би изгледала: Флоренци-Де Роси-Пјаниќ. Освен ако не продадете некој?

Доколку дојде Алегри покрај Де Роси и Пјанич во средина ќе ни треба еден тркач и работник, за креативноста Де Роси и Пјанич ќе се погрижат, овој само нека трча и тоа повеќе во дефанзива :) .. а доколку не дојде никој тоа место ќе го заземе Флоренци

Доколку дојде Алегри покрај Де Роси и Пјанич во средина ќе ни треба еден тркач и работник, за креативноста Де Роси и Пјанич ќе се погрижат, овој само нека трча и тоа повеќе во дефанзива :) .. а доколку не дојде никој тоа место ќе го заземе Флоренци

Да, читав дека Наинголан бил изборот на Алегри. Тоа би било навистина добар среден ред, а и среден ред по негов мерак.

амблемот на Рома реновиран
2zrp6j6.jpg

можеле малку повеќе да се потрудат да изгледа подобро, али ајде добро е што не им текнало да ја тргнат волчицата, абе американска работа ...

Мацари оди во Интер, Рома се поблиску до Алегри, денес имало состанок измеѓу челниците на Милан и Масимо, ништо не е решено .. само не сакам да го испуштиме Алегри и да останеме со некој тренер практикант ..

Има некои недостатоци амблемот ама тоа е ќе чекаме 100 годишнина па да го подобрат :D Добро е што ставиле 1927 ама мислам дека АСР беше подобро од само Рома.
Ок не е толку важно, важно е да се донесе добар менаџер и добри засилувања. Најсериозен кандидат е Алегри, а гледам Пелегрини си оди од Малага и најверојатно ќе оди во Сити. Доколку и овој пат заебеме нешто со трењерот Америве можи да се пакуваат

амблемот на Рома реновиран
2zrp6j6.jpg

можеле малку повеќе да се потрудат да изгледа подобро, али ајде добро е што не им текнало да ја тргнат волчицата, абе американска работа ...

Многу неозбилно е изработен амблемов. Не ја дава вистинската слика на Римската волчица.
Катастрофа!

Многу неозбилно е изработен амблемов. Не ја дава вистинската слика на Римската волчица.
Катастрофа!

јбг, тоа е тоа .. јас си викам добро е што не ја тргнале волчицата ..

jovanovski
аср е тргнато бидејќи веќе не сме спортско друштво, веќе ќе бидеме ФК Рома, а не АС Рома ..

AURELIO RIVISITATO !!

ќе слушате за ова дете во иднина, викат многу квалитетно било, родено е 2002год.:cool:

Mr. Baldini its time...
Лацио заслужи да победи бидејки изигра со срце како вистински тим. Сега сваќам зошто го победувавме Лацио 5 пати по ред. Де Роси не играше за пари, сите му помагаа на Тоти колку што можеа, Перота беше стандарден првотимец бидејки беше еден од играчите кои даваа 120% на секој натпревар и пред се сите играчи знаеа што значи дербито против Лацио. Денес не гледавме Рома v Лацио, денес јас гледав Тоти v Лацио. Во моментов во Рома има 2 спротивставени страни а тоа се Навивачите и Балдини. Време е Палота да избери страна, и се надевам дека ќе го направи добриот избор. Во следните денови очекувајте протести против управата, играчите и новото лого. Време е да се донесат играчи со срце а не играчи кои ќе играат за 100$+ месечно. Време е да се доведе трењер кој нема да напаѓа со Бредли а да се брани со Пјанич. Време е да сватат играчите дека не се незаменливи, како во времето на Спалети. Навивачите дадоа јасна порака пред почетокот на мечот, „Победете или одете си“. Мислам дека играчите го избраа второто.

Mr. Baldini its time...
Лацио заслужи да победи бидејки изигра со срце како вистински тим. Сега сваќам зошто го победувавме Лацио 5 пати по ред. Де Роси не играше за пари, сите му помагаа на Тоти колку што можеа, Перота беше стандарден првотимец бидејки беше еден од играчите кои даваа 120% на секој натпревар и пред се сите играчи знаеа што значи дербито против Лацио. Денес не гледавме Рома v Лацио, денес јас гледав Тоти v Лацио. Во моментов во Рома има 2 спротивставени страни а тоа се Навивачите и Балдини. Време е Палота да избери страна, и се надевам дека ќе го направи добриот избор. Во следните денови очекувајте протести против управата, играчите и новото лого. Време е да се донесат играчи со срце а не играчи кои ќе играат за 100$+ месечно. Време е да се доведе трењер кој нема да напаѓа со Бредли а да се брани со Пјанич. Време е да сватат играчите дека не се незаменливи, како во времето на Спалети. Навивачите дадоа јасна порака пред почетокот на мечот, „Победете или одете си“. Мислам дека играчите го избраа второто.

Многу добро кажано... Тоа е тоа! Тоа и јас го зборев дека да игравме ние од фан клубов на Рома со Тоти, Перота, Флоренци и Де Роси подобро ќе изигравме од ова што го изиграа денес нашиве играчи... Мизерија невидена, многу ми е жал што не уништија како тим.. Порано со Лорија, Тонето и т.н проаѓавме групи во ЛШ, но со тренер како Спалети, Капело и т.н. Не сакам да замислам што би се случило со оваа Рома да се пласира со ЛШ доколки под хитно не се смени нешто... Спалети имаше една изјава пред натпреварот дека Перота може да ја направи разликата, т.е да го реши натпреварот но Перота не ни влезе...
--- надополнето: 26 мај 2013 во 21:02 ---
970370_511130892293553_1477875687_n.png

Засрамете се манекени едни... Бар со срце да изигравте...
--- надополнето: 26 мај 2013 во 21:07 ---
Иначе се извинувам поради мојов аватар, ама тоа беше кладба со навивач на Лацио, и за жал поради нашиве манекени јас ја изгубив...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom