Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Од 45-та до 70-та минута изигравме одлично и требаше минимум 2-3 гола да паднат. Потоа се виде дека сите паднаа кондиционо. Најмногу се нервирам што секогаш победуваме против подобриве екипи а губиме од слепци на кого стартер му е Адријан Стојан кој не знам ни како излегол од примаверава наша. Андреацоли направи неколку грешки. 1во мораше да го извади Додо кој беше преморен и не можеше да погоди центаршут, да го стави Торосидис, и да не го става Бредли. Не знам како мислеше да нападне ако го стави кепецов во средина. Едно додавање не погоди. Дестро изигра солидно но немаше среќа овој пат. Одбраната МОРАШЕ подобро да реагира на голот бидејки тоа беше воедно и единствената шанса за гол на магарињава цела утакмица. Јебига одиме понатаму со многу мали шанси за пласман во европа преку лигата. Купот останува единствена надеж.

Nemame kapacitet za vtornik/sreda - sabota/nedela ! Se pokaza toa denes a i so Pescara..Barem da ne i gi pomativme smetkite na Fiorentina gjabe traskanje od zemja koj tri cisti nemaat nasite..Golot vo 92 min protiv Fiore ni se vrati denes kako bumerang !

officialASRoma bloccato Toby Alderweireld, difensore centrale belga classe '89 dell'#Ajax !!! :cool:

Ова значи дека Тоби е блокиран за другите клубови и дека е постигнат пред договор со Рома, Сабатини завршил добра работа .. сепак Скај и Ди Марзио јавуваат дека Ајакс тражи 10мил, сега останува на Рома до сабота да одлучи дали ќе го земе .. ова е 100% точна информација, во меѓувреме пројавивме интерес и за Астори, но можеби тој интерес е само ради тоа да им спуштиме цена на Ајакс за Тоби, а можеби и тој би пристигнал кај нас ...

Се ми мириса дека следната година Валтер Мацари ќе ја води Рома, кога почнаа да бараат по 2-ца дефанзивци во исто време, почна да ми мириса на формацијата со 3-ца дефанзивци :icon_lol:

Веќе сум истоштен од практиканти на клупата, затоа со Мацари би били задоволен, искусен и проверен тренер, кој пред се би донел дисциплина во клубот, не дека е најдобар, но подобар од претходните тројца(Енрике,Земан, Андреацоли), по сигурна варијанта, имам веќе набројано што ми се свиѓа а што не кај него .. се на се би му дал зелено светло:)

Ново име со кое се поврзуваме е деструктивецот на Тулуз, Етиен Капуе (y)

Чудни 11-на ќе испднат против Милан, немам појма ни која тактика ќе се игра, ни кој што улога ќе има во тимот:facepalm: .. а и не е битно кога сезоната во првентсвото одамн ан отиде во ку*ац ..

Andreazolii realno za kur ne go biva, imase srekja samo. Dve vazni utakmici , vo koi sto protivnikot dobiva crven ( Milan & Lazio ) on se plasi da napadne i da smeni nesto... A Vo utakmicite sto gi pobedi, niedna ne igravme nesto posebno, mnogu od niv bea ne-celosno-zasluzeni pobedi... Samo se nadevam deka motiviranosta na igracite , zelbata za trofej i srebrena zvezda ke pobedi protiv Lazio, posto takticki tesko da gi nadigrame....

Онај Додо добар ви е (y).

брз,ексползивен, но млад и неискусен, не размислува со главата, во дефанзива сеуште лош и не е доволно спремен да трча 90мин .. сепак има надеж за него, можеби ќе прерасне во добар играч :)

Победа пред домашен терен за навивачите, добар начин да се заврши сезоната. Сега сме во исчекување на новиот тренер.

www.asroma.it

Има некакво одбројување, којзнае што не чека:vozbud:

Нешто читав демек Алегри ќе ви бил новиот тренер.

Чао чао на сите креативни CM? :) ?

од тројца кои Алегри ги користи како средњаци еден мора да биде креативец, впрочем на Рома креативност не и фали, го имаат Пјанич, плус Тоти и Ламела, на Рома баш и треба двајца средњаци кои ќе ораат и копаат по теренот .. било кој да дојде од Алегри и Мацари јас како така ќе бидам задоволен :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom