Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Пјаниќ лошо играше изгуби многу топки, премногу ...

Za mene remi = poraz ...Pjanic kolku topki gi prodade covece:tapp: A Lamela od pola metro nad gol..potesko bese da promasis odkolku da dades gol od tuka..Nemame krila toa e fakt so ovja igraci tolku e silata..Igrac kako Menez ,Giuly pa i Vucinic sto znaeja da napravat nekoja akcija od strana a vaka tapa..Edino samo Totti kako da imase zelba za igra,Castan,Marcos super si zavrsija vo odbranata..Torosidis bez idea ...Katastrofa !

очај голем !!!скоро сите слабо освен Тоти и Стекеленбург .. одиграа како пички, никој не им е крив !! и теоретските шанси за 3-то место опаднаа, па веќе можеме да кажеме дека е невозможно .. останува Купот

Си го копирам мислењето од фб...
Ve gledam raspolozheni ste nekako gore - dole... Jas sum tapa raspolozhen, ova neresheno kako da izgubivme... ova beshe shansa za dobro mesto i za spasuvanje na sezonata ama nisto ... Mnogu slabo i nezainteresirano igraa nashive, kako da se kriea topka da ne skaat da primaat... Ne znam duri ne mi se ni pishuva nekako, iskreno mnogu se nadevav na pobeda :(

nemav net pa da pisam mislenje za utakmicata pa zaradi toa tek sea:
Strasno razocaran sum od toa so go vidov, za koe sto mislam deka e zasluzen andreazolli. nejkev da jadam gomna mn mn pred palermo utakmicite, posto ni trebaa bodovi, pa makar i gi dobivale so najlosa igra bitno pobeduvavme. ama vo niedna od tie utakmici ne vidov vistinska IGRA nesto konkretno, a toa najveke se dokaza vcera. imavme odlicna situacija 1-1 izramnuvanje incijativa, za 10 minuti poslem toa lazio da dobie i crven... i sto se sluci? vleze DODO namesto Florenzi , ne ni ja iskoristi prijatelot tretata izmena, nesto sto ne sum videl da se praktikuva pri nepovolen rezultat, i realno kazano se dokaza deka e izvinete na izraz ama PICKA. go imase i Nico Lopez na klupa , no mu bese strav da go stavi vo igra. pa covece po crveniot karton lazio bese poblisku do pobeda odkolku nie. Ne deka nemavme sansa, posebno udarot so glava na Lamela, ama povtorno nikakva igra, nikakov koncept, samo edno isplaseno covece na klupata koe ne menuva nisto, i sigurno vo glavata si rekol bolje 1-1, nego da izgubime. EPA ne e bolje prijatele , ovoj bod nisto ne nosi , 90% od Romanistite se osekjaaat kako da izgubile...
I za kraj, jas bev najveke za Zeman da si odi, ama sega mi e tesko posto ke gi imavme istite rezultati so nego, ama derbivo ke go dobievme sto posto... ali toa e kosarkata ( fudbalot )

forza Roma!

Искрено не очекував голем пресврт да направи Андреацоли но сепак направи. Не играме како Барса но имаме резултати тоа е битно оваа сезона по отказот на Земан. Единствено што се надевам сезонава е победа во купот која е остварлива доколку победиме против ослабениот Интер. Андреацоли е аналитичар и секако ќе проба да ги исправи грешките во финалето против Лацио.
Мечот во понеделникот гледав само 20тина минути во вториот дел и можам да кажам дека немавме среќа. Бредли изигра многу слабо сезонава само 2-3 меча беше солиден се друго дупка, па се надевам дека управата размислува за негова замена. Главно прашање останува менаџерската позиција бидејки најверојатно Андреацоли ќе се врати на старата функција, а јас искрено се надевам дека управата нема повеќе да експериментира и ќе донесе докажан трењер. Освалдо не заслужува да го носи дресот на Рома повеќе. на најголемото дерби решил да се шета во Лондон. Најдобро ќе е таму да остане па ако сака и најдобар играч нека биде. Остануваат 7 меча до крајот + 1 минимум од купот. Нема смисла да се надеваме на 3то место но барем 5-ти да завршиме и да го освоиме купот ќе биде одлично кога ќе се земе во обзир што се се случуваше сезонава.

Нема утакмица а де направаат некоја глупост играчиве наши:D

Не ја гледав утакмицата, некој саат пред тоа прочитав дека ќе го одмарале Тоти, немал да игра постава, така и било. Како и да е, се радувам на победава, Освалдо башка дал гол :cool:

А Ламела

:cuc:

Бурдисо оваа година доволно потврди дека нема потреба да го држиме во нашиот состав ... Маркињо и Кастан веќе поубаво се разбираат, Маркињо е ѕвер, а Кастан прави помалку грешки .. очигледно ќе ни треба и лев бек, Балза потрошена роба, денеска цело време Черчи го минува на десно и овој 80мин не му ја свати единствената финта и направи црвен, Бредли исто така надвор од форма од она што беше ..

Ламела прекрасен гол,се надевам летоска ќе го задржима, а Освалдо и покрај голот ќе го продадеме ..

Ovoj Burdisso ni za vo Mak. Liga ne e be lugje..Letovo da se oslobodime od nego kako i od Taksidis,Bradley,Taddei i uste nekoj i da se zeme 1 asalen igrac od sredina..Osvaldo neka zamine so tie pari da go zemat Otamendi ili Garay ..Neznam zosto ne mu davaat na Nico Lopez sansa..Da sum na negovo mesto zaminuem uste so prviot let..Deneska Dodo formaciski napad gledam i luta po taa leva strana..Imam edno prasanje kade e ovoj Loic Nego mislim dojde od Nant desen bek sto se sluci so nego ? Vo sreda da se bide ili ne so Inter vo polufinaleto od Coppa Italia a vo nedela so Pescara na Olimpiko koj treba da go sovladame i niv i Siena narednoto kolo znaci 6 boda mora da se osvojat pred gostuvanjeto kaj Fiore !

Мора да се оди во финале во купот и да се победи. Не затоа што играме против Лацио туку затоа што доколку не се победи во купот следната сезона тешко дека ќе видиме Европа а тоа значи и додатни загуби, по неатрактивни играчи и уште една пропадната сезона. Во серија а имаме 3 потешки и 3 полесни противници додека Лацио и Интер имаат незгодни противници кои се борат за опстанок или секогаш знаеле да заебат некој гигант како Парма, Каљари, Палермо, Џенова и тн...Доколку освоиме 10-11 бода до крајов на сезонава мислам дека 5-тото место е наше но сепак ништо не се знае. Освалдо цело време кукаше дека не е мотивиран па еве сега постигна гол има 2 лесни противници во следните 2 кола па еве му шанса да се покаже. Интер е ослабен за во Среда но тоа не мењава многу, ќе напаѓаат од 1 секунда, а нивна предност е што играат на домашен терен и му треба само 1 гол. Јас сепак верувам дека ќе успееме да се пласираме во финале па таму помотивирани против Лацио.

Едвај ја чекам утакмицата, единствената која ја чекам со жар, нормално доколку идеме и онаа во финалето, да заокружиме 10 титули во Купот и сребрена ѕвездичка:cool: :D

Рутинирано !!! :cool: на последните 4-5 меча Интер прими околу 15 гола од Рома !!! :pipi:
--- надополнето: 18 април 2013 во 01:39 ---
Само да кажам дека Дестро има солидна статистика зад себе во првата сезона во Рома .. се на се 20 натпревари на кои постигна 9 гола, за прва сезона просекот и не му е лош, млад е, може да напредува, има кредити !! Всушност негоите голови во Купот не дотуркаа до финале, на 4-ри утакмици во Купот има постигнато 5 гола, другите 4-ри му се во првенството .. се надевам ќе биде уште подобар !!!

Одлично!!! Конечно да се израдувам на победа иако Интер беше доста ослабнат. Сега не ме интересира повеќе Серија А ако треба од сите нека изгубиме ама во финалето МОРА да се победи. Мотивацијата ќе биде голема како за нас така и за Лацио. За нас победа против најголемиот ривал, 10 победи во купот и конечно излез во Европа после неколку сезони. Денешниот меч го гледав 30-тина минути и можам да кажам дека не изигравме перфектно но задоволен сум со победата. Резултатот е тој што важи на крајот :)

11-на за со Пескар, незнам зошто Дестро не игра .. ајде да победиме !! :)
Stekelenburg
Piris - Marquinhos - Castan
Torosidis - Pjanic - De Rossi - Florenzi
Lamela - Osvaldo - Totti

11-на за со Пескар, незнам зошто Дестро не игра .. ајде да победиме !! :)
Stekelenburg
Piris - Marquinhos - Castan
Torosidis - Pjanic - De Rossi - Florenzi
Lamela - Osvaldo - Totti
Destro zarabotil sitna povreda so Inter mislim..Da gi tepame ovie deneska i da se vratime na 5-to mesto zosto Inter i Udine pobedija..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom