Леле... Гледам натпревариве што треба да се играат следно коло: Рома - Џенова мислам дека мораме ама баш мораме да победиме сега! Конкуренти: Наполи - Јуве, Милан - лацио, Катанија - Интер, и Фиорентина само со послаб противник игра против Киево (но и Киево знаат да бидат многу незгодни) ... Само вака нека продолжи Рома, ми носи и радост, а по победата над Јуве и пари

, дури и ова коло ако не ме поебеа Базел па ќе ми донесеа ама тоа е.

За Освалдо веќе подолго време викам јас дека не го бива, т.е го бива него што го бива ама он не е за во Рома. Таков играч не ни треба нас, мислам дека дури подобра опција би било Нико да се стави прв тим, а Освалдо да грее клупа па нека влезе околу 60 мин... Не викам дека до крај нема да дава голови Освалдо ама сепак ич не се залага за тимот и срамота е Тоти да трча повеќе од него на 37 години... Друга работа, мислам дека сите следевте и ги гледавте головите на Нико за Уругвај на младинското првенство, многу добар осет има кога да влезе и добра реализација има па треба да му се дава шанса повеќе пошто мислам дека за некоја година играчиште ќе биде. Искрено постои кај мене сеуште надеж за 3 то место, но по малце ме плаши Милан кој во 2013 игра мн јако, но сепак при евентуален дебакл на Камп Ноу или па дури и да пројдат поуморни ќе бидат и ќе атакуваат на освојување ЛШ може да им се одрази тоа па на првенството, како и да е да не погодувам сега јас ќе видиме што ќе се случи со нив. Лацио сигурен сум дека ќе паднат и дека пред нив ќе завршиме сигурно, Интер за нив не знам што да кажам ама мислам дека за дали ќе завршиме пред Интер ќе зависи само од нашата игра, пошто Интер ќе има мислам киксови до крај, плус играат и во ЛЕ така да мислам дека имаме шанса да бидеме пред нив ако до крај играме вака добро. Катанија ич не ги ни коментирам, а Фиорентина не дека се толку слаби ама сепак не се на исто ниво со нас. Што значи борбата за 3 то место мислам дека ќе биде помеѓу нас, Интер и Милан. Ајде да не урочам и да видиме до крај што како ќе се одвива. До крај ни преостанува: Рома Џенова, Удинезе Рома, Рома Парма, па после гледајќи го местото на Палермо мислам дека тоа ќе ни биде тешко гостување но секако дека може да се победи ако ја гледаме нивната игра и резултати, па Рома Лацио (тука сакам да ги отворимее убаво), Торино Рома, Рома Пескара, Рома Сиена, па после овие полесни натпревари ни следува тешко гостување против Фиорентина, потоа со Киево дома, па можеби и најважниот натпревар ни е предпоследното коло каде што ќе гостуваме на Милан. Последно коло дома ги пречекуваме Наполи каде што вака како што ги гледам нивните резултати последниве натпревари искрено се надевам и така да продолжат па ништо не се знае можеби и со нив натпреварот да ни решава за 2 ро или 3 то место.
Еве ги натпреварите и на Милан, Интер и Наполи:
Милан Лацио,
Катанија - Интер , Наполи
Јуве.
Џенова Милан, Интер Болоња, Киево Наполи,
Милан Палермо,
Сандорија Интер, Наполи Аталанта.
Киево Милан, Интер
Јуве, Торино Наполи.
Фиорентина Милан, Наполи Џенова, Интер Аталанта,
Каљари Интер,
Милан Наполи.Интер Парма,
Јуве Милан, Наполи Каљари.
Милан Катанија,
Палермо Интер, Пескара Наполи.
Милан Торино,
Наполи Интер.
Болоња Наполи, Интер л
ацио, Пескара Милан.
Џенова Интер, Милан
РОМА, Наполи Сиена.
Интер
Удине, РОМА Наполи, Сиена(последно коло доколку се бори за опстанок) Милан.
Вака искрено гледано Наполи има најтежок распоред, но никако не смееме да заборавиме и најголема предност што би било многу тешко да се достигне, секако најголема улога ќе имаат нивните натпревари до крај. Истото така лоша работа е што испаднаа и од ЛЕ, а и од купот па ќе се фокусираат само на првенството. Ајде да не предвидувам од сега на крај се надевам ќе се радуваме. И морам да напоменам овие резултати ми даваат голема надеж и најсреќен би бил со 3 то место и со освојување на купот. Тоа би било премија за нас, гледајќи ги резултати и знајќи ја атмосверата до пред две кола. Напред Рома!