Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
не е уште ништо официјално, се шпекулира дека за еден месец може двете странки да потпишат договор .. сепак се работи за сериозна и голема зделка ..

Испадна нешто официјално на асрома.ит дека потпишале некој пред договор, што знам ... многу работи се најасни во Рома околу нивните сопственици, всушност можно е Палота и американците да не се газди туку само маркетниг менаџери кои би го дигнале тимот на светско ниво, за да може Уникредит(банката) да го продаде за поголеми пари, односно за огромна сума кога тимот веќе ќе има и стадион(или започнато да го гради), овој арап сега што ќе влезе ќе купи дел од акциите и веднаш ќе даде 100мил. но да се разбереме, тиа 100 мил не одат сите за засилувања, според мои пресметки овој трансфер период што доаѓа ќе имавме околу 30-40мил за засилувања и предвидено беше донасање на само 2 или тројца ама поскапи играчи .. е сега со арапот можеби ќе си дозволиме да потрошиме додатни 20мил за засилувања, значи околу 50-60мил.

Тоа е одлична сума, кога ќе погледнеш Интер и Милан нема шанси да потрошат толку ова лето, можеби само Јуве, ма да мислам дека и тие нема да се расфрлаат многу, така да не треба да се жалиме ;)

Без разлика кои ни се газди, клубот во поглед на моќта и финансиите оди во нагорна линија, можам слободно да кажам дека после Јуве, Рома е вториот тим по моќност во Италија доколку останат работите во Милан и Интер такви како што се ... еве само ќе ви кажам дека Уникредит е една од најјаќите банки во светот,а таа е наш заштитник, а како што кажав можно е да е и уште наш газда ..

Палота вчера изјавил дека на лето ќе пристигне тренер од светска класа и дека нема да се коцкаат со непроверени тренери ...

Националната агенција за хартии од вредност(КОНСОБ) обајвила дека акциите на Рома рипнале за 10% откако е потпишано договор со шеикот (y)

Вкупниот приход на крајот на 2011 година на Volkswagen (пред пратнерството со Рома) бил 157.990.000 евра
Вкупниот приход на крајот на 2012 година на Volkswagen(по склученото партнерство со Рома) рипнал на 218.840.000 евра

Откако Volkswagen стана партнер со Рома приходите им се сголемија на наеверојатни 40.1%

Се шпекулира дека шеикот ќе биде ставен како претседател на клубот, тој и бил на Олимпико на дербито со Јуве ..

еве ја дотичната персона :)
j76xee.jpg

--- надополнето: 22 февруари 2013 во 18:25 ---
заборавив да пишам, скај спорт јавува дека овој господин е многу јак економски и неговото богатство го споредуваат со она на шеиците кои ги имаат Сити и ПСЖ ..

Имате ли повредени, суспендирани? Ќе играат ли сите против Аталанта?

Имате ли повредени, суспендирани? Ќе играат ли сите против Аталанта?
Без Тоти и Де Роси. Пјанич беше неизвесен ама се очекува да игра.

Утакмицата ќе се игра а времето катастрофа:confused:

Официјалните постави
THE OFFICIAL FORMATIONS

ATALANTA: Tips, Raimondi, Banner, Contini, Brivio, Giorgi, Carmona, Biondini, Bonaventure Livaja, Denis. Subs.: Frezzolini, Polito, Lucchini, Canines, Scaloni, Cazzola, Radovanovic, Brienza, De Luca, Moralez, Budan , Troisi. Herds Colantuono.
ROME: Stekelenburg, Piris, Burdisso, Marquinhos; Torosidis, Bradley, Pjanic, Balzaretti; Lamela, Marquinho; Osvaldo. Subs.: Goicoechea, Lobont, Taddei, Romagnoli, Dodo ', Perrotta, Tachtsidis, Florenzi, Lucca, Lopez. All .: Andreazzoli.
Referee: De Marco of Chiavari. Assistants: Priests and Musolino. Fourth man Grilli. Assistants door Calvarese and Giancola.
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 15:58 ---
Лоши временски услови, многу снег вее .. таман поведовме 1-2 со прекрасните голови на Макрињо, а посебно оној на Пјанич, на крајот повторно катастрофално во одбрана примаме за 2-2, да ти се серам среќата:mad: .. кога поведовме си велам нека вее колку сака, а сега како ќе постигнеме гол ? .. можеби е најдобро да ја прекинат .. Освалдо мора подобро да игра !!
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 17:22 ---
Е ова ми е мераклиска победа, без Тоти и Де Роси, во многу лоши временски услови :) плус само Торосидис доби жолт картон, ем никој не се повреди и најважно од се победивме во гости, поубаво здравје :)

Освалдо најслаб, другите солидни .. нека му е честит првенецот на Торосидис во дресот на Рома, како што дојде игра супер, не е нешто посебно, али стандарден и константен :)

Ајде сега наредната да ги пуниме Џенова на домашен терен :)

Osvaldo pocnuva da me zagrizuva isto kako i Lamela...Ne se sekjavam koga posleden pat Osvaldo dal gol:confused: Ke staneme kako Juventus ke se molime na sredinata i odbranata da davaat golovi:) Shala na strana Osvaldo ako ne im dade gol na Genova neznam na koj drug klub vise..Se nadevam deka Destro pobrzo ke se vrati...Gledam Perrota igral ,kako izigra ? Zosto samo 1 pol go gledav potoa bev na rabota...I ke zaboravev golema pobeda 3 pat sezonava nad Atalanta:D FORZA ROMA !!!

Osvaldo pocnuva da me zagrizuva isto kako i Lamela...Ne se sekjavam koga posleden pat Osvaldo dal gol:confused: Ke staneme kako Juventus ke se molime na sredinata i odbranata da davaat golovi:) Shala na strana Osvaldo ako ne im dade gol na Genova neznam na koj drug klub vise..Se nadevam deka Destro pobrzo ke se vrati...Gledam Perrota igral ,kako izigra ? Zosto samo 1 pol go gledav potoa bev na rabota...I ke zaboravev golema pobeda 3 pat sezonava nad Atalanta:D FORZA ROMA !!!

Ламела е добар, се залага и трча, се враќа назад да помогне во дефанзива, така нека продолжи, головите ќе си дојдат .. Освалдо е тој што највеќе загрижува, нека даде до крајот на сезоната уште 5- гола па да му земеме добра пара(доста се 20мил) на лето, а на Дестро да му бараме друг партнер во нападот ..

Перота кога влезе изигра феноменално, како Тоти да го гледав, цело време кај него беше топката, добро ја спроведуваше до играчите, ја задржуваше по потреба, дури и претрчуваше со топката, многу топки беа упатени кон Перота откако влезе и на сите им најде крајот, ти велам тие 10-20 минути што ги одигра му беа за 10-ка !!

Леле... Гледам натпревариве што треба да се играат следно коло: Рома - Џенова мислам дека мораме ама баш мораме да победиме сега! Конкуренти: Наполи - Јуве, Милан - лацио, Катанија - Интер, и Фиорентина само со послаб противник игра против Киево (но и Киево знаат да бидат многу незгодни) ... Само вака нека продолжи Рома, ми носи и радост, а по победата над Јуве и пари :cool: , дури и ова коло ако не ме поебеа Базел па ќе ми донесеа ама тоа е. :D За Освалдо веќе подолго време викам јас дека не го бива, т.е го бива него што го бива ама он не е за во Рома. Таков играч не ни треба нас, мислам дека дури подобра опција би било Нико да се стави прв тим, а Освалдо да грее клупа па нека влезе околу 60 мин... Не викам дека до крај нема да дава голови Освалдо ама сепак ич не се залага за тимот и срамота е Тоти да трча повеќе од него на 37 години... Друга работа, мислам дека сите следевте и ги гледавте головите на Нико за Уругвај на младинското првенство, многу добар осет има кога да влезе и добра реализација има па треба да му се дава шанса повеќе пошто мислам дека за некоја година играчиште ќе биде. Искрено постои кај мене сеуште надеж за 3 то место, но по малце ме плаши Милан кој во 2013 игра мн јако, но сепак при евентуален дебакл на Камп Ноу или па дури и да пројдат поуморни ќе бидат и ќе атакуваат на освојување ЛШ може да им се одрази тоа па на првенството, како и да е да не погодувам сега јас ќе видиме што ќе се случи со нив. Лацио сигурен сум дека ќе паднат и дека пред нив ќе завршиме сигурно, Интер за нив не знам што да кажам ама мислам дека за дали ќе завршиме пред Интер ќе зависи само од нашата игра, пошто Интер ќе има мислам киксови до крај, плус играат и во ЛЕ така да мислам дека имаме шанса да бидеме пред нив ако до крај играме вака добро. Катанија ич не ги ни коментирам, а Фиорентина не дека се толку слаби ама сепак не се на исто ниво со нас. Што значи борбата за 3 то место мислам дека ќе биде помеѓу нас, Интер и Милан. Ајде да не урочам и да видиме до крај што како ќе се одвива. До крај ни преостанува: Рома Џенова, Удинезе Рома, Рома Парма, па после гледајќи го местото на Палермо мислам дека тоа ќе ни биде тешко гостување но секако дека може да се победи ако ја гледаме нивната игра и резултати, па Рома Лацио (тука сакам да ги отворимее убаво), Торино Рома, Рома Пескара, Рома Сиена, па после овие полесни натпревари ни следува тешко гостување против Фиорентина, потоа со Киево дома, па можеби и најважниот натпревар ни е предпоследното коло каде што ќе гостуваме на Милан. Последно коло дома ги пречекуваме Наполи каде што вака како што ги гледам нивните резултати последниве натпревари искрено се надевам и така да продолжат па ништо не се знае можеби и со нив натпреварот да ни решава за 2 ро или 3 то место.
Еве ги натпреварите и на Милан, Интер и Наполи:
Милан Лацио, Катанија - Интер , Наполи Јуве.
Џенова Милан, Интер Болоња, Киево Наполи,
Милан Палермо, Сандорија Интер, Наполи Аталанта.
Киево Милан, Интер Јуве, Торино Наполи.
Фиорентина Милан, Наполи Џенова, Интер Аталанта,
Каљари Интер, Милан Наполи.Интер Парма, Јуве Милан, Наполи Каљари.
Милан Катанија, Палермо Интер, Пескара Наполи.
Милан Торино, Наполи Интер.
Болоња
Наполи, Интер лацио, Пескара Милан.
Џенова Интер, Милан РОМА, Наполи Сиена.
Интер Удине, РОМА Наполи, Сиена(последно коло доколку се бори за опстанок) Милан.
Вака искрено гледано Наполи има најтежок распоред, но никако не смееме да заборавиме и најголема предност што би било многу тешко да се достигне, секако најголема улога ќе имаат нивните натпревари до крај. Истото така лоша работа е што испаднаа и од ЛЕ, а и од купот па ќе се фокусираат само на првенството. Ајде да не предвидувам од сега на крај се надевам ќе се радуваме. И морам да напоменам овие резултати ми даваат голема надеж и најсреќен би бил со 3 то место и со освојување на купот. Тоа би било премија за нас, гледајќи ги резултати и знајќи ја атмосверата до пред две кола. Напред Рома!

<3 Makedonija не заебавај, брат. :D Какво 3то место какви прикаски. Ако обезбедат пласман во ЛЕ, успех ќе биде. :)
Ете нов кикс на Наполи. Милан ни бега само 5 бода и вака реално гледано само они ни се најголем конкурент за 3 то место. Лацио сигурен сум дека ќе паднат, а рачунај меѓу себе да ги тепаме Милан, плус имаат натпревар со Џенова на гости, со Фиорентина на гости и натпревар со Наполи. Знам дека ќе биде многу тешко, но сепак јас имам надеж.

Ете нов кикс на Наполи. Милан ни бега само 5 бода и вака реално гледано само они ни се најголем конкурент за 3 то место. Лацио сигурен сум дека ќе паднат, а рачунај меѓу себе да ги тепаме Милан, плус имаат натпревар со Џенова на гости, со Фиорентина на гости и натпревар со Наполи. Знам дека ќе биде многу тешко, но сепак јас имам надеж.
Дај Боже да биде како што викаш, ама многу тешко(според мене невозможно). Милан, Наполи, Фиорентина... тешко дека сите овие екипи ќе си дозволат да паднат од позициите кои сега ги држат(Фиорентина и нагоре може да оди). Комшиите фашистички само некако да паднат, душата че ми се исполни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom