Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
spalletti.jpg
Менаџер со срце
938855_w2.jpg
Играчи кои даваат 100% од себе на секој натпревар.
Замислата на Земан е одлична...за во Шпанија не за Рома. Уште 1 сезона пропадна. Останува уште купот кој тешко дека ќе го освоиме со ваков тврдоглав менаџер и уште потврдоглава управа. Гоикоечеа имаше 2-3 добри натпревари...ок сега вратете го Стекелембург или пак Лобонт ако е здрав па дури и Серџо би завршил работа. Донесете 2 вистински дефанзивци да играат со Кастан и Маркињос, нов менаџер кој знае да ја постави одбраната, да го постави нападот и да ги смири играчите па да се припремаме за нова сезона. Ќе чекав до мечот со Лацио за да кажам свое мислење но нема потреба да чекам уште 1 месец се е јасно. Подолу сме и од Катанија АЛО! Трето место сезонава нема.
Forza ROMA!
AS-Roma-Wallpaper.jpg

П.С. http://asromamk.com/за-48-часа-ќе-се-дознае-дали-и-колку-ќе-пау/
Zdenek Zeman: “We showed initiative, but woke up too late. Perhaps we thought it was a regular afternoon kick-off… It was good football, but far too many mistakes.” Ќе да сум го слушнал порано ова... или мене ми се причинува?

Менаџер кој многу го поштовам е Спалети. Човекот е фудбалски мозок можам да кажам без двоумење под него Рома го играше најдобриот фудбал ако не и еден од најдобрите во Европа.

Тој го држеше тимот, тој направи тим...

Не дека сум Јувентино ама Земан за мене бил стално идиот и ке остани таков

Утре ќе се знае дали останува Земан или не. Се спомнуваат Малесани и Де Роси доколку Земан биде отпуштен.

Утре ќе се знае дали останува Земан или не. Се спомнуваат Малесани и Де Роси доколку Земан биде отпуштен.

Де Роси ? Идниот ваш капитен ?

Неможе да е во ред менаџер кој од нигде никаде прави проблеми во соблекувалнат со сите играчи со де роси,стек,освалдо па со тоти пепел се направи и што не едноставно не бива не оди ...

Јас сум сигурен кога би го повикале легендата спалети би се вратил или на крај мислам дека време Гвидолин да предземе силен клуб

Де Роси ? Идниот ваш капитен ?

Неможе да е во ред менаџер кој од нигде никаде прави проблеми во соблекувалнат со сите играчи со де роси,стек,освалдо па со тоти пепел се направи и што не едноставно не бива не оди ...

Јас сум сигурен кога би го повикале легендата спалети би се вратил или на крај мислам дека време Гвидолин да предземе силен клуб
Татко му Алберто :) моментално е трењер на младинците и во минатите неколку сезони имаше извонредни резултати со младинците така да не ме чуди да го постават него за привремен.

п.с. ја практикува мојата омилена 4-2-3-1 :)

Татко му Алберто :) моментално е трењер на младинците и во минатите неколку сезони имаше извонредни резултати со младинците така да не ме чуди да го постават него за привремен.

п.с. ја практикува мојата омилена 4-2-3-1 :)

рома не е стабилна дефанзивно за 4-2-3-1 ке ве разнесат екипи кои играат на контри. Не ме сваќај погрешно не велам дека е лоша тактика или дека немате квалитет ама нема да успее со дефанзивците кои ги имате.

:D

Додека управата спие нашиот фан клуб не спие. :D Уште 2 чекори додека да бидеме официално дел од друштвото на навивачи на Рома.
Романисти, конечно ги преведовме формуларите кои ни беа пратени од UTR (unione tifosi romanisti) и започнавме со нивно пополнување односно со внесување на податоците кои се бараат во врска со нашето здружение и нашата фан група. Стигнавме до последната страна од формуларите каде се бара број на членови на нашата фан група. Но бидејќи и во статутот на UTR и во нашиот статут законски е предвидено плаќање чланарина на годишно ниво, оние членови кои ќе ја платат таа годишна членарина ќе бидат со име и презиме внесени во формуларот кој ќе го испратиме за регистрација во Рим во UTR . Како членови на нашето здружение и фан група ние ќе направиме членски картички, додека како членови на UTR односно фанови на Рома веројатно ќе ни стигнат картички од Рим, но за ова со сигурност сеуште не знаеме ќе почекаме додека не се официјализираме кај нив.

Околу сумата за членарина: Со оглед на трошоците кои ги имаме како здружение (книговодител, одржување сметка во банка, завршна сметка...), направивме некоја груба пресметка и одлучивме членарината да биде 300 денари; доста помалку од членарината на другите фан клубови и покрај тоа што се побројни, сметаме на солиден број членови со што би било доволно да се покријат тие заеднички трошоци.

Доколку имаме информација за други трошоци во однос на UTR, пример за плаќање годишна чланарина како фан клуб од МКД, ќе бидете известени.

Сметката на здружението е отворена и од утре ќе биде објавена, а плаќањето и пријавувањето ќе бидат отворени до 10-ти февруари затоа што до 15-ти февруари планираме да ги испратиме формуларите во UTR.
Кој сака да биде дел од ова нека ме извести по ПП или пак нека пише во групата https://www.facebook.com/groups/asromafansmkd/
Исто така кој е заинтересиран за патување во Рим за мечот против Лацио нека се изјасни :D бидејки е тешко да се набават карти оваа година, а знам дека ќе има 3-4 групи од балканов што ќе одат и што веќе почнаа да набавуваат карти

Roma-Cagliari
ROMA (4-3-3): Goicoechea; Piris, Marquinhos, Burdisso, Dodò; Bradley, Tachtsidis, Florenzi; Lamela, Osvaldo, Totti

A disposizione | Substitutes:
Lobont, Castan, Romagnoli, Torosidis,Taddei, De Rossi, Marquinho

Средината без Де Роси и Пјанич... :D

Мизерија... Голема мизерија... Среќа што Тахи доби жолт па нема да игра следниот натпревар... Дај боже по натпреварот и Гојкочеа да се степа со некој црвен да добие... Па на крај и Земан да го пцуе судијата за и него да го казнат!!! Како влечуги се, а не како фудбалери!

Земан е мртов за мене! Zeman Vaffanculo :mad:
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 00:05 ---
Навивачите бесни тргнаа за Тригорија а Земан немал намера да поднесува оставка. Утре се очекува реакција на управата и ќе се знае дали ќе остане Земан или не.
Џанлука Димарзио вели дека Рома ги контактирала Laurent Blanc, Marco Giampaolo :facepalm: и Allegri. Балдини најави средба со Земан.
62292_415856231828680_905279163_n.jpg

Браво за навивачите! Така се покажува како се сака клубот! Кога не иде протести и ич да не попуштате додека не тргне на подобро! Не може и не смее да се дозволи некој клошари да ја уништат РОМА! РОМА се сака искрено, а ова не е Рома! Вистинската РОМА ќе дојде допрва кога ќе се смени тренерот и кога навивачите ќе протестираат и против газдите и нивниот начин на работа. И тие ќе сфатат дека нема заебанција со нас! ЗЕМАН ДОМА, НАПРЕД РОМА !
250742_10151508982338436_586695506_n.jpg
Не смее една легенда и една фудбалска икона да се дозволи да изгледа после натпревар вака поради некој клошари и влечуги на терен!
Вака треба да биде и да изгледа РОМА
Секоја година треба да ја има оваа атмосвера и овој звук И за крај едно од мојте најомилени видеа... Можеби може и Земан да го погледне и пак да го става ДДР резерва

Ti si ljubov neizleciva Roma !!! Kade i da igras so kogo i da igras i ona najlosoto pa ne te menuvam ROMA !!! Zivotov mie skraten vecerva ...Da gi nema pocnuvajci od zeman,sabatinii gomnoto baldini,sosve niv i piris so drvenite noge,i kostaplerot tajnsdjsndjsidis ..Zlatna Rosela kade si ?:place:

http://asromamk.com/аурелио-андреацоли-тренер-до-крајот-н/
Андреацоли привремен трењер додека се најде некој сериозен трењер. Рајкард одбиен а за Блан сеуште не се знае но најверојатно нема ни тој да биде. Можно е да остане до крајот на сезоната Андреацоли доколку се покаже добар па на лето да се бара нов. Ова лето треба да се донесат повеќе проверени играчи и помалку таленти доколку управата сака да направи нешто следната сезона.

Андреацоли привремен трењер додека се најде некој сериозен трењер. Рајкард одбиен а за Блан сеуште не се знае но најверојатно нема ни тој да биде. Можно е да остане до крајот на сезоната Андреацоли доколку се покаже добар па на лето да се бара нов. Ова лето треба да се донесат повеќе проверени играчи и помалку таленти доколку управата сака да направи нешто следната сезона.
За состојбата на Рома не е крив толку Земан, колку што е крив Балдини. На Земан толку му се можностите, 30 години кариера тренер нема титула освен Сериа Б, и да сака повеќе толку му е капацитетот.

И покрај овие очигледни недостатоци кај Земанчо, Балдини наместо да си го земи Винченцо Монтела, тој се одлучи за најголемиот лузер во Италијанскиот фудбал последниве 50 години, а згора на тоа што и во минатото имаше слична ваква авантура токму во Рома. Најголем виновник е тој во Управата што го донесе Земан.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom