Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Kolegi zdravo.Sledno kolo igrame protiv vas, pa sakav da ve prasam ako ste slobodni i ako sakate da se sobereme zaedno da gledame vo nekoj kafic vo Skopje :D .Mislam deka terminot e sabota, samo ne sum siguren koe vreme.Nie neznam kolku ke sme i kolku nasi clenovi se od SKopje, mislam deka ne se site ama 4-5 luge sigurno bi bile od nasa strana, taka da organizacija na povisoko nivo i mozeme da se druzime.Pozz

ке ја вртите ли против сиена 2ро полувреме или слабо ? :D
Го доби одговорот од Дестро и Перота :cool:
--- надополнето: 2 декември 2012 во 16:50 ---
И многу ми е мило што победи Рома без Освалдо, исто така и за двата гола на Дестро ... Па да ја видиме следниот натпревар разликата во играта на Освалдо, дали ќе го глуми Тоти или ќе го поти газот.

Го доби одговорот од Дестро и Перота :cool:
--- надополнето: 2 декември 2012 во 16:50 ---
И многу ми е мило што победи Рома без Освалдо, исто така и за двата гола на Дестро ... Па да ја видиме следниот натпревар разликата во играта на Освалдо, дали ќе го глуми Тоти или ќе го поти газот.
фала богу... :D На ливче 2че ја имав 2.10 не така лош коеф. :D

Kolegi zdravo.Sledno kolo igrame protiv vas, pa sakav da ve prasam ako ste slobodni i ako sakate da se sobereme zaedno da gledame vo nekoj kafic vo Skopje :D .Mislam deka terminot e sabota, samo ne sum siguren koe vreme.Nie neznam kolku ke sme i kolku nasi clenovi se od SKopje, mislam deka ne se site ama 4-5 luge sigurno bi bile od nasa strana, taka da organizacija na povisoko nivo i mozeme da se druzime.Pozz

Друже, можам јас да ги информирам другите, тие гледаат во еден скопски кафич Чилин се вика, близу Рузвелтова кај зоолошката, доколку сакаат нема да биде проблем, ќе те информирам ;)

Nie mislevme da se sobereme pozadi Josip brozkaj igralisteto u toj kafic, tmao ima fudbal non stop.Ajde neka vidat pa neka pisat imame vreme.Sto e so Pupone ne go citam u posledno vreme?ajde organizacija :D

Полека заличуваме на сериозен тим, грешки во одбраната немаше освен голот, голот кој го примивме беше со глава од корнер, али таков тип на гол е својствен за малите тимови, во такви ситуации си ја бараат својата шанса, затоа не замервам за голот ... онака имавме контрола на мечот цели 90 мин. .. тешко беше со оглед на тоа дека оваа Сиена немаше примено гол цели 4 меча и имаше 4-та најдобра одбрана во лигата, плус им се одземени 6 бода и навидум изгледаат дека се слаба екипа, затоа ова гостување беше тешко за нашиот тим, друга работа и податокот дека Рома нема победено тим на Серсе Козми цели 6 години :)

Но сепак изигравме добра утакмица со оглед на тоа дека ги немаше Стек, Де Роси, Освалдо и Ламела, клучните играчи, тоа ме радува, кога трчаат и играат со срце цели 90мин не сакам да замерувам посебно на некој играч, само ќе кажам големо БРАВО за Дестро кој направи да не се осетат одсуствата на Ламела и Освалдо во нападот и си ја користи шансата што му ја пружа Земан .. сега да видиме како Освалдо ќе реагира на ова и да видиме дали ќе глуми "Тоти" :)

Како и да е прв пат сезонава имаме 3 победи по ред со гол разлика 6-1, податок кој највеќе од се друго ме радува :)

Сепак поголемиот испит за овој тим следува наредното коло кога се среќаваме со Форентина, екипа која игра организирано како во напад, така и во одбрана со екстра квалитетна средина .. затоа ние треба да докажеме на терен дека имаме поквалитетен состав од нивниот и со сериозна и организирана игра да ги победиме .. за овој дуеl се очекува да бидат спремни и Ламела и Освалдо, а и на Де Роси му помина суспензијата ..

Фиорентина имаат одлична екипа и во одлична форма се, но знам дека со нас во Рим ќе бидат внимателни и тоа ќе ги кошта победа :)

Форца Ромаа !!! :love:
--- надополнето: 2 декември 2012 во 18:58 ---
Nie mislevme da se sobereme pozadi Josip brozkaj igralisteto u toj kafic, tmao ima fudbal non stop.Ajde neka vidat pa neka pisat imame vreme.Sto e so Pupone ne go citam u posledno vreme?ajde organizacija :D

Јас сум Пупоне :D

И ќе те известам за брзо време, инаку во кафичот каде што гледаат фановите на Рома е се убаво организирано се гледа на големо платно, доколку не ја даваат на Телма, утакмицата се пушта на нет :)

Поздрав до сите вистински фанови на АС Рома во Македонија.(y)
Особено оние кои навиваат за неа не ради бренд и мода (читај Милан, Интер и Јувентус) туку ради начин на игра, тактика, посветеност, традиција, љубов и почит кон клубот (иако финансиски никако да крениме по долговите на семејството Сенси, се надевам со Американциве ке тргни работата, особено по најавите за изградба на сопствен стадион во Рим)
Многу ми е мило кога конечно против Сиена, Рома покажа едно вистинско, зрело лице кое потсети на славните денови од ерата на Капело и феноменалната техничка игра од времето на Спалети, која сеуште ми недостига:cuc:
Вака начелно треба да се игра особено со екипи како Сиена, кои многу трчаат и се отвараат, и постигаат само подмукли голови од прекин и играат со долги топки и воглавно технички се слаби (иако такви екипи се ретки, особено во јаките лигиo_O, можда само во Шкотска:icon_lol: ).
Сиена практично не покажа ништо, една-две шанси и гол. :гомце:
Прашање на време беше кога ќе прими гол со онаа агресивна иако на почетокот неефикасна игра на Рома, која не очекуваше да прими рано гол и играше некако во грч.
Малку ме иритираше гркот Таксидис, не покажа многу.
Она шо е добро шо и без Де Роси се покажа дека РОМА можи и мора.
Де Роси е дете на Рома, то шо падна во формата не му е крив клубот, и ако се одлучил на верност до крајот на кариерата како Тоти, не треба сега да го уценува клубот и да ја нарушува атмосферата кога ни тргна:cautious:. Сепак не е икона како Тоти, го почитувам али клубот воопшто не треба да се двоуми на тие закани и ако не се врати наскоро во претходната форма, и да си оди голема вода.....
Ме изненади Перота, но прав избор на Земан, во такви одлучни моменти се става искусен играч кој нема да потпадни на притисокот.
Секоја чест за играта, се надевам во сабота 20.45 со Фиорентина ќе го повториме истото.
Е сега ако игра Освалдо можи нема да биди истата концепција, ке видиме.
Многу е битно да победиме.
Ај да не тупам многу.:pos:
Форца Рома!!!

П.С. А во кој кафич во Скопје се собираат фановите да гледат фудбал и каде, некој пат ако наминувам ако се погоди некоја утакмица да ја гледаме, пошто во Битола некако за АС Рома послабо интерес:facepalm:, на времето во девеесетите појке се навиваше дури и на ракометни утакмици се носеа шалови со АС Рома(y) али сега е се тапа:facepalm:

Поздрав до сите вистински фанови на АС Рома во Македонија.(y)
Особено оние кои навиваат за неа не ради бренд и мода (читај Милан, Интер и Јувентус) туку ради начин на игра, тактика, посветеност, традиција, љубов и почит кон клубот (иако финансиски никако да крениме по долговите на семејството Сенси, се надевам со Американциве ке тргни работата, особено по најавите за изградба на сопствен стадион во Рим)
Многу ми е мило кога конечно против Сиена, Рома покажа едно вистинско, зрело лице кое потсети на славните денови од ерата на Капело и феноменалната техничка игра од времето на Спалети, која сеуште ми недостига:cuc:
Вака начелно треба да се игра особено со екипи како Сиена, кои многу трчаат и се отвараат, и постигаат само подмукли голови од прекин и играат со долги топки и воглавно технички се слаби (иако такви екипи се ретки, особено во јаките лигиo_O, можда само во Шкотска:icon_lol: ).
Сиена практично не покажа ништо, една-две шанси и гол. :гомце:
Прашање на време беше кога ќе прими гол со онаа агресивна иако на почетокот неефикасна игра на Рома, која не очекуваше да прими рано гол и играше некако во грч.
Малку ме иритираше гркот Таксидис, не покажа многу.
Она шо е добро шо и без Де Роси се покажа дека РОМА можи и мора.
Де Роси е дете на Рома, то шо падна во формата не му е крив клубот, и ако се одлучил на верност до крајот на кариерата како Тоти, не треба сега да го уценува клубот и да ја нарушува атмосферата кога ни тргна:cautious:. Сепак не е икона како Тоти, го почитувам али клубот воопшто не треба да се двоуми на тие закани и ако не се врати наскоро во претходната форма, и да си оди голема вода.....
Ме изненади Перота, но прав избор на Земан, во такви одлучни моменти се става искусен играч кој нема да потпадни на притисокот.
Секоја чест за играта, се надевам во сабота 20.45 со Фиорентина ќе го повториме истото.
Е сега ако игра Освалдо можи нема да биди истата концепција, ке видиме.
Многу е битно да победиме.
Ај да не тупам многу.:pos:
Форца Рома!!!

П.С. А во кој кафич во Скопје се собираат фановите да гледат фудбал и каде, некој пат ако наминувам ако се погоди некоја утакмица да ја гледаме, пошто во Битола некако за АС Рома послабо интерес:facepalm:, на времето во девеесетите појке се навиваше дури и на ракометни утакмици се носеа шалови со АС Рома(y) али сега е се тапа:facepalm:

Добредојде друже :) мило ми е што се појави уште еден фан на Рома на форумот, се надевам често ќе не посетуваш тука (y)

Пишав јас погоре, фановите на Рома се собираат во кафичот Чилин .. кога би тргнал од Зоолошката по Рузвелтова првата улица од лево веднаш тука на 20 метри е кафичот ;)
--- надополнето: 4 декември 2012 во 15:45 ---
еве ти ја и групата на фб доколку не си член, таму ќе добиеш информации за се што те интересира ;)
http://www.facebook.com/groups/asromafansmkd/

Фала, па во некоја прилика се глеаме Скопје.
Малку сме ама големи сме!!:cuc:
Се надевам на победа сабота.
Поздрав до сите романисти.(y)

јас пак мислев дека сум единствен фан на рома во битола додека учев техничко :pos: две работи што треба да го знаеш за рома се групата погоре што ти ја даде бум шака лака ака пупоне :D и веб страната http://asromamk.com/ добро е што имало и други фанови на форумов па може повеќе да се дискутира

Се шпекулира дека десниот бек на Хановер Себастиан Јунг ќе премине во Рома на позајмица до крајот на годината која би коштала 2мил евра, а потоа со право да биде откупен за 4,5 ..
Се поврзувавме и летово со овој играч, па кога имав прилика го гледав, според мене се работи за квалитетен бек кој може да успее во Рома, па така да би се ираздувал доклку ова се оствари :)

Веќе продадени 45 000 влезници за дуелот со Фиорентина :cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom