Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Да завршиме ние 3-ти и се пласираме во ЛШ, ќе видиш летово колку повеќе ќе трошиме .. со влегување во ЛШ, автоматски имаме +30мил .. доколку не завршиме 3-ти, работите ќе одат малку потешко ... за ова зимо се очекуваат 25мил евра за играчи, што не е малку за зимскиот трансфер период, пари кои со Росела ги трошевме за 2 години :D

Не е малку но тешко зимото да се дојде до квалитетен играч.

американците сега за сега вложуваат солидно, не заборавај дека пробуваат да го намалат долгот кој го има нашиот клуб ..
http://www.asroma.co.uk/news/news-f...reases-by-nearly-17m-in-three-months-to-71-5m
тоа што не играме во европа е голем недостаток. со новиве спонзори и да го освоиме купот на италија мислам дека долгот ќе се преполови

Не е малку но тешко зимото да се дојде до квалитетен играч.

па да, ама се шпекулира дека ќе пробаат да ги донесат Сантон и Огбоња
--- надополнето: 25 ноември 2012 во 15:57 ---
Освалдо продолжува да игра незаинтересирано, ама полека Земан ќе го седне на клупата, сега ме интересира кој ќе бидат замените во нападот, вајда ќе влезе средњак а Пјанич ќе оди офанзивно и ќе даде гол :D

Браво за Дестро само така нека продолжи !!

Да завршиме ние 3-ти и се пласираме во ЛШ, ќе видиш летово колку повеќе ќе трошиме .. со влегување во ЛШ, автоматски имаме +30мил .. доколку не завршиме 3-ти, работите ќе одат малку потешко ... за ова зимо се очекуваат 25мил евра за играчи, што не е малку за зимскиот трансфер период, пари кои со Росела ги трошевме за 2 години :D
Сега е време да сврземе серија и да се доближиме до 3 то место. Мислам дека имаме доста силен тим и верувам во 3 то место годинава.

Пескара - Рома (0:1) 0:1
- Добар почеток, прерано дадениот гол најавуваше голејада на мечот за на крајот сепак да биде минимално.
Нападот како и секогаш добро фунционираше, потпомогнати од средината.
Повторно се јавува истиот проблем... со дефанзивците. Незнам колку пати Владимир Вајс ги поминуваше по лева страна. Не беше логично што дечкото секогаш околу себе имаше три играчи, за среќа само тој можеше да се издвои од Пескара па лесно поминавме.
Лош пристап на играта имаа дефанзивците... Да беше некоја појака и поспремна екипа мислам дека ќе не демолираше.
Како и да е, победа си е победа.
AVANTI ROMA!!!

Zemanlandia повторно почна да победува...
Boom Shaka Lakka јави се. :D:D

Peskara - Roma 0-1 strelec 5'min Destro
Zadovolen sum od rezultatot no ne i od igrata..Roma da napadnese kako sto znae mozevme komotna prednost da izgradime i posle rutinirano da go privrsevme natprevarot..Mi se dopagja toa so Pjanic igrase od 1 min pred Taksidis(y) No edno me zagrizuva sto mu e na Osvaldo ? Covekot ne trca,ne se trudi ,gi nema tie performansi od pocetokot na sezonata:confused: se nadevam deka dedo Zeman ke go sredi zosto toj fudbaler moze uste mnogu i vredi da se potrudi okolu toa,inace zamina mestoto od prv tim...
Sledno kolo povtorno gostuvame i toa vo Toskana kaj Siena nedela od 15 casot..
FORZA ROMA !!!

Пескара - Рома (0:1) 0:1
- Добар почеток, прерано дадениот гол најавуваше голејада на мечот за на крајот сепак да биде минимално.
Нападот како и секогаш добро фунционираше, потпомогнати од средината.
Повторно се јавува истиот проблем... со дефанзивците. Незнам колку пати Владимир Вајс ги поминуваше по лева страна. Не беше логично што дечкото секогаш околу себе имаше три играчи, за среќа само тој можеше да се издвои од Пескара па лесно поминавме.
Лош пристап на играта имаа дефанзивците... Да беше некоја појака и поспремна екипа мислам дека ќе не демолираше.
Како и да е, победа си е победа.
AVANTI ROMA!!!

Zemanlandia повторно почна да победува...
Boom Shaka Lakka јави се. :D:D

Ова на послените две утакмици што почна да победува не е Земанлендија, туку нешто подруго .. тоа го приметија многу луѓе кои го разбираат фудбалот на Земан, еве последен беше тренерот на Пескара кој самиот кажа дека не очекувал вака Земан да им даде упатства на играчите, се играше доста стрпливо, не се трчаше како мува без глава за секоја топка, го немаше пресингот од претходните утакмици ... епа сега го нема убавиот фудбал, ама барем победуваме, што ќе ни беше убава игра против Болоња, Удинезе, Парми и уште неколку кога сите ги изгубивме, вака подобро мислам дека ќе биде, можеби Земан почна да се опаметува :)

Освалдо продолжува со лошите игри, незнам што му е филмот, ама треба малку да се седне на клупа човекот а Дестро да игра на негово место .. морам да споменам дека малиот Маркињос во одбрана е вистински дијамант, многу подобар и поспремен дефанзивец ќе биде дури и од Кастан, ако веќе и не е подобар !!

Имаме утакмица со Сиена, да ја победиме таа па потоа следуваат вистинските тестови, да видиме како ќе играме против Фиорентина која оваа година игра многу организирано :)

Не е прв пат навивачите на Рома да извадат транспарент за Џорџ Бест, само незнам која е поврзаноста ... и ситуацијата на Курва Суд е таква што има повеќе групи моментално, така да овој транспарент не е од цела трибина туку од Кежуал, кои сепак се едни од побројните и позначајните, можеби истите и порано му изразувале почит кон Џорџ Бест, како и да е убав гест, таков великан на фудбалот вреди да се поздрави :)
--- надополнето: 26 ноември 2012 во 21:57 ---
90x90AS-Roma.gif

голема благодарност до Dolce ♥♥♥♥ :D

Не е прв пат навивачите на Рома да извадат транспарент за Џорџ Бест, само незнам која е поврзаноста ... и ситуацијата на Курва Суд е таква што има повеќе групи моментално, така да овој транспарент не е од цела трибина туку од Кежуал, кои сепак се едни од побројните и позначајните, можеби истите и порано му изразувале почит кон Џорџ Бест, како и да е убав гест, таков великан на фудбалот вреди да се поздрави :)
--- надополнето: 26 ноември 2012 во 21:57 ---
90x90AS-Roma.gif

голема благодарност до Dolce ♥♥♥♥ :D
Поклончето а :D.....баш ми е мило што ти се допаѓа :cool:

Изјава на Роландо од Порто .. и самиот се чуди зошто неговиот клуб не ја прифатил понудата на Рома од 8мил за него, али ако ние за тиа пари, односно за 10мил ги добивме и Кастан(4,6) и Маркињос(5,4) :)
“I don’t understand why the club rejected an €8m offer from Roma for me,” stated the Portuguese international.
“They did that and then told me that I could go on loan to QPR for a fee of €2m, with an option to buy set at €10m...”
--- надополнето: 28 ноември 2012 во 17:53 ---
Маркињос во тимот на колот, ѕвер :cool:
Marquinhos [Roma]
The Brazilian youngster was a rock at the back, playing with an experience and intelligence far beyond his years. Never allowed the Pescara forwards an inch and almost scored in the second half. Outstanding.

Еве уште една нова добра реклама, се работи за модниот креатор Филип Плеин, кој е официјален спонзор на нашиот клуб и ги "облекува" играчите :)

- Со ова спонзорите и рекламите навистина станавме сериозен клуб, уште на терен да покажеме дека сме зрели и сериозни :D

во тек е официализирање на фан клубот и затаа цел се потребни средства. знам дека повеќето од вас знаат ама ова е за тие што не знаат. доколку сакате да „донирате“ 100-200 денари пишете во групата на фб или пишете ми приватна порака ќе ви кажам како :)
Интервју на Годината http://asromamk.com/освалдо-да-не-бев-фудбалер-ќе-бев-музи/ :pos:

во тек е официализирање на фан клубот и затаа цел се потребни средства. знам дека повеќето од вас знаат ама ова е за тие што не знаат. доколку сакате да „донирате“ 100-200 денари пишете во групата на фб или пишете ми приватна порака ќе ви кажам како :)
Интервју на Годината http://asromamk.com/освалдо-да-не-бев-фудбалер-ќе-бев-музи/ :pos:

овој мрднен бил бе :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom