Јас тоталнo никаде немам стретнато ваква информација, можеш да ми пратиш линк од каде ти ова ??
--- надополнето: Jun 23, 2011 1:12 PM ---
1. причина зошто сакам да си оди, човекот на полусезона беше пуштен од резерва и беше фатен од камерите како ги изговара зборовите: "дадов 25000 гола и му текна да ме пушти"(во тој фазон), во тоа време тренер беше Раниери, епа такви како него, во Рома не треба, плус се сеќаваш кога толку
многу сакаше да шутира пенал против Шахтјор и го промаши, за малку ќе направеше скандал со Пизаро кој да го шутира....
2. Втората причина е напиот нов тренер Луис Енрике и неговата тактика 4-4-3 во која нема потреба од напаѓач од стилот на Бориело,
еве веќе тука ќе биде Тоти прва опција, втора е Бојан иако Бојан ќе игра и на левата страна, значи Бориело поретко ќе добива шанса а ќе седе на клупа и ќе прима плата од 4 и повеќе милиони по сезона, затоа Бориело не сакам да остане, повеќе го сакам Мирко па и Менез
--- надополнето: Jun 23, 2011 1:38 PM ---
Еве денес прочитав Арсенал имале најдобра понуда од 15мил, цена која е реална и од која не би требало да се плати повеќе за овој играч, можеби уште 1-2мил доколку има голема конкуренција за него па така да му се качи цената, го гледав еднаш и ме импресионираше

-Интер пробувале преку Занети да го наговорат, Занети лично контактирал со него