Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
имам доста искуство кога се во прашање мизерните сезони на Рома(од минатото), велиш се навикнавте ли на мизеријата, кога би ме прашал мене ќе ти кажам дека веќе повеќе од една година "уживам во мизеријата"
Да Рома имала "мизерни сезони" но и во тие мизерни сезони имала барем карактер, а сега нема ништо, се е толку некако празно, како да се чека само да се заврши натпреварот без разлика каков е резултатот. Дали се губи или пак се победува. Она што велам дали се навикнавте на мизеријата е само онака фигуративно, нешто како црн хумор, бидејќи знам дека сите тука ја сакаме Рома, без разлика што се случува со неа, но сепак и имаме право и да ја критикуваме исто толку колку што имаме право и да се радуваме на нејзините успеси.

Да Рома имала "мизерни сезони" но и во тие мизерни сезони имала барем карактер, а сега нема ништо, се е толку некако празно, како да се чека само да се заврши натпреварот без разлика каков е резултатот. Дали се губи или пак се победува. Она што велам дали се навикнавте на мизеријата е само онака фигуративно, нешто како црн хумор, бидејќи знам дека сите тука ја сакаме Рома, без разлика што се случува со неа, но сепак и имаме право и да ја критикуваме исто толку колку што имаме право и да се радуваме на нејзините успеси.

што е тоа е... не сакам да се навраќам на мечот и мизерната ситуација во која се наоѓа Рома веќе подолго време, ќе ги свртам мислите кон Болоња така подобро се чувствувам :)

што е тоа е... не сакам да се навраќам на мечот и мизерната ситуација во која се наоѓа Рома веќе подолго време, ќе ги свртам мислите кон Болоња така подобро се чувствувам :)
И дa ги насочам мислите кон Болоња пак не би се чуствувал подобро, затоа што повеќе не чуствувам дека сме фаворити спрема ниту една екипа против која играме, без разлика дома или гости. И ајде за на крај секогаш ќе велиме NO TOTTI - NO PARTY, но мене ме загрижува ова да не премине во NO MONEY - NO PARTY, а најдобро би звучело NO ROSELLA - е дури тогаш би имало PARTY

И дa ги насочам мислите кон Болоња пак не би се чуствувал подобро, затоа што повеќе не чуствувам дека сме фаворити спрема ниту една екипа против која играме, без разлика дома или гости. И ајде за на крај секогаш ќе велиме NO TOTTI - NO PARTY, но мене ме загрижува ова да не премине во NO MONEY - NO PARTY, а најдобро би звучело NO ROSELLA - е дури тогаш би имало PARTY

јбг тоа е... на нас навивачите не ни преостанува ништо друго освен да ги гледаме утакмиците што следуваат... кога веќе кажа дека си се навикнал на мизеријата што ти преостанува друго освен да го чекаш наредниот меч на твојот омилен тим со надеж дека ќе победи, ние ништо не можеме да смениме:toe::smir:

Као шо сме тргнале, ќе се бориме за опстанок кога Тоти ќе ги обеси копачките. Не гледам како би тргнале работите на подобро, со ваков претседател, и со ангажирање на Роналдињовци од Серие Б на слободен трансфер.

Само Росела е виновник за ова. Главно бидејќи не е во состојба да донесе асален играч(и), да обезбеди солиден тренер, и да обезбеди еден асален медицински тим, што физички ќе ги чува фудбалерите, а не главните играчи да се повредуваат на секоја утакмица.

Као шо сме тргнале, ќе се бориме за опстанок кога Тоти ќе ги обеси копачките. Не гледам како би тргнале работите на подобро, со ваков претседател, и со ангажирање на Роналдињовци од Серие Б на слободен трансфер.

Само Росела е виновник за ова. Главно бидејќи не е во состојба да донесе асален играч(и), да обезбеди солиден тренер, и да обезбеди еден асален медицински тим, што физички ќе ги чува фудбалерите, а не главните играчи да се повредуваат на секоја утакмица.

еве Мота само што се врати на терените вчера повторно се повреди, нови играчи со повреда се Рисе и Менез

прашање зошто раниери????
зошто раниери гога:во челзи му мавтаа бели шамивчина, во валенсија му мавтаа со весници,во јуве фрлаа со секири по него???????
росела само го пропаѓа клубот и ништо друго:toe:

прашање зошто раниери????
зошто раниери гога:во челзи му мавтаа бели шамивчина, во валенсија му мавтаа со весници,во јуве фрлаа со секири по него???????
росела само го пропаѓа клубот и ништо друго:toe:

мое мислење е дека повеќе е до играчите... зошто Спалети не ја прави работата???? ма да има удел и тренерот во лошите игри, на пример замисли Капело да беше немаше вака да биде, на кој не му се трча ќе седе на клупа:toe:

мое мислење е дека повеќе е до играчите... зошто Спалети не ја прави работата???? ма да има удел и тренерот во лошите игри, на пример замисли Капело да беше немаше вака да биде, на кој не му се трча ќе седе на клупа:toe:
Има вина во играчите но не е целата нивна. Не знам дали сте го виделе тренинг центарот на Рома на што личи, Тригориа беше цела раскопана пред неколку денови имаше слики на Corriere dello sport, услови за тренинг катастрофа, поарно во сала да тренираат. Точно удел има и тренерот во овие резултати, искрено очекував повеќе од Раниери но ништо и тоа пропадна. А да и продолжени се договорите на Пизаро и Перота.

Има вина во играчите но не е целата нивна. Не знам дали сте го виделе тренинг центарот на Рома на што личи, Тригориа беше цела раскопана пред неколку денови имаше слики на Corriere dello sport, услови за тренинг катастрофа, поарно во сала да тренираат. Точно удел има и тренерот во овие резултати, искрено очекував повеќе од Раниери но ништо и тоа пропадна. А да и продолжени се договорите на Пизаро и Перота.

јас учекував од Раниери да ни ја стабилизира одбраната ама ни тоа не се случи, божем го викаа дека бил дефанзивно настроен а тимот прима голови како од шала

Што и да очекувавме од Раниерри се е џабе со вакви дрва неможеш ни огин да запалиш ,а не па да тепаш некого косата ми побеле се разболев ама ништо барем малце господ на не сакаше да им дадеше дарба на дечкиве :toe:.
Друго ништо не ни останува освен да се надеваме дека еден ден ќе тргне на поарно само тоа да не биде кога ќе заминеме во серија б за греови .

томаси се пензионирал читам-уште една легенда на рома
бурдисо нема да игра со болоња
охохоооо што е ова
Small Group Of Roma Fans Protest Outside Trigoria - Report

само ме нервира ова small
а ако ова беше вистина сите знаеме каква би била ситуацијата во рома
Cicinho: "Јас се уште верувам во Scudetto"-и ти си страшен:kesa:
и за крај http://asromamk.atwebpages.com/?p=230

ПОБЕДААААА!!! хухуху од кога не сме осетиле како е да победи нашиот тим, не изиграа лошо, ама одбраната мора да се подобрува, оваа победа треба да ни даде дополнителна мотивација за наредниот дуел со Интер, на Меаца би бил задоволен и со нерешен резултат, додека претходно треба да се одмерат силите со Фулам(натпревар кој многу не ми значи) нека се чуваат играчите за со Интер, во купот на УЕФА не ми криво да испаднеме, поважно е 4-то место во Сериа А
FORZA ROMA

The smell of victory. :)

Конечно победа, ме радува тоа што Вучинич постигна гол. Не ја гледав утакмицата, затоа нема да коментирам за играта.

Forza Roma! :рома3:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom