Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Нормално е да е пологично, ова на аукција е ептен срамота ама ако е тоа начинот да си замине тогаш прифаќам.

А и ова да го спомнам Рома го откупи договорот на Мота од Удинезе. Доплати уште 3.500.000 евра.

јас разбрав дека со тие 3,5мил евра Рома купи половина од неговиот договор, ако сум грешка поправиме:smir:

јас разбрав дека со тие 3,5мил евра Рома купи половина од неговиот договор, ако сум грешка поправиме:smir:
Половина од договорот мислам дека беше откупен уште зимскиот преоден рок кога откупија тогаш еден дел и беше во ко-сопствеништво со Удинезе. Сега го доплатија тој износ и се комплетираше како цел трансфер. Имаше и еден наслов Motta Tutto a Roma по веб странициве.
Така да мислам дека е целосно наш играч сега. Еден правилен потег после толку глупости во клубов. А и да ве информирам дека на моја голема радост имаме нов физеотерапеут во тимот, станува збор за Коти кој досега се грижеше за фудбалерите во Италијанската репрезентација.

да да сега видов Мота е целосно наш, додека со Коти до нови титули :helou:

Брунико местото каде што играчите на Рома ќе бидат сместени од 2 Јули па се до 15 Јули. Овде започнува официјално спремањето за новата сезона. Изгледа многу мирно местово, претерано мирно.
247.jpg

246.jpg

mestovo mnogu jako, nego kako e Roma, kupivte nesto dobro

Брунико местото каде што играчите на Рома ќе бидат сместени од 2 Јули па се до 15 Јули. Овде започнува официјално спремањето за новата сезона. Изгледа многу мирно местово, претерано мирно.
247.jpg

246.jpg

mestovo mnogu jako, nego kako e Roma, kupivte nesto dobro
Да нешто добро за 0 евра, не туку шала на страна. Уште не се знае ништо во врска со превземањето и сега ќе се дистанцирам од тоа и нема да коментирам се додека нешто не постане официјално. Инаку се откупи договорот на Мота и така да тој е целосно наш играч сега. И тоа е се сега засега. Не сме многу активни на трансфер пазарот како вие.:smir:

И официјално Курчи ќе остане уште една година во Сиена. Диамутен е вратен назад во Лече. Ова со Курчи е катастрофа одлука, уште еден бисер на Праде во трансфер политиката на Рома. Бравос

Да нешто добро за 0 евра, не туку шала на страна. Уште не се знае ништо во врска со превземањето и сега ќе се дистанцирам од тоа и нема да коментирам се додека нешто не постане официјално. Инаку се откупи договорот на Мота и така да тој е целосно наш играч сега. И тоа е се сега засега. Не сме многу активни на трансфер пазарот како вие.:smir:

И официјално Курчи ќе остане уште една година во Сиена. Диамутен е вратен назад во Лече. Ова со Курчи е катастрофа одлука, уште еден бисер на Праде во трансфер политиката на Рома. Бравос
супер одлука ајде сега да ги продадеме тоти вучинич, де роси.....а следбата сезона ќе играме со подмладокот или ке ја собереме серија ц:uvo:

247.jpg

246.jpg

кај е ова?? во Италија?? инаку стварно изгледа како да е одвоено од светот, ама ако за нив само такво место, за подобро не са заслужиле

кај е ова?? во Италија?? инаку стварно изгледа како да е одвоено од светот, ама ако за нив само такво место, за подобро не са заслужиле
Да да во Италија е место со околу 14000 жители.
Еве на Википедија повеќе информации за местово ако ве интересира.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bruneck

прочитав една изјава на Фиоранели во која вели: ќе ја направиме Рома повторно голем клуб во Европа(Rifarò grande la Roma in Europa) и дека за 4-5 дена се ќе биде официјално, па ајде нека биде работата што побрзо и се што ветил да исполни:toe:

Па Дони ви е одличен голман, не знам зошто сакате да го мењате со Курчи, а и детето нека остане у Сиена уште една година, да собере искуство.
А овој Диамутен ми излгедаше како добар дефанзивец, зошто не го задржавте?
Абе местово е рај, не заебавај.
Да да во Италија е место со околу 14000 жители.
Еве на Википедија повеќе информации за местово ако ве интересира.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bruneck
Уф, стварно е добро, ако одам некогаш у Италија би сакал да го посетам :pos2: :pos2:

Па Дони ви е одличен голман, не знам зошто сакате да го мењате со Курчи, а и детето нека остане у Сиена уште една година, да собере искуство.
А овој Диамутен ми излгедаше како добар дефанзивец, зошто не го задржавте?

Абе местово е рај, не заебавај.

Уф, стварно е добро, ако одам некогаш у Италија би сакал да го посетам :pos2: :pos2:

да ти кажам право официјално образложение немаше(или јас не наидов на такво) за тоа зошто Диамутен го вратија, а човекот прилично изигра добро посебно во дуелите со Арсенал:toe:

Леле каква желба имам во одбраната да го донесеме овој дечко, го гледав како игра со САД на Купов на Конфедерации и ми остави голем впечаток. Типов за во одбраната на Рома би бил ЅВЕР, само замислете си го во тандем со Мексес.
Oguchi Onyewu
p1_onyewu-ap.jpg

ДАј нека му текне на тој Праде да го побара дечково. Игра за Стандард Лиеж не би требало голема пара да му се бара. Многу голема желба имам да го видам во Рома.

Леле каква желба имам во одбраната да го донесеме овој дечко, го гледав како игра со САД на Купов на Конфедерации и ми остави голем впечаток. Типов за во одбраната на Рома би бил ЅВЕР, само замислете си го во тандем со Мексес.
Oguchi Onyewu
p1_onyewu-ap.jpg

ДАј нека му текне на тој Праде да го побара дечково. Игра за Стандард Лиеж не би требало голема пара да му се бара. Многу голема желба имам да го видам во Рома.

А Хуан резерва ќе седе?? :)

Абе нека игра со Хуан у прв тим, а Мексо дајте ни го нас :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom