Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Денеска на Олимпико имаше хуманитарна акција во која се даруваше крв, и притоа имаше добра забава помеѓу фудбалерите на Рома и постарите играчи на овој клуб, како и поранешни тренери. Еве слики од тој настан.
http://www.corrieredellosport.it/Fo...0/Roma, che festa di solidarietà all'Olimpico!

Дони изјавил дека не сака да ја замени Рома со ман.сити
Аквилани повторно нагласи дека нема никаков проблем со потпишувањето на неговиот договор бидејќи тој е фан на Рома и нема намера да го напушти клубот:smir:
Манчестер Сити треба да се укине како клуб.Тие сакаат да го уништат фудбалот

А можеби е така меѓутоа не можам да ги обвинувам. Сега имаат богат сопственик и нормално е да се бараат засилувања за екипата. Нешто слично како што се случи и со Челзи, и со сите екипи кои ќе бидат купени од богати сопственици. Сакаат да бидат конкурентни и сакаат да си направат историја на клубот за брзо време. Колку на нас да не ни се допаѓа ова сепак тоа е реалноста.

Панучи не ја ислкучува можноста за продолжување на договорот со Рома, што мене лично ме радува, изгледа ги средиле односите со Спалети и Сенси. Се зборува дека Рома е заинтересирана за Диего Лугано фудбалерот на Фенербахче и на Уругвајската репрезентација. Ова е фудбалер од одбраната кој мислам дека добро би послужил во пополнување на оние огромни дупки кои сотануваат кога не играат Мексес и Хуан. Така да мислам дека Лугано би бил добра инвестиција, го имам неколку пати гледано за Уругвај и ми има оставено многу добар впечаток, главна карактеристика според мене му е борбеноста.

Панучи не ја ислкучува можноста за продолжување на договорот со Рома, што мене лично ме радува, изгледа ги средиле односите со Спалети и Сенси. Се зборува дека Рома е заинтересирана за Диего Лугано фудбалерот на Фенербахче и на Уругвајската репрезентација. Ова е фудбалер од одбраната кој мислам дека добро би послужил во пополнување на оние огромни дупки кои сотануваат кога не играат Мексес и Хуан. Така да мислам дека Лугано би бил добра инвестиција, го имам неколку пати гледано за Уругвај и ми има оставено многу добар впечаток, главна карактеристика според мене му е борбеноста.
Да да. И јас го имам неколку пати гледано како игра и има солидна игра. Добро би ни дошол еден ваков играч за во одбраната, за разлика од голгетерот Лориа. :)

Да да. И јас го имам неколку пати гледано како игра и има солидна игра. Добро би ни дошол еден ваков играч за во одбраната, за разлика од голгетерот Лориа. :)
Освен голгетер и дефанзивен ПЕШАК...:uvo:

goranpandev-roma.jpg

:)

Vo Sabotata Mirko go napusti mecot so Italija poradi povreda, i posle 3 dena ispituvanja na povredata na grbot ...

Vucinic ke bide vo aut 6 meseca poradi povreda na grbot :toe::toe::toe::toe:

Ne stvarno, nemam komentar, samo ke recam sezonata e zavrsena za nas. A na Mirko mu posakuvam sto e mozno pobrzo vrakjanje na zelenite tereni.

:tapp::tapp::tapp::uvo::uvo::uvo::nesum::nesum:

Vo Sabotata Mirko go napusti mecot so Italija poradi povreda, i posle 3 dena ispituvanja na povredata na grbot ...

Ne stvarno, nemam komentar, samo ke recam sezonata e zavrsena za nas. A na Mirko mu posakuvam sto e mozno pobrzo vrakjanje na zelenite tereni.

Сезоната е одамна завршена. Оваа сезона беше пеколна, утакмиците со полн состав можат на една рака да се избројат.

6 месеца + Тоти не е оправен и....што ќе правиме??? ќе го гледаме Баптиста како се мачи да даде гол за да ги добиваме утакмиците ова е сериозно и многу лошо барем Аквилани да беше спремен за игра ама јбг...:toe:

Лугано го имам гледано, за Лориа е измислен ама и не верувам дека ќе дојде во Рома за да биде резерва на Мексес и Хуан бидејќи се работи за одличен дефанзивец кој има 26-27 години кој не сака да седи на клупа:helou:

Сезоната е одамна завршена. Оваа сезона беше пеколна, утакмиците со полн состав можат на една рака да се избројат.
можеби и нема такви утакмици:toe:

брат шо да правеш никој ништо не им може:toe:

Е ова за Вучинич не знам од каде испадна сега 6 месеци повреден, ова да не е некоја Априлска шега, мислам нигде немам сретнато вакво нешто да прочитам. Инаку еве нешто што не е шега. Рома излгеда се има договорено со Стефано Губерти играчот на Бари. Искрено не знам многу за дечково, само знам дека го споредуваат во играта како Ди Натале. Е сега еве уште една вест претседателката на Рома вчера доби ќерка - нека и е жива и здрава.

А мислам дека Вучинич не ни беше во составот на Црна Гора против Италија.

Абе во ред е Лугано и Губерти меѓутоа редно време е Рома да купи играчи за повисоки дострели,ми скурчи веќе да гледам како се мачат против слаби екипи.Сенси сега како што е расположена нека го одврзе кесето па и ние да се порадуваме на малку успех.

Абе во ред е Лугано и Губерти меѓутоа редно време е Рома да купи играчи за повисоки дострели,ми скурчи веќе да гледам како се мачат против слаби екипи.Сенси сега како што е расположена нека го одврзе кесето па и ние да се порадуваме на малку успех.
Е тука си во право, играчи за повисоки дострели, бидејќи Рома тоа го заслужува, но мислам дека моментално раководството не може да си дозволи такви игрчи. Затоа и некои луѓе сакаат Сенси да си оди од Рома.

во недела на болоња ќе им дадеме три гола 100% сум сигурен

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom