Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде бе у курац стално примаме вакви глупи голови од отпадоци.ццццц.ајде ајде можеме да направиме пресврт има време

Izigravme katastrofalnoooo! Srekja sto i Atalanta ne izigraa nesto posebno, inaku ke izgubevme so povekje razlika.

Mislam deka nema opravduvanje za vakvata katastrofalna igra, sosema zasluzen poraz.

Ауф ама не исшамарија, партали... леле леле леле. Вака не ќе може:nenene:. Среќа што Фиорентина и Џенова изиграа нерешено тоа ни оди во корист само.

Ауф ама не исшамарија, партали... леле леле леле. Вака не ќе може:nenene:. Среќа што Фиорентина и Џенова изиграа нерешено тоа ни оди во корист само.
najdobra vest denes dr nisto sega sledno kolo pobeda ili tesko ponatamu

Јас викам Рома не требаше да го продаде Мансини.Најдобро крило беше он според мене.Во Италија ретко тимови што играат со офанзивни крила.Мансини беше ѕвер за таа позиција.Исто и Муту е одличен на таа позиција(лево крило кај што игра најчесто)И друго нешто.Перота не е за таа улога кај што го става Спалети.Он е класичен полушпиц играч.Таму и лани,прехлани кога играше даваше голови.жај сега арсенал исплескајте го па мерак д ми се направи.После ќе војуваме до крај со вас за 4то место.А зошто да не и погоре:toe:

Јас викам Рома не требаше да го продаде Мансини.Најдобро крило беше он според мене.Во Италија ретко тимови што играат со офанзивни крила.Мансини беше ѕвер за таа позиција.Исто и Муту е одличен на таа позиција(лево крило кај што игра најчесто)И друго нешто.Перота не е за таа улога кај што го става Спалети.Он е класичен полушпиц играч.Таму и лани,прехлани кога играше даваше голови.жај сега арсенал исплескајте го па мерак д ми се направи.После ќе војуваме до крај со вас за 4то место.А зошто да не и погоре:toe:
Друже ти ова се што го кажуваш добро е ама што е тука тука е. Ние неможеме да ги смениме одлуките на Спалети ниту да влијаеме. Го продал - го продал. Земал нов - земал. Треба да се навикнеме на неговите одлуки, и колку и да не се добри треба да има поддршка. За вчера немам што да зборувам. Катастрофа. Ама сепак среќата е на наша страна. Фиорентина и Џенова изиграа нерешено така да Фиорентина ни бега 2, а Џенова 1 бод.

перота не игра на поранешната позиција на масини, спалети со купувањето на баптиста гледаше замена за масини на левата страна и така играше се додека не виде дека ќе испаднеме од лигата па ја смени формацијата што мораше. Јас незнам како можеше да ја започне сезоната со старата формација(офанзивни крила,еден шпиц и полу шпиц) кога летото ги продаде крилата(зборувам за мансини и жили) а не купи други и сакаше да експериментира со баптиста на левата и перота или аквилани на десната бидејќи крилото тадеи беше повреден мислам дека ќе се согласите со ова мислње:smir:

абе не се е до Спалети , арен си е тој ... шо да прај сега Спалети ко буџетот на Рома е срање , треба нови газди , ништо друго. е сега то е последица и оти му паѓа моралот на одредени играчи особено на оние шо не се со Италијанско потекло.
така и со Мансини почна да се распрдва , преку менаџерот само контактираше со тимот и мораше да оди се знаеше веке.

а и неможи Рома да ја губи секоја битка за секој подобар трансвер на крајот цело ѓубре само ке го собериме и толку демек еве купивме нешто, значи вака е последните 8 години и, од Скудетото со Капело , Франко Сенси воопшто не се интересираше за тимот стар веке ова она па сега од ко почина Розела Сенси според мене е катастрофа , тимот е во долг и плус не делува баш заинтересирана ... искрено цела вина ја наогам во Сенси јас. или пак можи и грешам

абе не се е до Спалети , арен си е тој ... шо да прај сега Спалети ко буџетот на Рома е срање , треба нови газди , ништо друго. е сега то е последица и оти му паѓа моралот на одредени играчи особено на оние шо не се со Италијанско потекло.
така и со Мансини почна да се распрдва , преку менаџерот само контактираше со тимот и мораше да оди се знаеше веке.

а и неможи Рома да ја губи секоја битка за секој подобар трансвер на крајот цело ѓубре само ке го собериме и толку демек еве купивме нешто, значи вака е последните 8 години и, од Скудетото со Капело , Франко Сенси воопшто не се интересираше за тимот стар веке ова она па сега од ко почина Розела Сенси според мене е катастрофа , тимот е во долг и плус не делува баш заинтересирана ... искрено цела вина ја наогам во Сенси јас. или пак можи и грешам

абе можеби и газдите се криви не велам не, ама спалети кога видел дека му ги продале мансини и жили и му купиле играчи кои се сконцентрирани по средината на теренот требаше уште на почетокот на сезоната да ја смени тактиката-тој тоа го направи на вториот натпревар со челзи мислам

Може моја најјомилена екипа после Баерн.Од кога чекам и се надевам на нивни успех во Италија и Европа но не знам што ги спречува.Имаат одлични играчи и публика а незнам што им стои на патот на успехот!!!!

Епа според мене друже грешиш затоа што:

Значи Рома е тим со голема традиција, во секој поглед. Да почнеме со играчите, значи еве за овие ``помладите`` како што е Бруно Конти кој откако беше играч еве го сега и помошник тренер веќе многу години. Што значи Рома едноставно корените и се Италијански и не сака во никој поглед да ги смени. Ако се сеќаваш пред 2-3 години имаше најави дека руска нафтена компанија ќе ја купува Рома. Иако тие би донеле сигурно повеќе буџет, засилувања, плати и тн. Но сепак први се навијачите кои засстануваат против такви одлуки за странски газди иако фамилијата Сенси и сите знаеме до кај им се финансиските можности. Второ најголемата легенда Тоти исто така беше против продажба на тимот на странски газди, бидејќи едноставно се уништува дотогашниот настанат углед на тимот, зборувам во поглед на засилувањата. Никој нема да ги гледа младите играчи од школата на Рома, што била и ќе бидемногу важна компонента од тимот кај засилувањата. Тоа е се` заради финансиските услови на Сенси но покрај се` сите си ја сакаат Рома по уникатниот ИТАЛИЈАНСКИ СТИЛ. Ист фактор се и тренерите до некаде, кога беше Капело освоивме Скудето, откако замина се сменија неколку странски тренери во рок од пола година и конечно дојде италијанецот Спалети.

Значи Спалети не е крив за ништо до сега што направи за Рома, само пофални зборови може да има. А резултатите си доаѓаат од играчите на теренот, а играчите си доаѓаат од буџетот на газдите, што е многу јасно.
Но како и да е ни јас не сакам Рома да биде купена од странски газди макар би ги донеле и сите светски играчи, но тогаш ретко кој би играл со СРЦЕ во Рома. Како што е сега случај со МНОГУ играчи како Тоти, Де Роси, Панучи, Аквилани, Бруно Конти итн итн...:smir:

Толку од мене кој не се слаже, нека каже....:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom