Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Романиста Рим ме мрзи да пишувам извештај, ама во кратки црти играме топло ладно. Спалети направи грешка што мислеше дека Паредес и Стротман можат да ја заменат креативноста на Пјаниќ. Нападот не е лош. Џеко иако имаше 100% шанса и му ја фатија, вчера даде гол, пенал над него и изигра ок. За Тоти е кажано. Другото е сѐ за на бајачка.
Ела пиле, чичко Тоти шеќерче да ти дај
14265050_980616135417214_5203321392299695861_n.jpg

Вечер 19:00 прв натправар од ЛЕ 16-17 против Викторија Плзењ во гости.
Не се знае 100 % со кои играчи ќе излезе Спалети, но сигурно е дека ќе игра со Алисон на голот и Фазио во одбрана. Мислам дека и Џеко ќе биде стартер.
Џеко ја познава добро чешката лига како и мене. :) Додека играше за Теплице често го гледав во живо кога гостуваше на прашките клубови.
Во никој случај не смее да се потцени Викторка. Играат убав фудбал и не залудно се неколкукратен шампион на Чешка во конкуренција на една Спарта. Рома е квалитетна да ги добие, несомнено е тоа, но само доколку си ја изигра играта од второто полувреме против Самп.
Јас би излегол со следниов состав:

................................Алисон..............................
Перес.........Манолас.............Фазио..........Сек
..............Стротман...............Паредес.............
Итурбе..................Жерсон.....................Ел Ша
..............................Џекио..................................

Би типувал 1-2 за Рома.[DOUBLEPOST=1473955390][/DOUBLEPOST]Официјална постава:
14354946_982787855200042_4245314926707220915_n.jpg

Браво за потегот со Жерсон. Искрено се надевам дека ќе добива повеќе шанса. Уверен сум дека ќе биде играчина.

Последно уредено:
Очекуван резултат и игра од Рома, сите сили насочени кон дуелот во Фиренца против Фиорентина.

Dno od ekipa sme..
Jas razbiram i sum za toa da se rotira timot no koj e toj Plzen za Iturbe,El Sharaawy i ostala bagra da ne mozhat da mrdnat ??
Prejak ni bese sostavot i odnovo razocaruvanje..
El Sha e vo mn slaba forma da ne recam katastrofalna..
Iturbe ne go mozam odi daj go be go baraja celo leto ovie mislat nema koj da igra..Daj go i plati im sto ce go zemat ,25 mil za nego bea frleni be covece :eek:
Manolas naredno leto neka go dadat zosto e dno od igrac !! Nema natprevar da ne dobie zolt karton ..
Edvaj cekam Rudiger da se vrati i Rui zosto Jesus ne go mozam..
Gerson kako odigra zosto ne go fativ bash dobro 1 poluvreme ?

Dno od ekipa sme..
Jas razbiram i sum za toa da se rotira timot no koj e toj Plzen za Iturbe,El Sharaawy i ostala bagra da ne mozhat da mrdnat ??
Iturbe ne go mozam odi daj go be go baraja celo leto ovie mislat nema koj da igra..Daj go i plati im sto ce go zemat ,25 mil za nego bea frleni be covece :eek:
Manolas naredno leto neka go dadat zosto e dno od igrac !! Nema natprevar da ne dobie zolt karton ..
Jas kolku svativ tebe cel tim ti smeta [emoji14] ;)

Каква депресивна игра прикажуваат од почеток на сезоната.
Значи играва е слика на онаа сезона на Рома со Руди Гарсија кога неможевме Специја да ја тепаме заредивме 100 нерешени у ЛШ катастрофа исто.
Што се смени сезонава дојде Алисон кој според мене е најдобро засилување и е подобар од Војче и заслужува да се најде во стартна постава,по него Вермален кој имаше безмалку ич натпревари одиграно во Барселона заради повреди и еве се докажа дека е склон.
Хуан Хесус по криминален играч во одбрана сме немале па Симоне Лориа за овој е премија
Фазио како бекап централен бек според мене е к за бекап
Бруно Перес новиот Маикон само бледа сенка е на Маикон ама можеби не сме го виделе во вистинско светло.
Руи немам коментар за него бидејќи се повреди пред почеток на сезона.
Е сега по заминувањето на Пјаниќ Спалети изјави дека Стротман и Паредес се подобри и неговото заминување нема да се осети.
Стротман по повредата не е истиот незнам едноставно се забележува не оној стариот од пред две сезони the washing machine така му беше надимак,а Паредес едноставно не докажува не превзема ризик.
Се на се немаме никаква креативност,движењето на фудбалерите е катастрофа,правиме проигрувања без потребни,играат без залагање мотив.
Џеко слепецот си остана слепец и е просечен центарфор прееска Тоти му ја дава овој чека топката да тапне па да ја шутне.Доста игра без концепција без дриблинзи без игра по земја со прецизни додавања.
Очајно ни фали trequartista ,Наинголан он го игра нешто налик на Перота но според мене таму треба да проба со Пероти или Тоти.

Dno od ekipa sme..

Жерсон си изигра таман. Можеби на моменти делуваше како спор и неподвижен, ама мислам напротив трчаше и без топка. Инаку Додека е во негови нозе топката тешко му се одзема.
Се гледа дека не е уигран.
Ако оди у курац сезонава бар нека ги уигра овие играчи.
Жезус катастрофа!

За натпревари од ЛЕ се нервират, ох мори мајко.ЛЕ се знае кога вреди од 1/4 финале па натаму, се до тогаш е само загревање и непотребни натпревари.Стигна до 1/4 финале, е тогаш вреди да почнат да работат нервите.

Денес тежок натпревар со Фиорентина во гости. Сешто може да се случи. Ако играме променливо како последните натпревари тешко да дојдеме до позитивен резултат. Спалети мора малку да размисли на Сек како лев бек, ајде не вечерва, ама во некој од следните натпревари.
Вечерва се очекува да истрчаме со овој состав и ваква формација:
..............................Шчешни..............................
Флоренци......Манолас....Фазио........Бруно П.
...........................Де Роси...............................
Наинголан..................................Стротман...
...........................Пероти..........................
............Салах..................Џеко................

Ќе видиме дали ќе вроди со плод. Фиорентина не е лоша екипа, игра дома, пред полн стадион и сигурно ќе бидат добро мотивирани.

Овој Џеко е само за Амерчко рагби, таму би се растурил од давање голови. Од три обида, сите у небо :( Разочарување комплетно. Прв пат и јас да кажам дека челово греши максимално со играчиве :(

Солиден натпревар за разлика од претходните кога тотално ништо не се играше. Итурбе е најслабо крило што заиграло некогаш за Рома. Денес и среќата не не сакаше. Фиорентина посреќна и затоа победи, а не дека не надигра.
Џеко повторно индспонирано, се труди без топка, ама со топка е акмак.
Денес позитивно изненадија Фазио и Стротман... Се надевам дека ќе ја врати формата.
Реков неколку пати и пак ќе речам дека треба на психолог да одат да се преиспитаат малку.
Среда со Кротоне на Олимпико.
:)

Уште не разбирам како игра Флоренци десен бек, бескорисен е. Кога и да тргне во напад ствара шанса, мора да игра или крило или во средина.
На Џеко викам да му дадеме уште едно 500-600 шанси кај и да е ќе му тргне само да го најде местото.

Не знам стварно кој е проблемот, ствараме шанси, погаќаме стативи и на крајот ќе примиме гол од 30 метра. Или немаме среќа или сме дупка...

Среќни да бидеме пак 3ако се довлечкаме.. Ама и таму ќе ни падне Порто, Слован Братислава, Лудогорец и ќе не исшлака за сите пари!!
Шала на страна многу слабо ни оди.
Го контролираш цел меч и ти го даваат сосве мустаќи!!
Дали Спалети го научија од лани после таја серија?? Па добро бе имаш играчи измисли нешто изненади го противникот!!
Во нападот сме прочитани одамна се знае Џеко, Салах и Пероти што улога имаат секој натпревар..
Па ок на Кротоне ќе му закачат 5 и ќе мислат све си дошло на свое место..
Џеко бе труп зошто нон стоп да те зборим овде??
И тој Салах ептен се изгуби не постои годинава..
Од Фацио сум пријатно изненаден!!

Neznam zosto no kako sto gledam Spaleti se obiduva da najde dobitna kombinacija so toa sto im dava neprirodni pozicii na igracite. Normalno e da se gubat. Ne za dzabe rekle starite : Lanecot e jak kolku sto jaka najslabata alka ! A kaj nas imame nekolku takvi, + Spaleti uste nekolku pravi so toa sto ne im dava sloboda na krilata tuku se obiduva da go izgura Dzeko u sekoj napad. Ne mi e jasno sto e problemot no mislam deka ako brzo ne se opravime kje lupne i mentalitetot u minus i tek togas kje ni se ebe vekot :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom