Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Знаев дека ќе го продадат 100 %, ама ни на крај памет дека во Јувентус после оние приказните со калчо фалсато и гестикулациите на виолината. Многу аматерски изиграно мора да се признае. Кога ќе ми текне какви играчи се продаваат за 40 + тогаш срам ме фаќа за сабатини. :)
Сега кога ќе насоберат вечити таленти и играчи за враќање на формата и оди пак нервирај се цела година оти Аталанта нерешено им вади. :)
Уште Наинголан да си оди, бидејќи Ридигер се повреди на тренинг и не можат да го шитнат, а Палота со два куфери празни дојде, еден за парите од пјанич, а друг од Ридигер, ама да не биди Раџа сега и чао ЛШ неколку години додека не се појави некоја гугутка како руди-виолината која со маиконовци ќе истрча една сезона и ќе мислиме дека сме бога и батина во италија и ќе дојди баерн минхен на олимпико и ќе не нашлака за сите пари. Еј како да не ја сакаш Рома бе?

Никој не спомна, Ван дер Вил вчера пристигнал во Рим да постигне договор, денес можеби ќе биде официјално

Во Јувентус продават играч бе, абе трет голман, не клучен таму не смее да оди :cenzura:. За 5 години скудето ќе донесоа, мајко моја мила.Знаев дека ќе е вака со тие :гомце: од јенки.Искрено и од тема ќе се повлечам, и од форум од се, нема потреба кога секоја година сме иста приказна.

Во Јувентус продават играч бе, абе трет голман, не клучен таму не смее да оди :cenzura:. За 5 години скудето ќе донесоа, мајко моја мила.Знаев дека ќе е вака со тие :гомце: од јенки.Искрено и од тема ќе се повлечам, и од форум од се, нема потреба кога секоја година сме иста приказна.
„Грешката“ на вашата управа не е направена сега, направена е кога потпишуваа договор со Пјанич што вметнале таква клаузула. А, можеби Пјанич пак не прифаќал договор без клаузула, па Рома била едноставно приморан како клуб да бира или потпис или не, тоа се работи кои не може да ги дознае друг човек освен Управата на Рома,Пјанич и неговиот агент.

За Палота не знам, но Сабатини знае колку е голема конкуренцијата меѓу двата клуба, и убеден сум дека Јуве би бил последниот клуб на кој би му бил продаден Пјанич, нормално, ако се прашуваа тие. Кога некој клуб ќе ја плати клаузулата во договорот , тогаш само желбата на играчот може да ја промени ситуацијата. Ако Пјанич сака да игра во Јуве, и ако Јуве е подготвен да ја плати клаузулата во неговиот договор, тогаш Рома автоматски се исклучува како можен кочничар.

И што има врска темата и форумот со ситуацијата на Рома??

Јас сум тука од 2008г. и пишувам без престан и нормално имало и многу полоши моменти,али како сакаш твое право си е тоа

Во последниве 2 години 4-5 наши фудбалери (сениори или младинци) скинаа лигаменти. :eek:

Ван дер Вил, Касерес и ако успеат и двајцата од Марио Руи и Диње да се најдат во тимот би било добро. Марио Руи кошта 7 милиони, а Диње можеби целосно ќе го откупат за 12. Останатите двајца би дошле без пари. На тој начин само централен бек (1-2) ќе мора да се донеси. Квалитетен и евтин тешко дека ќе најдеме. Можеби ќе му дадат шанса и на некој од младинциве како 3-4 опција што е и реално. Ако можат Ругани, Ромањоли и сл. да играат солидно, зошто да не и овие.
За средина се шпекулира и за Борха Валеро. Можна е замена Љајо за Валеро. Не знам какви планови кројат, ама нешто мора да се направи. Сабатини прво мора да се ослободи од Думбиовци и компанија.
Во напад ни треба играч кој ќе лупа 15 + ... На крила сме добро покриени. Санабрија или Понче ако биди некој од нив не знам колку може да се надеваме.
Абе не знам за вас ама јас чувствувам дека наместо да се надградуваме ние ослабуваме.

Има нешто у таа тренинг програма, шо ни ги сјебува играчите, само што е тоа ? :D

13413788_916339365178225_859445584284325503_n.jpg

Немаат пари ни за Дигње,ќе го вратат, сега за ден два официјално ќе го земеме Руи од Емполи за 3мил заем и 6мил откуп наредната години, појма немам за каков бек станува збор, можда новиот Тонето у пм :cautious: :(

Во случајот, оди во лоповски.. И никаде немам сретнато ни изјава ни шпелулација дека сакал во Сериа А да остане, едноставно нема ни друг тим со официјална понуда..
богами асално ве покрадовме :D

IMA NEŠTO I U FUDBALU !

Nisu krivi Pjanić, Benatia, Marquinhos, Mancini itd. prodavali su se fudbaleri i pre Pallotte, pa i u Sensijevo vreme klubovima sa severa Italije ili širom evrope. Totti, De Rossi i Florenzi su druga priča, oni su rođeni Rimljani koji ne igraju za kikiriki ali ostaju u Rimu sa statusom božanstva zarad više trofeja u drugim klubovima. Zato kažem i ponavljam onima koji tvrde nije sve u titulama a onda su besni kada odlaze naši fudbaleri, odlaze jer upravo žele da napreduju i osvajaju titule. Mnogi koji dođu u Romu nju smatraju kao usputnu stanicu pre prelaska u trofejniji klub, nešto kao gimnaziju pre upisa na fakultet. Sve bi se to promenilo ako bi Roma kao klub podigla lestvicu i počela češće osvajati trofeje. Tada bi se rezon fudbalera koji dolaze u Rim promenio, razmišljali bi došao sam tu jer mogu osvojiti trofeje. Odlasci i dolasci fudbalera su normalna stvar, pa i iz Reala i Barce odlaze, a ne samo dolaze fudbaleri, treba samo promeniti način razmišljanja u tome je poenta. Znate i sami da nas rivalski klubovi iz Italije zovu luzerima, a zašto bi za neke fudbalere bilo privlačno da gradi karijeru u nekom timu gde navijači ne očekuju najviše domete. Da ne spominjem večni rimski mentalitet da imamo svog princa, da dobijemo derbije protiv lazia i da sezonu završimo ispred njih. Posle nam je kriv Pjanić ili Pallotta, daleko od toga da ja imam neko visoko mišljenje o predsedniku, ali mislim da on ima bolji mentalitet od mnogih Rimljana. Nisu timovi sa severa Italije toliko bogatiji samo je pitanje da izvršimo zamenu cirkulacije fudbalera, da ovi sa severa Italije počinju dolaziti u Rim, ne mislim tu da sakupljamo otpad, već da dolaze fudbaleri koji donose pobede i razliku na terenu. To će se desiti tek kada se u Rimu prelomi i pokaže želja da se prekine dominacija klubova sa severa. Nije sve u tome što si glavni grad, što imaš papu, ima nešto i u fudbalu.
/RomanEmpire/

Добар текст прочитајте го

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom