Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
1-1 можеби реално според играта ама мислам дека судијата второто се подизгуби малку, пенали не свиреше, фаули безвезе свиреше а чисти не свиреше, циркуз ... Како и да е не е страшно бидејќи сепак голем притисок имаа играчите а гостувањето е тешко ... Воловите играат на контри цело време и тешко се чуваат ... Задоволен сум со бод од ова гостување ... следуваат сасуоло и каљари дома, што се полесни противници ...
--- надополнето: 3 ноември 2013 во 23:20 ---
1-1 можеби реално според играта ама мислам дека судијата второто се подизгуби малку, пенали не свиреше, фаули безвезе свиреше а чисти не свиреше, циркуз ... Како и да е не е страшно бидејќи сепак голем притисок имаа играчите а гостувањето е тешко ... Воловите играат на контри цело време и тешко се чуваат ... Задоволен сум со бод од ова гостување ... следуваат сасуоло и каљари дома, што се полесни противници ...

Teшко е да се игра против Торино, бидејќи тие секогаш ептен мотивирано играат против големите екипи и ептен прљаво.. Битно добра борба ќе има годинава за титулата :icon_lol:

Teшко е да се игра против Торино, бидејќи тие секогаш ептен мотивирано играат против големите екипи и ептен прљаво.. Битно добра борба ќе има годинава за титулата :icon_lol:

Почетоков налага на таква констатација, ама да не испадне во март да не е веќе интересно за гледање :) ... Против големите играат валкано, вие им сте најголеми ривали (градски), а против вас еден скапан шут немаа во голот :) е ај најди му сега ... јас си мислам овие за инает на Јувентус нема да се залагаат многу ... ама не било така :)

Младиот талент на Бока Јуниорс, Леандро Паредес е пред трансфер во Рома, велат останале уште детаљи, а сумата би се движела од 8-10мил .. за него велат дека за неговите 18-19 години моментално игра подобро од Ламела и Пасторе на негови години:) .. а тој највеќе потсеќал на Пасторе, ма да од клипот колку што можев да видам, дури и побрз е, нешто како оној Лукас од ПСЖ .. Бока Јуниорс веќе ги одбила сите понуди бидејќи имала договор со Рома, талентираниот аргентинец е договорен да се пресели во Рим дури на лето.

Исто така друг трансфер кој можеби е завршен е 17 годишниот лев бек на Кортибиа .. името мислам дека му беше Абнер, Сити покажал голем интерес за него, го видов има тело како Баптиста, значи многу снажен, велат новиот Роберто Карлос .. за услугите на Абнер, Рома би платила 5-6 мил за 60% од неговата сопственост, што испаѓа прилично скапо, бидејќи неговата целосна сопственост би можело да не кошта и над 10мил

Денес морам да кажам дека беше врв на играчката криза која шо ја имаме последниве два натпревари. Не дека немавме шанси за втор гол, ама некако игравме без жар, без желба ... Љаич многу солираше и згора на то 3 100 % шанси утна ... Ама то е то ... Сезоната е долга ... Ќе има и киксови и изненадувања ...

од последните 6 утакмици со Кајари имаме 4 порази и 2 победи од кои едната е службена ..
сега со овој состав ќе плачат:cool:
De Sanctis
Maicon Benatia Castan Balzaretti

DDR Strootman
Pjanić

Florenzi Gervinho
Ljajić
--- надополнето: 22 ноември 2013 во 00:04 ---
Руди Гарсиja:

” Првиот состанок го имав со Сабатини, потоа заминав во Њу Јорк за да се сретнам со претседателот Палота. Тој ми објасни дека и покрај тоа што вложил повеќе од 100 милиони евра во клубот за само две години, нема намера да застане тука. Веднаш се сложивме околу проектот. “ – тренерот на Рома, Руди Гарсија изјави за ‘VSD‘.
” Кога пристигнав, првата порака му ја пратив на Тоти. Тој ми посака добредојде и ми рече дека заедно би можеле да направиме големи работи. “
” Кога дојдов, најдов еден скршен тим од поразот во купот и од слабите резултати во претходните две години. На првиот ден од тренинг кампот видов како некои навивачи ги навредуваа играчите и на пресконференцијата изјавив дека тој што ги навредува играчите на Рома е навивач на Лацио. “
” Брзо сфатив дека е потребен карактер за да добиеш почит тука. “ – заврши Гарсија.

Колку сакам вечер да го видам барем 10мин на теренот, Форца Матија !!

Ајмооо:love:
--- надополнето: 25 ноември 2013 во 21:39 ---
како со Сасуоло, многу шанси но нема гол, плус Кајари се поопасни ..
--- надополнето: 25 ноември 2013 во 22:49 ---
од кај испадна тој Аврамов бе:facepalm:

Аврамов бел ден да не види нервите ми ги искина :D ок е не е ништо изгубено одиме напред. Следува малце потежок распоред сега и ќе треба малце подобра игра, и подобра завршница. Да имавме добар напаѓач денес резултатот ќе беше 10-0 ама јебига.

Првото немавме среќа, а второто го изигравме под нивото малку. Следи навистина тежок распоред, но мора да се трудиме да си ја играме нашата игра. Очајно ни треба појака клупа, оти со Маркињовци и со Бредливци во ЛШ ако играме, црно ни се пишува :) .

NA-PA-GJAC ni e potreben !!! Igrata ni ja znaat vise site...Mora da igra so klasicen spic Garsija zosto so trkac kako Florenzi ne se pobeduva non stop...Ovaa igra mi se dopagja za na gostinski teren no na Olimpiko mora po ubistveni da deluvame ,realizacijata mora da se podobri...Vcera nemavme sreka za zal..Ljaic mn slabo igra dali ne mu e pogodena pozicijata ili neznam sto no covekot go nemase...Greska bese Maicon sto go izvadi a Bredli go stavi vo igra neznam pod koja osnova bese ova ?:confused: Se vide nervozata na liceto na Maicon...Uste edno imam da kazam Totti ni fali premnogu !!! Slusam i kako Pjanic se povredil ? Kolku ke otsustvuva Benatia ?

Повредата на Бенатие не е сериозна и можи да игра веќе против Аталанта. А за Пјаниќ немам никаде прочитано до сега. Инаку очекувајте на полусезона да дојди некој добар и проверен играч.

Ди Марзо јавува дека Рома ќе купува лев бек, прва опција е Д'Амброзио, а друга Гоулам од Сент Етјен .. Д'Амброзио е добор, овој не сум го гледал ..

Ди Марзо јавува дека Рома ќе купува лев бек, прва опција е Д'Амброзио, а друга Гоулам од Сент Етјен .. Д'Амброзио е добор, овој не сум го гледал ..

ја ни двата не сум ги гледал незнам

ја ни двата не сум ги гледал незнам

па ти врска немаш :ROFLMAO: .. доколку не го знаеш Д'Амброзио во најмала рака не си го гледал дербито на твојот тим со Торино или па слабо пратиш сериа а, јбг :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom