Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
^оваа година младинците не се први, бидејќи ја како што знам имаат неколку порази, дури и дербито го загубија

Еве го и БРИГИ се повредил.ццц ни тргна со повредиве

Еве го и БРИГИ се повредил.ццц ни тргна со повредиве

И Мексес што е најтрагично... астма ...

Roma's Champions League future could be decided by a spate of injuries and illness as Philippe Mexes has been forced to withdraw from their crucial match against Basel after suffering an asthma attack.

The Frenchman was already struggling to shake off flu when his misery was compelled late on Monday night as he suffered an asthma attack. He will not travel with the rest of the squad for Wednesday's clash in Switzerland.

остануваме на Бурдисо и Жуан во одбрана

епа сега мора да се издржи, добро е што Де Роси,Мирко и Менез ни се вратија, знам и Касети не е баш спремен и тој имаше ситна повреда, барем нерешено да извадиме ќе бидам задоволен

Утре мислим дека ќе победимо дека ќе го покажемо нашето вистинско лице..мора да победимо ФОРЦА РОМА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

вечер се очекува овој состав:
4-2-3-1

..........................Бертагњоли..............................

Сисињо..........Бурдисо........Хуан..................Рисе

..................Симплицио.......Де Роси....................

Менез..................Перота..........................Мирко

............................Тоти.....................................

овие играчи,формацијата и составот ептен ме бендисуваат, Перота позади Тоти и Мирко лево, ме потсеќа на времињата на Спалети, кога игравме офанзивен,убав и ефективен фудбал, можеби за овој натпревар овие работи не се многу важни, бидејќи најважно во овој натпревар е одбраната да биде на ниво и тој Фреј да не му дадат да мрдне
одиме на победа, али и со нерешено имаме големи шанси
Форца Рома!!!

^
Зошто Серџо го имаш така потпишано?

^
Зошто Серџо го имаш така потпишано?

се ожени човекот и го зеде презимето на жена му :pos::pos:

шала на страна Хулио Серџо Бертагњоли,тоа му е цело име и презиме, така го пишував порано и така ми останало, па и сега како ми дојде така го пишувам :)

Абе да ве бапам 2ка сингл ќе тепате ? Пошто се работи за многу пари ...

^не си играј бе, може и нерешено да заврши, ти да изгубиш парите, а Рома и покрај тоа да мине групи, најди си друга, искрено :)

--- надополнето ---

до полноќ можат да се праќат понуди за Рома, некои клиенти пратиле, некои сеуште го чекаат вистинскиот момент, се зборува дека фаворити се Ангелучи кој има синџир на клиники во Италија и норманло фондот Аабар истиот кој го финансира Манчестер Сити, всушност тој фонд е на принцот на Абу Даби, многу богат човек, видовте како во Сити донаса играчи без проблем... ќе видеме, на почетокот повеќе бев за Ангелучи да биде новиот газда, но полека се предомислувам, не е тој толку моќен да направи добар тим од Рома, можеби но доколку е партнер со оној кинезот што сакаше да го купи Ливерпул... останува да видиме!!! до утре се ќе знаеме, односно кои клиенти одат во втор круг,а кои отпаднале... втор круг значи аукција!!!

Pupone оваа е и според мене идеалната формација во моментов што може да се извади со играчкиот фонт ...секако недостасува пизаро ама тоа е тоа
одиме на победа :D

^добра е формацијата, сме играле со многу полоши формации и играчи во неа!!

мислам дека ќе се иде тука на победа по секоја цена, ем што ви се потребни три бода ем да си го обелите образот после бруката во Рим :)
си ја пуштив двојка :)

вечер се очекува овој состав:
4-2-3-1

..........................Бертагњоли..............................

Сисињо..........Бурдисо........Хуан..................Рисе

..................Симплицио.......Де Роси....................

Менез..................Перота..........................Мирко

............................Тоти.....................................

овие играчи,формацијата и составот ептен ме бендисуваат, Перота позади Тоти и Мирко лево, ме потсеќа на времињата на Спалети, кога игравме офанзивен,убав и ефективен фудбал, можеби за овој натпревар овие работи не се многу важни, бидејќи најважно во овој натпревар е одбраната да биде на ниво и тој Фреј да не му дадат да мрдне
одиме на победа, али и со нерешено имаме големи шанси
Форца Рома!!!

Добра е формацијава , али ипак мислам дека Симплисио треба да игра средина , на местото на Перота , што значи без Перота (место него да дое Бориело и да играат шпицови заедно со Тотти). Другово све ми е ок :) Со среќа вечер ! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom