Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
До сите вистински фанови на Рома да не се замараме Раниери каков ќе биде шо ќе биде дај првен да видиме некој натпревар па после ќе коментираме и немој да паѓате на провокациите на другите што коментираат на темава гледате дека никој не гледа позитивно сите негативно и пола од нив од вчера гледаат фудбал .Затоа ве молам навивам за Рома од 1996 го сакам клубот и би требало да има некој резултат од заминувањето на Спалети може да не е он крив може да е некоја мафија се може да е може да е и Сенси не викам ништо.
Поарно што воа со сменава на тренер беше на почетокот отколку на среде сезона или на крај Рома е екипа шо знае да изигра и знае многу да изненади мислам дека убаво се сеќавате пред 2-3 сезони кога врзавме 11 победи по ред кога сите не отпишаа епа зошто да не и оваа година.
Roma2001.jpg
fbcism.gif

50mecy.jpg

До сите вистински фанови на Рома да не се замараме Раниери каков ќе биде шо ќе биде дај првен да видиме некој натпревар па после ќе коментираме и немој да паѓате на провокациите на другите што коментираат на темава гледате дека никој не гледа позитивно сите негативно и пола од нив од вчера гледаат фудбал .Затоа ве молам навивам за Рома од 1996 го сакам клубот и би требало да има некој резултат од заминувањето на Спалети може да не е он крив може да е некоја мафија се може да е може да е и Сенси не викам ништо.
Поарно што воа со сменава на тренер беше на почетокот отколку на среде сезона или на крај Рома е екипа шо знае да изигра и знае многу да изненади мислам дека убаво се сеќавате пред 2-3 сезони кога врзавме 11 победи по ред кога сите не отпишаа епа зошто да не и оваа година.
Еве на кој натпревар се направи таа последователна 11-та победа, на Градското Дерби против Лацио на гости. За мене лично најслатката победа со Спалети беше токму таа.

Инаку Раниери потпиша две годишен договор со Рома, во кој првата година односно оваа ќе биде платен 1.6 милиони евра за сезоната, а за наредната сезона 1.8 милиони.
НЕ е ова нешто битно ама колку да се знае, инаку најбитно е да врши добра работа и да има добри резултати.

Cekajte na oficijaliziranje na Poulsen i Knezevic, zaedno so Molinaro kako vasi novi igraci. Navistina ne e trener za golema ekipa, no neka vi e so sreka. I vo Juventus mozeme da bideme zadovolni so nego. Se nadevam deka kaj vas ke bide podobar i ke moze da naprai poveke od ona sto go naprai kaj nas. Mozebi naucil deka sampionski tim ne se gradi so igraci na kalibarot na Molinaro, Knezevic i Poulsen....

Спалети си отиде..
C_3_Media_871534_immagine.jpg

Дојде Раниери..
C_3_Media_871522_immagine.jpg

Неговата презентација...
C_3_Media_871544_immagine.jpg

C_3_Media_871545_immagine.jpg

C_3_Media_871543_immagine.jpg

И првиот тренинг...
C_3_Media_871526_immagine.jpg

C_3_Media_871515_immagine.jpg

C_3_Media_871518_immagine.jpg

C_3_Media_871521_immagine.jpg

Делови од интервјуто на Раниери кои ми оставија впечаток:

I have never made promises to anyone, but more often than not I exceed what was asked of me. I am a Roman and a Romanista, but I have travelled far and wide.
“I was born in the Curva Sud, went to away games and was part of the 12th Man. When I lose patience in the locker room, I always go into a Roman style – even when I was abroad!

“I’m not worried by the lack of funds, as when I first arrived at Chelsea we qualified for the Champions League without spending a penny. I want to thank the Sensi family for bringing me home.”

sekako deka nema da go zaboravime spaleti i tie 11 natprevari bez poraz znaeme deka toj ne ja nosi cela odgovornost za slabite rezultati na roma no toa e fudbalot se nadevame deka ranieri ke se pokaze dobro vo roma:рома:

Добар е вака му стои дресот што му го дале закон нека пратат еден и за нас да има да крекаме.

НА 5-ти Септември, односно Сабота во 15:00 часот ќе се одржи протест пред Тригориа, погодувате против кого нели? Против Сенси... Ќе видиме со каков резултат ќе биде сето ова. Ова е од Curva Nord што малку ме зачудува, не знам дали ќе има подршка од Curva Sud, меѓутоа ке видиме. Еве го официјалното соопштение за протестот:

5settembre_nord.jpg

Крки брат мајстор си за вакви работи да не бев наработа и ја ќе одев со нив да крекам и може и ќотек ќе фанам .

НА 5-ти Септември, односно Сабота во 15:00 часот ќе се одржи протест пред Тригориа, погодувате против кого нели? Против Сенси... Ќе видиме со каков резултат ќе биде сето ова. Ова е од Curva Nord што малку ме зачудува, не знам дали ќе има подршка од Curva Sud, меѓутоа ке видиме. Еве го официјалното соопштение за протестот:

5settembre_nord.jpg
добро е што ќе има протест но какви резултати ќе има од тој протест??? требаше да се прави протест летото кога имаше шанса да се продаде клубот сега им е жабе што и да направат:toe:
зошто само Курва Норд???

добро е што ќе има протест но какви резултати ќе има од тој протест??? требаше да се прави протест летото кога имаше шанса да се продаде клубот сега им е жабе што и да направат:toe:
зошто само Курва Норд???
Не знам дали ќе бидат само од Curva Nord, од нив е соопштението, е сега дали ќе има и други незнам, ќе видиме.

хахаха еве прочитајте што и напишале и порачале навивачите на Рома на Росела: “Players leave, coaches leave, but when are you leaving? Enough is enough: go away,”
убаво и кажале

Ајде да видиме што се случуваше денес во Тригориа ( The Best of Today ).
Еххх Сисињо бе пе..риште ниедно
C_3_Media_872354_immagine.jpg

Малку предавање за Секси Мекси како да ја зацврсти одбраната
C_3_Media_872336_immagine.jpg

Запазете ја добро тетоважата на десната рака на Де Роси го има истетовирано жолтиот телетабис ако не се лажам се виакаше Laa-Laa
C_3_Media_872346_immagine.jpg

Тоти малку го заменува Раниери...
C_3_Media_872318_immagine.jpg

И нормално за на крај најнемирниот ученик
C_3_Media_872321_immagine.jpg

Играчите сите се во најдобар ред нема карење нема ништо лошо па би требало следнава утакмица да ја добиеме многу лесно и убедливо и кажа Раниери дека ќе ја менува тактиката малце повеќе само шо и да менува тие се играчите .

Може да се купи клубот и сега, за тоа мислам дека нема рокови, али како и да е, ке се чека до јануари за нови имиња во тимот :) .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom