Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
охоооо може и мареска ќе ни дојде до година но ќе видиме да се надеваме дека ќе дојде бидејќи со спалети биле многу блиски и така да доколку би се враќал во итлаија би одел во рома еве линк.
http://tribalfootball.com/article.php?id=40749

рома на полувреме 2-1 води но што е побитно тоа е дека тoти дал еден гол и сега во следните 45 мин. доколку даде најмалку 1 гол ќе биде прв стрелец во европа.
Со среќа тоти и дади три гола не само еден.

рома 4-3 месина и крај на италијанското првенство со што и тоти постигна два гола и има исто колку и алвес од херненвен и тие двајца би ја зеле златната копачка доколку нителрој во последните два натпревари не постигне 2 гола.

Рома - Месина 4-3

Тоти даде 2 гола! Прв стрелец во Европа, браво мајсторе!

Сега мислам Тоти има 26 гола во Серие А, а Ван Нистелрој заедно со голот против Депортиво мислам дека има 24.

едит: 23 биле сепак ....... јес

Vlatko_Rusin напиша:
Рома - Месина 4-3

Тоти даде 2 гола! Прв стрелец во Европа, браво мајсторе!

Сега мислам Тоти има 26 гола во Серие А, а Ван Нистелрој заедно со голот против Депортиво мислам дека има 24.
да но во шпанија има уште две кола и плус тоти не е сам прв туку го дели првото место со алвес.

Да не се карате
34*1,5=51 (34*1,5=34*1+34*0,5=34+17=51) - Алвес
26*2=52 - Тоти
Следува дека сега засега прв стрелец во Европа е Франческо Тоти.
Останува да се види дали Нистелрој, кој мислам дека има 23 гола, ќе успее да го стигне.

И мене ми испаѓа дека Тоти е сам на врвот. Како што рече фантом

Тоти 52
Алвес 51
Ван Нистелрој 46

значи на Ван Нистелрој му фалат 3 гола за да го стигне Тоти! 2 гола не му вршат работа! Ако даде само уште два гола трет ќе биде пак. Значи Ван Нистелрој треба да даде 3 гола во последните 2 натпревари за Реал.

- крај на приказната

ииииииии кај ми ојде постот нема врска еве сеа поблаг ќе бидам... :)
инаќе кога се пишува може да се направи грешка пошто тастерите 2 и 5 се еден над друг грешно сум прицнал... за математика уживај си знам доказ се 12 год со ред 5 по предметот математика.

пак ќе речам еве Тоти нека е најдобар стрелец, честито.

jove_bt напиша:
ииииииии кај ми ојде постот нема врска еве сеа поблаг ќе бидам... :)
инаќе кога се пишува може да се направи грешка пошто тастерите 2 и 5 се еден над друг грешно сум прицнал... за математика уживај си знам доказ се 12 год со ред 5 по предметот математика.

пак ќе речам еве Тоти нека е најдобар стрелец, честито.
не ти реков да речеш дека е тоти најдобар стрелец или нистелрој ќе го стигне, туку тоа ќе се види на крај уште две кола. само сакав да те поправам за математиката пошо таа грешка беше ептен за нигде пошо не може и нема логика 34 да множиш со 1.5 и да испадне помалце од 34 но сепак било грешка.

Рома има ГОЛЕМИ планови ...... тоа ми се допаѓа!

http://goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=316022

по се изгледа од појаките играчи сите ќе останат, и тоа со нов договор! Сега да видиме што играчи ќе купиме!

Vlatko_Rusin напиша:
Рома има ГОЛЕМИ планови ...... тоа ми се допаѓа!

http://goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=316022

по се изгледа од појаките играчи сите ќе останат, и тоа со нов договор! Сега да видиме што играчи ќе купиме!
рома моментално има супер тим само што 2-3 игрчи треба да се сменат а инак кога сме кај засилувањата рома е во преговори со суазо кој што е многу добар и одма би се вклопил во играта на рома кога би дошол потоа исто така треба да купат и десно крило за замена на легендарниот панучи но да не претпоставуваме многу пошто има многу да го сочекаме летниов преоден рок и тогаш ќе потврдуваме а засега само шпекулации и претпоставки.

runBABYrun напиша:
рома моментално има супер тим само што 2-3 игрчи треба да се сменат а инак кога сме кај засилувањата рома е во преговори со суазо кој што е многу добар и одма би се вклопил во играта на рома кога би дошол потоа исто така треба да купат и десно крило за замена на легендарниот панучи но да не претпоставуваме многу пошто има многу да го сочекаме летниов преоден рок и тогаш ќе потврдуваме а засега само шпекулации и претпоставки.

точно суазо е ектра играч! може да игра и во напад но и по крилни позиции и нормално со ова му отвара повеќе солуции на спалети :)

DoolroX напиша:
точно суазо е ектра играч! може да игра и во напад но и по крилни позиции и нормално со ова му отвара повеќе солуции на спалети :)
според мене доколку дојде суазо тактиката на спалети би му била со тргање на перота од првиот тим а на негово место доаѓа суазо кој би играл заедно со тоти во нападот а левото и десното крило значо мансини и тадеи би играле сосем малку поповлечено.

Франческо Модесто во Рома?

Централниот бек на Реџина е трансфер таргет за тимот на Рома. Оштетата што ќе ја плати Рома, доколку се оствари овој трансфер ќе изнесува 2.500.000 евра + бекот Алварез. Мислам дека Модесто е добар избор за зацврстување на одбраната! Млад и цврст одбранбен фудбалер.

Roma are set to sign Reggina's full-back

Vlatko_Rusin напиша:
Централниот бек на Реџина е трансфер таргет за тимот на Рома. Оштетата што ќе ја плати Рома, доколку се оствари овој трансфер ќе изнесува 2.500.000 евра + бекот Алварез. Мислам дека Модесто е добар избор за зацврстување на одбраната! Млад и цврст одбранбен фудбалер.

Roma are set to sign Reggina's full-back
па и им треба таков играч во одбраната и мислам дека ќе му го земе местото на панучи а и добро е тоа што алварез ќе оди некаде оти секако во рома немаше шанса да фати место во резервите а камо ли во првиот тим.

Интер со МЕГА понуда за Киву!?!?!?!?!?

Интер се подготвени за Киву, да се откажат од Давид Пизаро, Валтер Самуел и Мариано Гонзалез! Цената што ќе ја платат Интер сеуште не е позната, но дури тројца играчи нудат Интер за Киву! Самуел би бил бомба засилување за Рома! Самуел инаку изјави дека би го напуштил Интер само доколку оди во Рома! Јас мислам Рома треба да ја искористи понудава, според мене Самуел е подобар од Киву!

http://tribalfootball.com/article.php?id=41938

едит: се посигурно и посигурно станува ова со Киву! Сепак за Киву, Интер ќе платат 5м евра, + Валтер Самуел и Давид Пизаро ......... според мене, одлично за Рома! Валтер Самуел според мене е подобар од Киву!

http://goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=318760

едит: Тоти се враќа во репрезентацијата

Демек не им треба на Италија играч како Тоти, ама еве, го молат да се врати!

Ди Микеле сонува да игра во Рома

http://goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=319605

- инаку Рома е заинтересирана да го доведе Зенден во своите редови на слободен трансфер летово!

вака сеа:

1. За ова со интер што го бара интер јас мислам дека рома не треба по никој случај да ги продаде двата централни бека. Тие се добро воиграни, добро се познаваат меѓу себе и едностано не треба да се менуваат. Инаку кога би ги споредувал киву и самуел според мене каде каде е киву подобар од него но самуел бидејќи има играно во рома сигурно брзо ќе се прилагоди на играта.

2. Кога сме кај тоти и репрезентацијата тоти уште на крајот од светското првенство изјавил дека ќе ја напушти репрезентацијата за прво да се опорави добро од повредата и дека сака целосно да се посвети на рома(што го покажа годинава, постигна 26 гола и е во трка за златната копачка) но како што изјавил донадони дека тоти и не им е потребен толку и би имале замена на негово место тоа е целосно грешно бидејќи нема ниеден играч што би го заменил тоти на негова позиција во моментов во италија.

3. Кога сме кај Ди Микиле можам само да кажам дека доколку тој би дошол(да ве потсетим игра на позиција крилен напаѓач во рома на место на мансини) сигурно не би фатил прв тим бидејќи таму игра мансини а и има многу замени како што е тавано кој не се знае дали ќе остане потоа некогаш игра и тонето кој е и во животна форма така да би било многу непотребно рома да го доведе Ди Микеле во своите редови.

4. За Зенден кога би комнтирал би кажувал се критики за него едноставно тој играч го мразам од едноставна причина што ама ептен ништо не покажува на натпреварите а играше прв тим во ливерпул и во другите тимови пред ливерпул.

сеа за сеа тоа е се` па ќе видиме понатаму

се изнапишуав.... :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom