Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Тешко е да се оцени трансфер периодов со оглед на тоа што не знаеме како ќе се вклопат новите играчи во средината и како ќе се снајдат во италијанскиот фудбал.
На Џеко му требаше една сезона за да проработи, а на Шарави после враќањето во Серија А не му требаше ни еден натпревар, иако за вториов бев голем скептик.
Од друга страна имав големи очекувања за Шик и Клајверт, а првиот начисто флопна, додека вториот стагнира наместо да напредува.
И по коментариве на соц. мрежи има поделени мислења околу трансферите на Рома и за тоа надградена е екипата во однос на минатата година или не.
Според мене надградена е со тоа што од ботовите остана уште Сантон, а успеаја да се решат од останатите.
Значи Олсен е заменет со одличниот Пау Лопез, Шик и Дефрел со Мктаријан и Калинич, Нзонзи и Анте Чорич со Верет и Диавара, доаѓањето на Спинацола и Запакоста значи дека бековските позиции се комплетни.
Од одбраната заминаа Манолас и Маркано, а дојдоа Манчини, Смолинг и Четин. Пак ќе кажам зависи како ќе се снајдат новиве. Можеби ќе кукаме по Манолас, а можно е да не се почувствува заминувањето.
Според мене хендикеп е што Де Роси го пуштија туку така. Можеше да изигра уште една сезона на ниво, таман за новајлииве да стекнат искуство покрај него.
Отсуството на Ел Ша мислам дека нема да се почувствува ако се разигра Мктаријан.
Како и да е не очекува интересна сезона. Не би сакал да типувам позиција, на којашто би завршиле, но се надевам дека ќе гледаме убав фудбал, а не гној.

Untitled.png
Автоматски споено мислење:

Шала на страна, за 8мил евра се доведени Мхитаријан, Смолинг и Калинич и што е најбитно не се сме обврзани да ги откупиме, туку имаме право на откуп, во случајот со Смолинг писмено нема право на откуп за да не се губело време во папирологии, така одговарало на двете страни, но наводно доколку сакаме да го откупиме потребни се 17мил евра.

Од финансиска гледна точка договорите се океј направени.

Све е супер само што на тренинг го испукале Запакоста со Калаш.. Батето покрај паузава ќе пропушти 4-5 меча..
Е тоа ме нервира..
И да Клајверт не го бива.. Мора да оди на ладење..

Некни во неколку наврати со Заниоло многу себично изиграа, а можеа да проиграат до некој од соиграчите кои беа слободни.
Сега ќе се ротираат со Ерменецот.

Ќе видиме друже. Рано е уште. Сепак имињата не играат, а играчите. Мислам дека ако успее Фонсека да ги мотивира и да им ја подигне борбеноста, ќе може да се надеваме на нешто повеќе.

Меч деј дами и господа, се очекуваат дебија на Микитаријан и фамозниот Верету. Ради повредата на Ундер, Заниоло ќе игра десно крило, Пелегрини на својата омилена позиција како офанзивни везни, а Кристанте со Верету ќе ја "држат" средината. У дефанзива Самилнг ради ситна повреда нема да игра, па ќе ги гледане Манчини и Фазио заедно со Коларов и Флоренци, Пау е на гол и на крај у нападот очекувано "нико никад нисам реко" :D

Очекувам некоја победа од 4-2 :P

Ипак има една замена во официјалниот состав, Заниоло не е прва постава, туку Клајверт

Pau Lopez; Florenzi, Mancini, Fazio, Kolarov; Cristante, Veretout; Mkhitaryan, Pellegrini, Kluivert; Dzeko.

Очекувам некоја победа од 4-2 :P

Ја ли зборам, тиникија ли тропа :D

Нападот е гром, али одбраната е лоша у пм, како не го зедоа Алдервилд, незнам Смолинг колку ќе го подигне нивото, незнам овој Манчини млад, ама мислам дека нема да го биде, џабе фрлени 20 и кусур милиони...

Пелегрини на позицијата на Заниоло растура буквално, 3 директни асистенции, бравос. Верету одлично деби исто и Микитаријан

Сега со турците во четврток може и Калинич да го видиме, па и Смолинг :)

Има време. Денес мислам и резултатот влијаеше да се опуштат малку во второ, ама не смеат да си дозволат онака да им шетаат противнички играчи околу 15 метри.
За деби одлични и Мики и Верету. Гледам и Клајверт денес изигра на ниво.

Џексооон многу важни бодови се ова...
Секоја чест за Верату 80% е негов голот... Да се совземам малку па можеби ќе пишам подолго мислење околу натпреварот мада доволно е и ова !!!

Го гледав само второт, ама од коментарите не сум пропуштил скоро ништо во прво.
Прво сакам да кажам дека судењето беше апла наклонето кон домаќините. Првиот жолт картон на Манчини беше престрог. Пеналот за Болоња сомнителен, бидејќи мене ми се чинеше дека прво на топка реагираше, а после имаше контакт.
За Рома не свирна чист пенал, кога играше со рака црнецот. Дури не сакаше ни со вар да се консултира тенеќето.
Како ме изнервира значи. Душа ми напшолнаа кога им го збрца Џексон на крај. Мувли одма отидоа да се бунат нешто кај судијата.
Од играчите сметам дека сите играа солидно. Но, треба да се напомене дека има уште многу да се работи со оваа екипа. Инаку новајлиите се добри. Се надевам дека и Смолинг ќе се вклопи добро и ќе има импакт врз екипата.
Пелегрини кини батето, иако денес имаше во неколку наврати неточни додавање, се гледа дека има желба да игра. Верет ме изненадува позитивно. Бев скептик за него, ама во овие натпревари што ги изигра многу стабилно делува. Одбраната ни е најслаба точка.
Да се опорават Ундер, Пероти и Запакоста, мислам дека ќе имаме добра екипа и реални шанси да завршеме во топ 4 сезонава. Фонсека засега изгледа како солиден тренер. Ќе видиме понатаму.
Инаку, до следната реп. пауза не очекуваат 4 натпревари, од кои два дома со Аталанта и Каљари и два во гости со Лече и Волвсбергер во ЛЕ. Се надевам дека ќе оствариме 4 победи. Има изгледни шанси за тоа. Битно е да се здрави сите фудбалери и да се поработи на недостатоците, коишто ги има.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom