Фан клуб - РК Вардар

Ke bese interesno derbi vo sreda so Vujo
Се исплаши пичката, мислеше да не јади ќотек пак, али ни Цане не иди на ракомет, ни Митрата е во Битола да јади заушки.

Сметам дека требаше после натпреварот со Еурофарм Пелистер да се случи ова, е сега со Бутин ова (ако е вистина, а би требало да е) ќе е научна фантастика за гледање...
Уствари заборавив, 2 титули ЛШ има тој... :D

ЕКИПА дознава дека во игра се две опции, и двете странски тренери кои веќе ги понудиле своите услови, а претседателот Михајловски во најскоро време ќе одлучи кому ќе му ја додели „диригентската палка“.

Првиот е Урош Зорман, прославениот словенечки ракометар кој по завршувањето на кариерата извесно време работеше со Талант Душебајев во Киелце, а моментно е шеф на стручниот штаб на Тримо Требње во татковината. Зорман беше блиску до кормилото на Вардар во 2019 година, тогаш „црвено-црните“ не постигнаа договор со Словенецот, но лесно може да се случи тој во наредните денови да пристигне во Скопје на потпис со Михајловски.

Вториот кандидат е Славко Голужа, поранешниот селектор на Хрватска кој моментно е шеф на стручниот штаб на Татран Прешов. Словачкиот состав веќе подолго време има сериозни финансиски проблеми, тоа резултираше и со намалување на амбициите, па Голужа без многу дилеми би пристигнал на чело на македонскиот првак, со кого повторно би бил дел од Лигата на Шампионите.

Со кој ќе играме денес против Охрид бе :D ?

И јас од друга страна разбрав дека Зорман и Голужа се во игра. Славко мислам дека е полоша опција и од Вујо. Ама ако го потпишеме Зорман, тоа е the real deal.
Каков Славко, или Зорман или некој Шпанец таму.

Не требаше да го шутнат сега. Грешка е ова. Требаше да се чека со Еурофарм да завршиме. Мене лично не ми се допаѓа ова.

Совеста е битна работа. Ќе видиме колку го сака Вардар кога од јануари ќе го викаат на емисии околку првенството, дали ќе го извади прљавиот веш и ќе раскажува и раскажува...

Мое лично мислење е дека никогаш нема да признае и секогаш ќе се криви само тие 8 играчи...

Не требаше да го шутнат сега. Грешка е ова. Требаше да се чека со Еурофарм да завршиме. Мене лично не ми се допаѓа ова.
Што знам бе дали е грешка, со него ќе изгубевме секако. Сега имаме и некаква шанса.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom