Фан клуб - РК Вардар

Супер засилувања се двајцата,посебно Гурбиндо,злато вреден играч многу зрело игра во напад,не троши многу топки знае и да подели асистенција,во одбрана е еден од најдобрите на неговата позиција,само да нема повреди и супер ќе се вклопи во тимот.

Трансферот на Томовски ми е малку нелогичен,оваа сезона имаме одлични голмани и можеби тоа беше единствена позиција на која бевме добро покриени.
Вака најверојатно Кантегрел ќе си оди или евентуално Борко да се пензионира.
Ако ништо друго барем со Томовски и Кизиќ ја имаме решено голманската позиција за долго време.
Борко ако се пензионира ќе прераснеме и во тим со високи амбиции. :)

Супер трансфер е Гурбиндо, и Томовски си е на место трансфер. Само и на мене како и на повеќето нема да ми се допаѓа ако тоа значи дека Кантегрел си заминува.

Она што би сакал да го видам во следниов период е официјална потврда за продолжување на договорите на Дибиров, Калараш, како и на Валчак (мислам дека и он само на една година потпиша?), како и откривање на името на тренерот кој ќе го превземе клубот од следна сезона.

А, исто така се надевам и дека како што ќе се стабилизираат економските услови ќе се направат напори клубот и организациски да се дигне на едно повисоко ниво. Пред се тука мислам на именување на спортски директор, тренер на голмани како и воспоставување и организирање на една посериозна клупска школа.

Следен е Кузмановски... Наводно треба да дојде и еден од двете шпански крила во Нант.

Кире ќе пече занает во Вардар... Мене така ми мириса ова, а посебно што се случува веднаш после собирот и натпреварот со Данска.

Кире во ист клуб со Борко? Hard to believe со оглед на тоа што не се во баш најдобри односи последниве две-три години.

Miho da ne go dogovoril Kire za trener za naredna sezona čim Gurbi potpišal:)) epten mi e kejf za Tomovski ama iskreno mi krši film ostanuvanjeto na Borko

Следен е Кузмановски... Наводно треба да дојде и еден од двете шпански крила во Нант.

Кире ќе пече занает во Вардар... Мене така ми мириса ова, а посебно што се случува веднаш после собирот и натпреварот со Данска.
Kuzmanovski mislam nema shansi da go donesat bidejki vekje e prepolno so igraci na Lb kao pozicija .. doprva kje treba da izbrkaat nekoj tamu kao tale recimo :)
A za nekoj od krilata od Nant mozno e :)

Овие уште економот од Вардар не го зедоа

како и на Валчак (мислам дека и он само на една година потпиша?).
Дво-годишен договор има он. И другата сезона би требало да биде тука. Добро сме покриени на пикер. Иако од Столе најверојатно уште една-две квалитетни сезони може да се очекуваат. 34 години полни за еден месец, а и многу почна да се повредува.

Не ми е јасно како би дошол Лазаров за тренер кога најавува дека ќе игра на ЕП? Нема ваљда тренер-играч на клуб да биде. Репрезентација е подруго, а и има таму уште 4-ца во стручниот штаб.

Искрено, чим доаѓа овој Гурбиндо, може има некоја шанса. Му истекува договорот, би бил во Македонија да надгледува се, иако може овие од федерација да му мрчат, ама моќен е он да издејстува што сака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom