Parondo preteruva so toa kolku ja vrti igrata okolu Skube.
Ovoj stvarno znae da izvadi ala Balic poteg ama deckoto vo mnogu situacii zaborava deka e hendikepitan so visina.
Deckoto podava prema Kristopns kako ovoj da e negova visina. Podava prema piker kako da igra protiv Tinex Prolet.
И ја се согласувам дека Скубе е паднат последниве неколку натпревари. Никаква концентрација, нешто нервозен цело време, куп лоши додавања. Не треба да има толкава минутажа. Најверојатно сеа кога ќе се вратат Горбок и Борозан, ќе има повеќе ротација на центарелн, зошто Игор нема да игра лев бек.
Инаку Киелце не издржа, на крај имаше напад за изедначување, погодија пречка, па пак ја фатија, па на сила шутнаа во голман од 9м. Не дека ќе ни сменеше нас нешто нерешено. Скоро цел натпревар водеа, за во последните 5 мин да почне да води Веспрем. Тоа е таа некоја разлика во квалитет, кога имаш играчи, ротација, ќе нагазиш на гас и ќе стигнеш.
Ние победивме во добра игра. Позитивно што Дисингер нема никаква повреда.
Браво за Криштопанс и Чупиќ. Чупиќ е многу паметен играч и доста пожртвуван секој натпревар. Многу беше критикуван Стоилов во првиот дел од сезоната, но последниве неколку натпревари ги игра топ. Браво и за него. Шишкарев вон форма тотално, не ни доби некоја минутажа овој натпревар, тоа што доби, слабо изигра. Секогаш ми бил топло-ладно играч он. Добар потег, па грешка, добар потег, па грешка. Милосављев супер. Игор добар до одличен. Иако утна некои 5-6 шута.
Имаше некој пад последните 10 мин од првото полувреме, али ок, се вративме во второто.
Сеа, изгледа дека со Загреб ќе се игра 1/8, освен они ако не го победат Сегед, а со оглед на овие дека не им менува ништо тој натпревар утре. Да не се видиме со Мотор во 1/8.