Фан клуб - РК Вардар

„Во Рожерио Мораес Фереира препознавме талентиран играч кој допрва треба да ги искаже квалитетите што ги поседува. Тоа што има една година сериозни тренинзи и настапи во Германија, за екипите на Кил и Алтенхолц го потврдува нашето мислење дека во него има потенцијал. Затоа се договоривме да остане кај нас во следните три сезони со цел да има време на привикнување и прикажување на талентот и квалитетот. Со него ќе можеме уште подобро да ја засилиме одбраната, но истовремено да имаме и робусен играч во напад. Веруваме во неговите квалитети, и подготвени сме да почекаме извесен период за да може и самиот играч да се прилагоди на нашиот систем на тренирање и играње“ - вели извршниот директор на Вардар, Давор Стојановски, за официјалната интернет страница на клубот.

Незнам што препознала управата во бразилецов ама со овој потег кај нив тешко е да се препознае некоја посебна амбиција за исчекор кон Ф4 или нешто повеќе следната сезона. (иако и оваа сеуште сме во игра и тоа добро). Го даваат Тоскич, убедливо најконстантниот па можеби и најдобриот играч последниве 2 сезони и наместо да донесат проверен играч кој ќе може да понесе товар и да биде прва опција на пикер тие носат талент да се докажува... Сега по сплет на околности Столе несериозниот ќе биде прв избор, говедоно Марсениќ втор и ќе чекаме бразилињо да се вклопи во екипата... Останува недежта дека Раул и Давис ќе извлечат нешто од него.

Не е нешто посебно Фереира. Суртук како Марсениќ, премногу сличен и во градба и во игра. Игра и напад и одбрана, одбрана повеќе добиваше шанса во Кил, во напад ептен ретко.

Според мене доста лош потег е ова од Вардар, по заминувањето на Тоскиќ ќе им треба добар и докажан пикер, а не уште еден просек како Марсениќ.

Колку да се донесе некој.

Kaj go najdoa ovaj be?
Ako bese dobar ke go cuvase Kil,nemase da go vraka Anic ,a potoa i da go nosat Brozovic,znaci ne ni smetaa na nego.
Nisto posebno ne e ovaj,samo visina i mladost,so ne znaci deka ne bi se izdelkal,se biva.
Ako veke baraat kvalitet treba da baraat nesto kako Nodesbo,za vakvi i na Balkanot gi ima kolku sakas.
Ili pak Stole da se "zadomakini"i da si ja vrati pozicijata starter,inace so ova trio mnogu tesko naredna sezona.

Околу бразилецов типов ако не се лажам го глеав на тие Пан Американски игри (не сум го глеал во Кил) не се секавам баш дали тој беше онака низ магла ми текнува.Малце е несмасен онака глупав делува ама тоа може и да се очекува таму низ Бразил касно почнуваат да се занимаваат со ракомет овој ако не се лажам цели 3-4 години игра ракомет така да му треба калемење и знам играше само напад .Кил го ангажираа на 1+2 ама изглеа не се бидени задоволни па го пуштија порано

Околу бразилецов типов ако не се лажам го глеав на тие Пан Американски игри (не сум го глеал во Кил) не се секавам баш дали тој беше онака низ магла ми текнува.Малце е несмасен онака глупав делува ама тоа може и да се очекува таму низ Бразил касно почнуваат да се занимаваат со ракомет овој ако не се лажам цели 3-4 години игра ракомет така да му треба калемење и знам играше само напад .Кил го ангажираа на 1+2 ама изглеа не се бидени задоволни па го пуштија порано
Калење :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom