Ah mojata cudesna zrmja.
Kakvi
legendi imame,za izvoz.
Koga Kometal imase pari,igraci site bea zeleni.
Posle gi snema.
Sega odnovo pocnaa da vireat kako pecurki po dozd "Rakometnite fanataci"

.
Se napraj euforija so uspesite na reprezentacijata vo Srbija,taa eugorija avtomatski se prenese na Metalurg,koj togas bese IN.
I sega od kaj stignaa luge gi "bodrat nasite ekipi".

Poglupo amin.(bez navreda).
Abre luge naprajte edna prosta distinkcija,prosto kako grav e,edno e da si so timot so godini,da si se raduval na pobedite,da taguvas na porazite,da zivees 24/7 so ekipata.
Koj rece deka mora da si Komita,Pirat,Majmun,Ckembar?
Nema tuka navivaci i obicna publika.
Site go sakaat klubot.
E sega podobro v sala mojot tim da ima 3000 luge koi go dozivuvaat sekoj gol,sekoja odbraneta topka na golmanot,sekoe probivanje na protivnikot,sekoja greska na sudijata na steta na tvojata ekipa,otkolku 7000 sminkeri vo sala.
E ova se
navivaci.
Ne se navivaci nekoi fensi tipovi koi idat za da pravat selfi,da se cekiraat deka se vo B.C. ili vo Jane,koi dremat kako misiri bez nieden gram emocija vo niv,edinstvena reakcija koja ke ja cues od niv e
sedni decko ne mozam da gledam na raat od tebe.
Tolku zatucana zemja sme znaci.

Cekaat da se napraj drim tim vo nekoj sport pa site da se zapalat.
I normalno,posle site se eksperti.
Gledajte malku vo sosedstvoto,Vesprem,cela sala vo dresovi,trubi,tapani.
Impresivna gletka.
Toa e publika,rakometna publika.
Site stojat.
Kaj nas dojdeni za slikanje(so sekoja cest na isklucocite)
Uste vladeat stereotipite deka navivacite se bitangi,klosari.

I vo pravo se navivacite na Vardar apsolutno.
Zaradi vakvi raboti nekoj so navistina go saka Vardar nema da ima sansa da kupi karta.
Vardar si e na Skopjani,ne e na cela Makedonija.
Do vcera nikoj ne znaese koj e Metalurg i sega ja obedenil cela Makedonija?
Toa so nekoi sminkeri od Bitola i drugi gradovi odea na Metalurg ne znaci deka drugite gradovi navivaat za Metalurg.
Sega ista sema so Vardar.
Mozebi nekoj od drugite gradovi so odat na Vardar ke se navredi od postov ama ke mi ja sfatat poentata.
Ako se otsekogas za Vardar da,bravo,ama dali utre eve Tineks da napran jaka ekipa,ili Pelister pa da igra vo Liga Sampioni ke gi bodrite i niv?
Sepak Makedonci sme.

Daleku sme,daleku.