Фан клуб - РК Вардар

шо бе почна кризата во најантичкиот клуб и сеа ќе сметате у сала и ќе се чукате во гради. Сигурно вие сте оние што викате седи не можам да гледам. Па и уште за со Комити карти, ццц.
Уште спикерот фали, ајде, ајде пасивнаааааа пасивнаааа судија пасивнааа :icon_lol:

Јас одам да ги гледам и 2та тима. Тоа не значи дека не скокам на секој гол на Вардар, баш некни скокав и еден позади мене (блок 14) ми вика дечко доста стануваш, му викам дечко ако си дошол само за седње на кино оди, не во сала. Едноставно од Струмица сум и би излажал кога би кажал навивам за Металург, или навивам за Вардар. Сакам и 2та тима кога победуваат, кога играат едни против други, освен ако сум играл на спорска за некој од нив, не навивам за никој.

Е сега, ме нервира понашањево на Металург кога Лино плаче за пари, а и самиот е свесен во каква ситауција беше тој кога ги собра сите најдобри македонци, а кога Вардар се мачеше со дебили у екипа. Не спомнува кога имаше 10 пати поглем буџет од Вардар, сега парите. Зборат за некој млади македонски играчи, за КОЈ!? За Талески што некни беше коментатор на Алфа? А неговиот тим играше ЛШ, без најдобрите бекови, а за него и тогаш нема место во тимот. Мене вакви работи ме нервираат, лицемерија!

И тука ви напишав неколку пати, за вас Вујо е БОГ, но за мене не. Неговото понашање беше неприфатливо, јес да лигата и судење и се ни е пропаст, но тој и на европски утакмици се понашаше така кака што се понашаше, т.е недозволиво за еден тренер на клуб.

Имам сезонска карта, се радувам на секој гол, а и се радувам премногу и на новата сала. Па уште кога ќе видам на тренинг како идат деца, девојчиња сите исти тренерки, исти мајчки, пола сала во иста опрема Хумел, јас сум среќен што конечно има еден клуб што изгледа европски и треба да биде пример за другите :)

Јас одам да ги гледам и 2та тима. Тоа не значи дека не скокам на секој гол на Вардар, баш некни скокав и еден позади мене (блок 14) ми вика дечко доста стануваш, му викам дечко ако си дошол само за седње на кино оди, не во сала. Едноставно од Струмица сум и би излажал кога би кажал навивам за Металург, или навивам за Вардар. Сакам и 2та тима кога победуваат, кога играат едни против други, освен ако сум играл на спорска за некој од нив, не навивам за никој.

Е сега, ме нервира понашањево на Металург кога Лино плаче за пари, а и самиот е свесен во каква ситауција беше тој кога ги собра сите најдобри македонци, а кога Вардар се мачеше со дебили у екипа. Не спомнува кога имаше 10 пати поглем буџет од Вардар, сега парите. Зборат за некој млади македонски играчи, за КОЈ!? За Талески што некни беше коментатор на Алфа? А неговиот тим играше ЛШ, без најдобрите бекови, а за него и тогаш нема место во тимот. Мене вакви работи ме нервираат, лицемерија!

И тука ви напишав неколку пати, за вас Вујо е БОГ, но за мене не. Неговото понашање беше неприфатливо, јес да лигата и судење и се ни е пропаст, но тој и на европски утакмици се понашаше така кака што се понашаше, т.е недозволиво за еден тренер на клуб.

Имам сезонска карта, се радувам на секој гол, а и се радувам премногу и на новата сала. Па уште кога ќе видам на тренинг како идат деца, девојчиња сите исти тренерки, исти мајчки, пола сала во иста опрема Хумел, јас сум среќен што конечно има еден клуб што изгледа европски и треба да биде пример за другите :)
Брат, продај ја брзо картата :))

Вие Комити ли сте најголемите патриоти кога навивате против македонски клубови кога играат со странци ?
Вие Комити ли сте најголемите патриоти кога Македонците што го сакаат Вардар но и некој друг македонски клуб ги нарекувате со сите можни погрдни имиња и тие се за вас ментално заостанати и сл. ?
Вие Комити ли сте најголемите патриоти кога ги мразите браќата Македонци што се навивачи на Металург и Металург како тим ?
Вие Комити ли сте најголемите патриоти што ги делите Македонците на пожелни и непожелни ?

НЕ, тоа не се Комити, тоа се еден мал дел од вас (за среќа), кои за жал се гордеат да зборуваат дека се дел од Комити, но не го заслужуваат тоа. Јас се кладам дека на прсти се бројат постарите членови кои мислат како вас. Дали сите кои навивале за Вардар со Комити пред 20 години а сега како 50 годишњаци посимпатичен во ракомет им е Металург (го сакаат и Вардар секако) се педери, шверцери...итн. СРАМОТА. Размислете дека можеби работите кај вас се смениле кон ненормално.

ПС: За инат ќе дојдам на утакмица на Вардар во недела (набавив карти) и ќе доаѓам колку ми душа сака, воопшто не ме интересира ако некој како вас останал без карта, зошто вие и таквите како вас не се вистинските фанови на Вардар, туку самопрогласени фанови на Вардар.

ППС: И не мешајте Рома/Лацио, Сити/Јунајтед кога реално појма немате како стојат работите таму. Веројатно има ривалитет повеќе од тука меѓу навивачките групи ама сигурно дека 99% од Римјаните се радуваат на успехот и на Лацио и на Рома, освен можеби припадниците на навивачките групи кои се неколку илјади што и не е така многу во таков милионски град. Дури и да не е така како што зборувам, зарем ние како Македонци треба така да се мразиме, земете утепајте не ние што навиваме за двата клуба ако е така.

30w4bjl.jpg

Вие Комити ли сте најголемите патриоти кога навивате против македонски клубови кога играат со странци ?
Вие Комити ли сте најголемите патриоти кога Македонците што го сакаат Вардар но и некој друг македонски клуб ги нарекувате со сите можни погрдни имиња и тие се за вас ментално заостанати и сл. ?
Вие Комити ли сте најголемите патриоти кога ги мразите браќата Македонци што се навивачи на Металург и Металург како тим ?
Вие Комити ли сте најголемите патриоти што ги делите Македонците на пожелни и непожелни ?

НЕ, тоа не се Комити, тоа се еден мал дел од вас (за среќа), кои за жал се гордеат да зборуваат дека се дел од Комити, но не го заслужуваат тоа. Јас се кладам дека на прсти се бројат постарите членови кои мислат како вас. Дали сите кои навивале за Вардар со Комити пред 20 години а сега како 50 годишњаци посимпатичен во ракомет им е Металург (го сакаат и Вардар секако) се педери, шверцери...итн. СРАМОТА. Размислете дека можеби работите кај вас се смениле кон ненормално.

ПС: За инат ќе дојдам на утакмица на Вардар во недела (набавив карти) и ќе доаѓам колку ми душа сака, воопшто не ме интересира ако некој како вас останал без карта, зошто вие и таквите како вас не се вистинските фанови на Вардар, туку самопрогласени фанови на Вардар.

ППС: И не мешајте Рома/Лацио, Сити/Јунајтед кога реално појма немате како стојат работите таму. Веројатно има ривалитет повеќе од тука меѓу навивачките групи ама сигурно дека 99% од Римјаните се радуваат на успехот и на Лацио и на Рома, освен можеби припадниците на навивачките групи кои се неколку илјади што и не е така многу во таков милионски град. Дури и да не е така како што зборувам, зарем ние како Македонци треба така да се мразиме, земете утепајте не ние што навиваме за двата клуба ако е така.
Не приметуваш дека провоцираш и контрираш на цела фан група? Ај свиткај си ја опашката, и гитла!

Постирајте уште еднаш кај што Дибиров пее и свири на клавир, па да мавнам уште едно пиво после ручек и да се стуткам на кауч :icon_mrgr:

Не приметуваш дека провоцираш и контрираш на цела фан група? Ај свиткај си ја опашката, и гитла!
Јас дискутирам, ама за дискусија се потребни двајца а изгледа твоето ниво е прениско за тоа. Затоа одма се закануваш....А што ќе ми направиш ако не ја свиткам опашката, не знам со што ми се закануваш хахаха. Јас не навредив некого, си го кажав своето мислење само. Ако некој неможе да разбере ми е гајле. Јас цело време зборам да размислите малце, немора да се сложите со се, ама ако некој не сака да размисли тука нема спас.
Тоа го зборам цело време, срамно е сите Комити да се како тебе и знам дека не се!

Јас дискутирам, ама за дискусија се потребни двајца а изгледа твоето ниво е прениско за тоа. Затоа одма се закануваш....А што ќе ми направиш ако не ја свиткам опашката, не знам со што ми се закануваш хахаха. Јас не навредив некого, си го кажав своето мислење само. Ако некој неможе да разбере ми е гајле. Јас цело време зборам да размислите малце, немора да се сложите со се, ама ако некој не сака да размисли тука нема спас.
Тоа го зборам цело време, срамно е сите Комити да се како тебе и знам дека не се!

Drugarce da te prasam edno konkretno prasanje. Kolku vreme pratis rakomet?[DOUBLEPOST=1412698815][/DOUBLEPOST]Tuku dajte tie sto se ponavlezeni vo rakometnata igra da dadat edna analiza za Rajn Nekar. Sto ekipa ima i dali e pojaka od lani. Koe im e najsilno oruzjke so kakva igra se karakteriza.

:LOL:

Не ме изненадува ваков пост, особено што поголемиот дел од Македонскиот народ е навивачки неписмен :icon_mrgr:
Во навивачкиот свет нема патриоти и непатриоти, има ривали, некои поголеми, некои помали, има групи/екипи кон кои има неутралност и групи/екипи со кои владее пријателски однос.

Го креваш настапот на Металург на ниво на настап на репрезентацијата на Македонија.
Кој дел од ништо не ни значи настап на другите екипи од Македонија не го сфаќаш?
Како фан на Вардар не ме задираат резултатите кои ги оствариле другите екипи, но и меѓу нив имам некои кои ми се симпатични и би сакал да вадат позитивни резултати и клуб (во моментов е единствен кон кој имам такви чувства) на кој му посакувам само се најлошо и со кого и да игра ќе навивам за противникот :icon_mrgr:
И да навивам за противникот на Металург и да не навивам, и да ми е сеедно, тоа не ме прави патриот, затоа што патриотизмот нема никаква врска со оваа тематика.

Во Македонија нема такво ривалство, да "непријателството" од трибините да се префрли и во секојдневието. Најчесто членовите на навивачките групи на Вардар и на Металург се пријатели надор од трибините. Истото важи и за било кои членови на етнички Македонски групи, па дури и меѓу Комити и Чкембари (секогаш има поединци кои знаат да се искурчат и да предизвикаат инцидент, ама тоа е реткост).

1. Те нарекуваат со погрдни имиња, затоа што зборувам на навивачки теми и се очекува барем основно познавање да имаш од тематиката за да бидеш достоен соодветно да коментираш. Трескаш глупости и сигурно не треба да очекуваш дека луѓето комплименти ќе ти делат. Скандирањето на трибини се практикува низ целиот свет, целта е да го испровоцираш противникот, не дека сите го мислат тоа што го скандираат :icon_mrgr:

2. Ти одговорив и претходно. Металург ни е главен ривал, кој не пропушта прилика да го исере во медиуми нашиот клуб и нас како навивачка група. Сигурно не очекуваш дека ќе ги обожаваме. Кога ќе почнеш да разграничуваш КЛУБ и РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА, врати се и ќе муабетиме.

3. Ги делиме на пожелни и непожелни, не секој заслужува да го гледа во живо нашиот клуб и да ја доживее атмосферата во салата :icon_mrgr: И тоа одново не не прави нити патриоти, нити "не"патриоти.

Патриотизмот на групата се покажал во многу други случаеви кога цел Македонски народ ќутеле како пички.

п.с. Не заборавај да си ја понесеш маицата:
10675776_276504382560437_4111211956426472344_n.jpg

1.Прв болд.
-Едноставно не навиваме против други македонски клубови, ни е гајле дали ќе победат или изгубат, за нас единствено како клуб постои Вардар, друго не не интересира.
2.Втор Болд.
- Ги нарекуваат со погрдни зборови оние кои заслужиле, т.е оние кои до вчера плукаа против Вардар а сеа први за карти лаат и се тепаат.
3.Трет болд
-Никој не ги мрази навивачите на Металург, едноставно иритираат со нивниот одност и омаловажување на Вардар како клуб. Иритираат со тоа што се јачаат во гради како они да се единствениот клуб од државава, што се промовираат какко најмакедонски клуб, како они да ги поставиле темелите на македонскиот ракомет и целата политика што ја водат како клуб. Кукаат сега како Вардар има пари и купува играчи а истите тие го начекаа Вардар пред 6-7 години во тешка криза и со ПАРИ и големи плати ги земаа играчите на Вардар.( ЛИЦЕМЕРИЕ ДО НЕМАЈ КАДЕ).
4.Четврти болд.
- За ова колку немаш ВРСКА!!! НИЕДЕН ама буквално НИЕДЕН фан, навивач, симпатизер на еден клуб не му е мило ривалскиот клуб да победува и да освојува титули...НИКАДЕ ВО СВЕТ...ени ги Манчестерци на глава им се качија на Ливерпулци за освоените титули, во Милано ниту еден жител што е навивач на Интер или Милан не се радува на успехот на ривалскиот тим, исто и во Рим. Земи после пример во Белград истово го имаш Ѕвезда, Партизан...во Атина Олимпиакос и Панатинаикос, Истанбул три тима има, Галата, Фенер, Бешикташ...ниту еден обичен фан не се радува на победата на своите ривали или пак кога игра против странски екипи...
Затоа има репрезентации кои ја преставуваат целата ДРЖАВА, НАЦИЈА.

Ah mojata cudesna zrmja.
Kakvi legendi imame,za izvoz.
Koga Kometal imase pari,igraci site bea zeleni.
Posle gi snema.
Sega odnovo pocnaa da vireat kako pecurki po dozd "Rakometnite fanataci":vozbud:.
Se napraj euforija so uspesite na reprezentacijata vo Srbija,taa eugorija avtomatski se prenese na Metalurg,koj togas bese IN.
I sega od kaj stignaa luge gi "bodrat nasite ekipi".:pos:
Poglupo amin.(bez navreda).
Abre luge naprajte edna prosta distinkcija,prosto kako grav e,edno e da si so timot so godini,da si se raduval na pobedite,da taguvas na porazite,da zivees 24/7 so ekipata.
Koj rece deka mora da si Komita,Pirat,Majmun,Ckembar?
Nema tuka navivaci i obicna publika.
Site go sakaat klubot.
E sega podobro v sala mojot tim da ima 3000 luge koi go dozivuvaat sekoj gol,sekoja odbraneta topka na golmanot,sekoe probivanje na protivnikot,sekoja greska na sudijata na steta na tvojata ekipa,otkolku 7000 sminkeri vo sala.
E ova se navivaci.
Ne se navivaci nekoi fensi tipovi koi idat za da pravat selfi,da se cekiraat deka se vo B.C. ili vo Jane,koi dremat kako misiri bez nieden gram emocija vo niv,edinstvena reakcija koja ke ja cues od niv e sedni decko ne mozam da gledam na raat od tebe.:гик:
Tolku zatucana zemja sme znaci.:facepalm:
Cekaat da se napraj drim tim vo nekoj sport pa site da se zapalat.
I normalno,posle site se eksperti.
Gledajte malku vo sosedstvoto,Vesprem,cela sala vo dresovi,trubi,tapani.
Impresivna gletka.
Toa e publika,rakometna publika.
Site stojat.
Kaj nas dojdeni za slikanje(so sekoja cest na isklucocite)
Uste vladeat stereotipite deka navivacite se bitangi,klosari.:facepalm:
I vo pravo se navivacite na Vardar apsolutno.
Zaradi vakvi raboti nekoj so navistina go saka Vardar nema da ima sansa da kupi karta.
Vardar si e na Skopjani,ne e na cela Makedonija.
Do vcera nikoj ne znaese koj e Metalurg i sega ja obedenil cela Makedonija?
Toa so nekoi sminkeri od Bitola i drugi gradovi odea na Metalurg ne znaci deka drugite gradovi navivaat za Metalurg.
Sega ista sema so Vardar.
Mozebi nekoj od drugite gradovi so odat na Vardar ke se navredi od postov ama ke mi ja sfatat poentata.
Ako se otsekogas za Vardar da,bravo,ama dali utre eve Tineks da napran jaka ekipa,ili Pelister pa da igra vo Liga Sampioni ke gi bodrite i niv?
Sepak Makedonci sme.:vozbud:
Daleku sme,daleku.:свиркам:

Последно уредено:
Drugarce da te prasam edno konkretno prasanje. Kolku vreme pratis rakomet?[DOUBLEPOST=1412698815][/DOUBLEPOST]Tuku dajte tie sto se ponavlezeni vo rakometnata igra da dadat edna analiza za Rajn Nekar. Sto ekipa ima i dali e pojaka od lani. Koe im e najsilno oruzjke so kakva igra se karakteriza.
Тоа ви е дискусијата а, одма индиректна провокација од типот колку време пратиш ракомет хаххахахах. Алал да ви е јако ниво. Кога сакаш и каде сакаш можеме да прајме муабет за ракомет, македонски и интернационален ;)

Вашиот патриотизам е рамен на нула (на најголемиот дел од вас), во многу случаи се покажало тоа.

И пак ќе навивам за Металург против Вардар и пак ќе доаѓам на Вардар против странци, све појше сте одбивни нели гледате. Ама толку сте тројца-четворица на фан клубов хахаххахахахаха. Луѓето што чекаа за карти сакаат да бидат подалеку од вас, една постара жена баш бараше карта подалеку од вас сабајле, и одма почнаа вашите да ја пцујат. БРАВО !!! Секој што гледа тв ќе помисли дека сте дивјаци, не го измислувам јас тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom