Фан клуб - РК Вардар

Срце е, сакал да продужи да игра. Барем очни лекари еден куп има во државава што се добри не сумљам дека ќе е се во ред.

Не знам од кај да почнам за судијава ај све тоа што упропасти ама на Столе спасената кога му рече аут дека е цела сала збесна :mad: смрдле едно.

аут или фаул свирна? за ништо реакција премногу чекаа за дигање пасивно во нивните напади, чисти украдени топки доделен фаул се и сешто имаше.

аут или фаул свирна? за ништо реакција премногу чекаа за дигање пасивно во нивните напади, чисти украдени топки доделен фаул се и сешто имаше.
аут беше тоа аут ама од ова што го викаше ти имаше и во изобилие. Фалеше уште да свири пенали за нив ние кога напаѓавме. Врв беше кога еден од дибеците го мавна Алекс го однесе десно 3 метра и овој вика стани стани :pos: :cuc:

Уф ептен исцрпувачка утакмица и на крај добро заврши со оглед на тоа што не ебеа судиите онака баш мерачки. Не искинаа.

Цела сала на почеток чекаше да влезат Комити и да почне пеколот за Хамбург ама тоа не се случи, сигурно сите веќе знаете од кои причини и се согласувам со тоа што не сакале да дадат лични карти.
Само се надевам дека ова нема да им ги наруши односите со клубот и дека веќе од следната утакмица ќе се на трибини.

Не ми се верува дека на најбитниов меч вака се изглупираа:facepalm:

Ние правевме атмосфера колку што можевме ама не може да се спореди со тоа што Комити можеа да го напраат али бидна шо бидна, мислам дека и не бевме толку лоши.

Шансите за пролаз понатака се сега минимални и знам дека немаме многу шанси таму против Хамбург+судии(пак) ама се надевам дека нема да се вратат торпедирани и се надевам дека нема да има повредени играчи.

Нека оздрави Тимур побрзо пошо ни треба за сега и завршицата на нашево првенство.

Мене па не ми беа лоши судиите. Едино со Столе ми беше спорна ситуацијата кога свиреше аут. Другото се ми беше супер свирено. Не зафркавајте на ракомет судија најлесно може да пресуди на некоја екипа. Сме биле сведоци на такви судења ова денеска ми бепе ок судење.

Огромна штета е што на една од најважните утакмици во сезоната Вардар остана без поддршка од Комитите заради некој безвеза закон што 99% ќе важи само до изборите.Присуството на НГ ќе значеше и 3 пати подобра атмосфера во која што гостиве ќе се изгубеа и убеден сум дека Вардар ќе стигнеше до каква-таква победа.Единствено нешто што е поглупо од глупавиов закон се мислењата од типот ‘‘како можеле да не носат лични карти со нив‘‘.Јас после моментот кога беше погоден Дибиров по втор пат со паричка пишав дека голем дел од НГ Комити заслужува да биде срамнет со земја од страна на ЕБР и пишав за уште неколку работи што поединци ги прават и се далеку од нормални,но овој пат КОМИТИТЕ СЕ 100% ВО ПРАВО.

За играчите можам да кажам само едно огромно БРАВО и секоја чест за играта со срце за тимот и публиката.Јасно ни е на сите каква екипа е ХСВ и со какви ракометари располага,но машката игра од страна на ракометарите на Вардар не му дозволи на актуелниот освојувач на ЛШ да си оди од Скопје со победа.Иако сите одиграа на високо ниво посебно би ги издвоил Дибиров кој одигра стандардно за него на високо ниво,Душебав кој што покажа уште еднаш дека е страшен ракометар и ракометар кој што мора по секоја цена да се задржи во Вардар,Диви кој освен глупоста кога мислеше дека е Борко имаше феноменална партија и Столе кој што е многу корисен играч и во напад и во одбрана.

Шансите за победа во Германија се минимални,но се додека Вардар има некаква шанса за победа ќе треба да игра максимално пожртвувано за да се обиде да го елиминира тимот на ХСВ.Многу пати до сега сме биле сведоци на изненадувања во спортот и се надевам дека Вардар на реваншот ќе успее да го изненади домаќинот.

Секоја чест за ремито и за пожртвуваноста, но за жал повторно излегоа слабите страни на екипата. Немањето класа голман, немање одбрана и немањето на силни бекови кои ќе можат и од далеку да шутираат. Можеби имавме шанса за победа од 1-2 разлика, но повторно брзоплетите контри особено непотребното излегување на Диви и катастрофалното судење спречија Вардар да направи подвиг. Спортски е да очекуваме изненадување, но денеска се виде дека сепак Хамбург е моќна екипа со одлични индивидуалци.
Се надевам дека од управата во последниве неколку натпревари ги увидоа најслабите точки на тимот и за следната сезона ќе бидат пополнети со поквалитетни играчи.
Околу коментарите за Комити, само ги прочитав и се изначудив како некои можеа такво нешто да искоментираат. Ако некој кој најмногу сакаше да биде внатре и да даде поддршка тоа се Комити. Но, дали сите вие што изедовте :гомце: би дозволиле да ве легитимираат, да ви земат податоци и да бидете после под опсервација. Дали се запрашавте дека се отиде предалку и се нарушува приватноста на секој од нас и дека се сака да се влее дополнителен страв особено меѓу помладите? Зашто забранувате Комити да искажат одреден став за работа која директно ги погодува? Сите сте силни на тастаруа се до моментот кога на ваша врата ќе зачука неправдата и ќе се почуствување загрозено во сопствена држава.

Да прашам, од кај е овој Тимур Дибиров, мислам кој град или која држава во федерализирана Русија?

Нерешено со европскиот првак со горко кисел вкус.
Ова го има во Англија и други западни земји ДА али Англија е нормална права држава која функционира и каде што се знае за што служат собраните податоци таму. Тука на сите ни е јасно каде ќе завршат овие собрани податоци (hint: по партиските штабови за евиденција) и за што ќе служат и на кому ќе му служат.

Дали можеш да ми објасниш на кој начин партискиот штаб ќе води евиденција и што фајде од тоа? Ако си член на партија и така и така имаат твоја информација.. Ако не си, тогаш што? Ќе ти се закануваат дека ќе те избркаат од работа? Ќе те тераат да гласаш за нив? Ќе те тераат да носиш гласови?
Правото на глас е АНОНИМНО и до ден денеска НИТУ ЕДЕН од државните административци кои ми тврделе дека од него барале да гласа за партијата и да донесе гласови не ми дал КОНКРЕТЕН одговор за тоа КАКО партијата ќе провери дали гласал за нив и дали гласовите кои ги донел се навистина донесени. Сите одоговораат од типот “Ќути, незнаеш што се слулчува“.. еве незнам.. ај некој нема ми објасни?

Знам дека ако некој вети а не исполни ке имам статистичка варијација, ама КАКО ке се знае на кој од 25 000 избирачи во ИЕ е крив за таа варијација?

Мислам дека сите ние патиме од глорификација на власта и страв.. ама останато е од тоа од Турско.

Дали можеш да ми објасниш на кој начин партискиот штаб ќе води евиденција и што фајде од тоа? Ако си член на партија и така и така имаат твоја информација.. Ако не си, тогаш што? Ќе ти се закануваат дека ќе те избркаат од работа? Ќе те тераат да гласаш за нив? Ќе те тераат да носиш гласови?
Правото на глас е АНОНИМНО и до ден денеска НИТУ ЕДЕН од државните административци кои ми тврделе дека од него барале да гласа за партијата и да донесе гласови не ми дал КОНКРЕТЕН одговор за тоа КАКО партијата ќе провери дали гласал за нив и дали гласовите кои ги донел се навистина донесени. Сите одоговораат од типот “Ќути, незнаеш што се слулчува“.. еве незнам.. ај некој нема ми објасни?

Знам дека ако некој вети а не исполни ке имам статистичка варијација, ама КАКО ке се знае на кој од 25 000 избирачи во ИЕ е крив за таа варијација?

Мислам дека сите ние патиме од глорификација на власта и страв.. ама останато е од тоа од Турско.

Податоците ти идат во партиски штаб за евиденција како што рече Вардарец, и незнам да ли си видел али членови на партиите се шетаат по зградиве барем во Тетово и собираат информации кој за кого ќе гласа, лични карти ако имаш, ако немаш преку вакви настани.. После изборите ова ќе го нема. А тоа да убедуваш дека секој гласа како сака, тоа е веќе потрошен материјал во Македонија.

[quote="fkpromaja, post: 6505320, member: 58922" членови на партиите се шетаат по зградиве барем во Тетово и собираат информации кој за кого ќе гласа, лични карти ако имаш, ако немаш преку вакви настани.[/quote]

Ок шетаат.. Ама ЗОШТО да им кажеш за кого ќе гласаш? Зошто да дадеш лична карта на партиски член ако не си член на партија?

[quote="fkpromaja, post: 6505320, member: 58922" членови на партиите се шетаат по зградиве барем во Тетово и собираат информации кој за кого ќе гласа, лични карти ако имаш, ако немаш преку вакви настани.

Ок шетаат.. Ама ЗОШТО да им кажеш за кого ќе гласаш? Зошто да дадеш лична карта на партиски член ако не си член на партија?[/quote]

Епа во тоа е проблемот брат, таква ни е државата. Во Тетово овие од ВМРО (нив ги гледам) идат кај некој нивни во мојава зграда, а тој им објаснува кој за кого ќе гласа, прави евиденција и тоа оди во партискиот штаб, и таму на тие лица им даваат директиви како да гласаат, бугарски воз и слични малверзации. Затоа и не поднесувам што сум жител на државава.

Ок шетаат.. Ама ЗОШТО да им кажеш за кого ќе гласаш? Зошто да дадеш лична карта на партиски член ако не си член на партија?

Епа во тоа е проблемот брат, таква ни е државата. Во Тетово овие од ВМРО (нив ги гледам) идат кај некој нивни во мојава зграда, а тој им објаснува кој за кого ќе гласа, прави евиденција и тоа оди во партискиот штаб, и таму на тие лица им даваат директиви како да гласаат, бугарски воз и слични малверзации. Затоа и не поднесувам што сум жител на државава.[/quote]

Бугарскиот воз лесно се решава.. само пречкртај го ливчето пред да го ставиш у кутија ако навистна не сакаш да гласаш за таа партија.. истото важи и за сликаните.. сликај па поништи.. Она што влегува во кутијата го контролираш само ТИ!

Се друго е резултат на непотребен страв~!

Епа во тоа е проблемот брат, таква ни е државата. Во Тетово овие од ВМРО (нив ги гледам) идат кај некој нивни во мојава зграда, а тој им објаснува кој за кого ќе гласа, прави евиденција и тоа оди во партискиот штаб, и таму на тие лица им даваат директиви како да гласаат, бугарски воз и слични малверзации. Затоа и не поднесувам што сум жител на државава.

Бугарскиот воз лесно се решава.. само пречкртај го ливчето пред да го ставиш у кутија ако навистна не сакаш да гласаш за таа партија.. истото важи и за сликаните.. сликај па поништи.. Она што влегува во кутијата го контролираш само ТИ!

Се друго е резултат на непотребен страв~![/quote]

Чув дека се добивало и директиви да ставаат на листето некакви точки да се знае дека е нивно и кога ќе го сликаат, и да го поништат овие од штабот што пребројуваат гласови да знаат ситуација.. Не пијат и тие нафта братче :Д Ај да не забегуваме оффтопик...

Тимур Дибиров стави статус на фејсбук дека ќе се врати за 2 недели и дека е добар, штета, ќе го промаши натпреварот во Германија.

ти даваат заокружено ливче за личноста која ја подржуваат во х општина, е потоа ти треба тоа ливче да го стаиш у кутија а празното што ке ти го дадат да го вратиш кај нив у штаб:)

брука невидена е ова со власта и притисоците што се извршуваат
пукаме од демократија:гомце:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom