Фан клуб - РК Вардар

П.П.С.

рака на срце цело второ полувреме со 2-3 гола губевме...

Јебига тоа е. Мала е разликата така да тука ќе може да се надомести во Скопје. Али требаше еден бод да се земе тука. Го имавме во рака.

Карактеристично за нас во секој спорт е да се брза и безглаво да се напаѓа. Што потреба имаше Карачиќ да јуриша кон голот, не знам. Навистина. Ќе имавме шанса можеби и за победа, не само за нерешено.

Штета, Вардар не играше добро, играше на сила некако. Немаше течни акции, промашени зицери и добри шанси, многу исклучувања. Но, на гостувањата разбирливо е дека е потешко.
Душебаев МОРА да игра повеќе наместо Петриќ. Има детето техника, брзина, добар шут, стариот е веќе играч за од клупа, не знам дали слонот Зоран ќе го сфати тоа.
Исто и за Милиќ, не е материјал за Вардар или пак за Вардар со такви амбиции. Некогаш ќе му тргне, некој краток период, ќе одбрани некоја топка, ама џабе, не е константен, во негов агол му шутираат, додека ја крене ногата или се спушти, можеш двапати '' Кум '' да го изгледаш.

Динамо покажа дека не е ништо посебно, во Скопје ќе паднат сигурно. Само криво ми е што не успеаа на крај да направат нешто повеќе.

Филип нема ни удар. Во одбрана барем немаше да примаме голови од 10 метри од лев бек од десна страна...

Филип направи неколку асистенции.....
Не знам колку го приметуваш тоа,но во сите уиграни акции можеби не доаѓа до израз но Филип има клучна улога.Или прави блок,или асистира или влегува во простор и навлекува играч....
Не викам дека е добар,но не е ни Растворец некое играчиште без кое не се може во нападот.Ги гуши често нападите,премногу влегува на десна страна,телефонира пред да шутне,предвидлив (рака на срце и многу силен) удар има....

Затоа и не го сакам Растворцев.......играчите како него можеа до пред 10 години да играат одбрана-напад.
Денес се чисти дефанзивци...

Филип направи неколку асистенции.....
Не знам колку го приметуваш тоа,но во сите уиграни акции можеби не доаѓа до израз но Филип има клучна улога.Или прави блок,или асистира или влегува во простор и навлекува играч....
Не викам дека е добар,но не е ни Растворец некое играчиште без кое не се може во нападот.Ги гуши често нападите,премногу влегува на десна страна,телефонира пред да шутне,предвидлив (рака на срце и многу силен) удар има....

Затоа и не го сакам Растворцев.......играчите како него можеа до пред 10 години да играат одбрана-напад.
Денес се чисти дефанзивци...
Филип секогаш ми се допаѓал како играл со Столе заедно, постојано асистираше со него и минатата сезона, тоа се согласувам, али нас ни требаа голови, мислам дека ќе беше подобро со него отколку со Филип.

Пејановиќ стар лисец, Шелменко добар кај Минск, Дибиров и Душебаев кај Вардар.

П.С. Каква фаца е овај Токсиќ :pos::pos: прав косовар :D

Кастратовиќ прв на удар денеска.
Не знам која е причината ама зошто ПРИБАК НЕ БЕШЕ НА ТЕРЕНОТ?
Гледа на Карачиќ не му осди и пак го игра, го игра ццц
Ми се плаче кога гледам на кое ниво не врати Зоки откако лани имавме одлична брз центар игра :place: Со една постава цел меч ебате, играта што највеќе сум ја мразел :mad:
Со Барса помина некако, ама бате на гости не е исто како и дома, нема да им се тресат рацете на противниците од атмосферата во салата...
Ќе кажам пак јас стварно не можам да сфатам како од сите леви бекови баш Филип Лазаров го задржаа? И кој му курац, пак игра како во репрезентација. Бар кај нас не се пичкаше до сега, сега само додава како педерче :tapp:
Како можеа Драгаш да го дадат бре, барем за одбрана ќе имавме играч. Нема кој да ги срамни со земја противничките бекови, многу му се брзи на Растворцев, Шелменко со иста финта му бегаше.
Кај го зареков бе матер да му ебам, реков претивок бил и не истреска во второ полувреме.
Пејановиќ главна фигура денеска за жал. А против Металург имаше факинг 0 одбрани на првиот меч лани, денес се истури од бранење. Никако не смееше да си дозволи Зоки да го извади Растворцев од напад, колку и да му фаќаше овој тешки удари.
Душебаев стандарден и денеска, не знам зошто толку време му дава на Петриќ :tapp:
Пак ќе го спомнам Прибак. Едноставно мораше да влезе во игра. И во одбрана е добар, а во напад можеше и на лев бек да покрие, или да игра среден, а Карачоќ на лев...
Столе го посдзабпорави на клупа, мада рака на срце годинава не ме задовоолува баш, преспор е некако, и нема шанси да смени во транзицијата одбрана-напад...
Тоскиќ беше океј денес, но сепак кога имаш три сдобри пикери можеш повеќе да ротираш.
И крила други како да немаме. Па одмори ги малце бре, немора да поцркаваат по цел меч Марковиќ и Брумен :tapp:

Не дека очекував победа, напротив и претходно спомнав дека со нив се надевам дека ќе имаме подобра гол разликам, ама ваков мртов тим (каков што денес беше Динамо) моравме да го победиме :unsure: Позитивно е што со малце разлика загхубивме, па во Скопје мора да паднат со поголема разлика.

Ај бе не јади бурек.....а добар беше против Барса?
Да дадеше Игор гол или Абутовиќ да не се изглупираше ќе имавме бод во рака сигурен против една доста јака екипа.
Да не му рече он на Карачиќ да шутира во голманот или на Пејановиќ да има 290431938479387 одбрани?

ЗА КУР НЕ ГО БИВА , не го стави ич да брани шпанецот ,на моменти паѓаше свињата посебно

Ништо страшно, си победија Минск денеска заслужено.Константно си водеа си ја чуваа предноста.
-Дибиров сосема солидно
-Душебаев, мора повеќе минутажа да добива. Дијамант е детево
-Растворцев. Голманиве му го имаат научено шутов веќе, кога не иде така, нека не инсистира на шут
-Брумен. Од сега мора он да ги изведува пеналите. Дибиров некако не сигурен ми е од 7 метри.
Ален- Добро се држи за негови години, солидна партија.
Чипурин-Ништо посебно не прикажа
Столе-Според мене требаше порано да влезе во игра, лесно можеше да ја разбие одбраната на Минс, и да напраи доволно простор за Душебаев.
Милиќ-Добар беше, солиден број на одбрани, само мора да се подобри кога му шутираат од дистанца.
Мулумбрес-Требаше поголема минутажа
Лазаров-Добри 2 асистенции
Караџиќ-Аххх Игоре, Игоре сам пред гол во голман ли се шутира?

Разликата меѓу овој и мечот со Барселона е Карачич. Шутевите негови од зглоб што ги вади, беа прочитани од Пејановиќ. Ништо друго, исто како да ја гледав утакмицата со Барса по трет пат :icon_mrgr:
Иначе можеби треба и Раковиќ да добие малце минутажа, бар кога Петриќ е во игра. Се гледа дека немаше доволно сила Брумен при крај. Дибиров нема потреба, тој уште 2-3 утакмици цели ќе ги изиграше.
Ма да и он треба да се седне по некогаш на клупа, на 2-3 пати ради него лесни голови примивме кога пробуваше да украде топка на додавање.

Разликата меѓу овој и мечот со Барселона е Карачич. Шутевите негови од зглоб што ги вади, беа прочитани од Пејановиќ. Ништо друго, исто како да ја гледав утакмицата со Барса по трет пат :icon_mrgr:
Иначе можеби треба и Раковиќ да добие малце минутажа, бар кога Петриќ е во игра. Се гледа дека немаше доволно сила Брумен при крај. Дибиров нема потреба, тој уште 2-3 утакмици цели ќе ги изиграше.
Ма да и он треба да се седне по некогаш на клупа, на 2-3 пати ради него лесни голови примивме кога пробуваше да украде топка на додавање.

Јас мислам дека во овој сегмент односно при 5-1 одбрана, тој кецот да биде Марковиќ а не Дибиров.. Според мене Маркович е најдобриот крадач на топки ...

Ама се изнервирав човече, срцево ме стега од нервоза :icon_mrgr:
И на мачоров му ја префрлив нервозата почна да трча како улав низ соба :нинџ:
Очигледно крајниве мечеви од сезонава од Бардовци ќе ги гледам, со мачоров заедно :icon_mrgr:

Јас мислам дека во овој сегмент односно при 5-1 одбрана, тој кецот да биде Марковиќ а не Дибиров.. Според мене Маркович е најдобриот крадач на топки ...

Твоето мислење е многу глупо затоа ќути , подобар крадец на топки од Дибиров :tapp:

П.С. Каква фаца е овај Токсиќ :pos::pos: прав косовар :D

Auuu hahahah me iznasmea...a so godini se mislam na praviot zbor i nikako da mi tekne na shto mi lichi...apsoluten respekt do tebe

Inaku ve molam bez navredi do "Kastro". Imashe par loshi odluki na primer so Stole i Pribak, Malumbres na klupa cel mech... ama sega vekje ne e bitno. Bitno e deka ushte ednash po koj znae koj pat potvrduvame deka sme malodushni seljaci. Ednash kje ja pobedime Barcelona (a ne ja ni pobediveme ama isto ko da sme) i si mislime deka ligata zavrshila. Posle nas i barca potop...

Ushte od startot se vide deka mechot kje bide katastrofalen. Ne se gledashe ni zhar za igra, a ushte pomalku za pobeda. Bekovite katastrofalni (osven Dujshebaev). No sto pati do sega gi kritikuvav ushte pred sezonata da pochne, pa sega kje otstapam iako po dve kola se gleda deka i ne sum zgreshil. Bagazhot treba u out. Pivotite vo napad slabo proigruvani. Edinstvenite zhivi na utakmicava bea krilata, a so niv ne mozhe do pobeda makar i protiv Minsk koi totalno me razocharaa so igrata. Lani igraa nesporedlivo poubav rakomet so Bebeshko. Dokaz deka drvo si e drvo makar go uchel i Noka.

Sea mi se chini deka prilichno ja naebavme so porazov, ama mnogu e verojatno deka gresham. Koga dozvoliveme da izgubime od ovie vo vakov mech na vakov nachin, najverojatno nie i vo nikoj sluchaj ne sme mislele na neshto povisoko posle Barcelona. Bitno e izgleda deka imame bod protiv favoritite pa vo zamrsena razvrska kje imame prednost za chetvrtoto mesto i prolaz dalje. A sad na mekici i rakiica....

:tapp::tapp:
Мора ли секад вака сами да се поебуваме, утакмицава е изгубена ради нас самите, секоја чест на Динамо и нивните засилувања ама некако на утакмицава ми изгелдаше како да индивдуално имаме боље играчи, освен на голманската позиција.
И две утакмици губиме бодови со промашување на зицери, може скапо да го платиме тоа, место 3 бода имаме 1.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom