МЕТАЛУРГ МАГДЕБУРГ КЕЧАП И ПОМФРИТ ВАРДАР НЕ Е ПЕТЕРСБУРГ ЌЕ ЈАДЕТЕ КУР!!!!!!!!!!!!
Ауууууууууу неможам да се созема, 3-2-1 АУУУУУУУУУУУУУУУУУУ 3-2-1 АУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ 3-2-1 АУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!!!!
ДО КОГО ЌЕ ГИ ЕБЕШ НЕМАЊА НЕМАЊА НЕМАЊАААААААААААА, ДО КОГО ЌЕ ГИ ЕБЕШ НЕМАЊААААА НЕМАЊАААААА НЕМАЊААААААА!!!
ВАРДАР- Словенија 27-26!!!
Слабо изигра денеска Словенската репрезентација, само двајца играчи им беа расположени другиве слабо...
Они биле македонска репрезентација

Ете зошто сме изгубиле од Португалија со волку разлика...
Па овие ни "второ класни" Срби неможат да победат.
Аууууууу што беше ова денес.
Ќе одам паралелно трибини-паркет.
Изненадно не очекував ама ние ја имавме наполнето целата трибина.
И не само тоа и цела сала беше преполна, не се дишеше, пролазот мѓу двете трибини полн, скалите полни.
Спротивна трибина 70-30 во корист на Вардар. За металург беше остатокот т.е. делот каде што карти добиваат платениците и курвите од Бекстејџ, како и искомплексирани педофили бкако Жарко, Крњевац, еден Србин со тетоважи итн.
Мечот почна со инцидент на трибината касј што беа Пирати.
Едно 30 луѓе му се нафрлија на еден човек.
Кој беше тој човек незнам. Дали беше член на Комити кој некако успеа да дојде до таму, дали беше некој обичен навивач, дали беше некое службено лице не ми е јасно.
СРАМНО!
Триесет души го рогаа човекот, неможам да тврдам кој беше, ама кога стана ми се виде како да е човек од 40-тина години...
Желките многу бавно реагира, и тука се виде што ти значикога групата директно соработува со службите на МВР, што ти значи кога грбот ти го чуваат оние ки треба да ги штитат играчите и обичните фанови.
Ниеден уапсен, ниеден пендрак не испија, пола од нив почнаа да бегаат, едно 20-тина души продолжија со курчење.
Од кај нас имаше реакција на поединци кои иако не требаше влегоа на терен да реагираат место полицијата...
Брзо беа растерани, до судир не дојде...
Мечот почна во налекетризирана атмосфера, они стандардноп пееа само 2-3 песни што ги пеат веќе 7 години, До кога ќе го пушиш Вараре, Само Скопје Селокоманда и уште една што ја имаат Автокоманда, Автокоманда...
Ние почнавме како во грч. Ама веднаш се развиорија знамињата, се распеа ова е ЦРВЕНО-ЦРНИОТ СВЕТ.
Штама на спротивната страна, страв кај нивните играчи, да играш во Скопје, а да се чувствуваш ко да играш во Приштина

ЕВЕ ВИ ДОКАЗ ДАЛИ СКОПЈЕ ГО САКА СЕЛОЛУРГ!!!!!!
Они првбо поведоа, а на голот се чекаше 2-3 минути.
И тоа беше прво и единствено нивно водство!
Вардар брзо се консолидираше Јовчевски и Марковиќ ги избушија!
Станиќ конечно фати топка негде во 6-та минута, а резултатот се движеше 1-2 за нас.
Тогаш одиме во контра, Јовчевски му ја мрдна топката, Станиќ педерски го сопна од позади И ДИРЕКТЕН ЦРВЕН!
Пичката не издржи. Што ти се вика СЕЉАЧИШТЕ.
и за овој човек РЕСПЕКТ???
Дали еден наш играч испровоцира???
Беше поздравен со АЈД ТСНАИЌ ПУШИ МИ ГО КУРОТ и НАРКОМАН НАРКОМАН, не издржа срце јуначко почна да покажува средни прсти ама се напали како мало дете хахаха
На теренот почнавме со правење на сармата од штаве(л) (незнам како е точно).
Немаѓше кој не погоди од наша. Да не згрешам ама мислам дека едно 20 минути Никола НЕ ФАТИ НИШТО.
Кај нас за момент на гол застана Чаневски кој фати 3 ЗИЦЕРИ по крило на Манасков и Георгиевски.
Имавме игра, они немаа ништо.
Ги решетавме како сакаме, секој погодуваше...
А одбраната ни беше одлична, единствени кои играа во Металург беа Козлина и Вугринец.
Кај се Македонците во Металург???
Миркуловски лиглето

Играше денес?
Мораа Батиновиќ да го стават за да ги спасува

На трибини грми, иако можеше и подобро.
Иде Комитската химна, противничките навивачки мирно ја следат утакмицата.
Одеднаш се појавува еден старец на трибината на пирати, некаде возраст од 60 години.
Се соблака гол, и почнува да покажува три пшрстаи да вика СРБИЈА СРБИЈА. (запамтете го овој дел ќе продолжам ќе кажам на крај во каква состојба беше изнесен од трибини

).
Полицијата не реагира и ги остава неколку нивни членови цело време да пропвоцираат и да се закануваат кај обичните фанови на Вардар.
Место да навиваат цело време вакви беа:
Вардар стигна до +7, а противникот немаше никаков одговор. Судијата беше доста ригорозен исклучуваше на двете страни за секој остар фаул, не даваше да се игра гресивно.
Куковски-Абутовиќ-Прибак-Лазаров-Јовчевски-Марковиќ во одбрана едноставно беа за класи подобри од нивната одбрана...
Погодувавме од бек, погодуваше дури и Рајковиќ.
Цело прво полувреме игравме со Јовчевски на теренот, изгледа Раковиќ не беше баш оспособен за мечов.
Нивните крила потфрлија највеќе од 10 шута во првиот дел заедно сдадоа само 1 гол (манасков).
Георгиевски имаше 0/6 до 40-та минута

Козла не направи престаоп, но затоа ништо не погоди

Милиќ МАЈСТОРЕ МИЛИЌ МАЈСТОРЕ МИЛИЌ МАЈСТОРЕ!!!

Но во последните 2 минути од првиот дел кикснавме. Од +6 намалија на +3 иако имавмеиграч повеќе.
Промашивме неколку зицери, Петриќ и Прибак ми се чини.
Иде полувреме. Наш член влага во терен и им фрла запалена маица Пирати на педерчињата. Ракавицата е фрлена

Не паѓавме на нивно ниво долго време, се пееше исклучиво за Вардар. Како одминуваше мечот почна и битката на трибини.
Пирати целосно и се откжажаа од навивање кога на 15 минути до крај Вардар беше во делииум со +7!
Е тука дојдоа проблемите. Јовчевски заработи мала повреда, моравме да играме со Петриќ како десно крило. И баш он утна два зицери.
За среќа Милиќ истотака беше на ниво. Се забележуваш паниката во нашиот напад, Металуирг почна да красде топки, се разиграа Манасков и Георгиевски па дојдоа и до -3 на 10 минути до крај.
Се одеше гол за гол во наредните минути. Никој немаше право на грешка.
Бевм брзоплети Манасков ји даде гол од бек и ги врати во игра.
Вардар имаше рамнотежа од 2 врати на +4.
Лазаров мислам дека имаше слаб меч, но Прибак сигурен. Карачиќ одличен, со доста асистенции.
Но почнавме да уткаме зицери, Марковски утна зицер, а потоа и Марковиќ.
Имаше уште 2 минути, а бевме на +2.
Металург отиде во напад, Милиќ брани СУДИЈАТА ДОСУДИ НЕПОСТОЕЧКИ ПЕНАЛ, и исклучување. Го забележав Ѓоргоновски кој се смееше на оваа одлука заедно со Брестовац. Имаше неколку одлуки во вториот дел кои беа на штета на Вардар, особено од судијата со цвикерите. Меѓутоа камо да е вакво судењето во Македонска лига... Одлично според мене.
Металург погодија од пенал и на минута и пол се влезе со 26-25 и напад на вардар.
Заспаните Пирати се разбудија. Се разуди и таа свињата што им е најватрен навијач, почна да грофта од среќа.
на трибините бевме каде-каде подобри во вториот дел, т.е. овие не ни навиваа.
Ги закопавме со Зошто толку глупи сте...

Имаше моменти кога грмеше нашата химна, а они само седеа зинати. На неколку пати ја пвоикавме цела сала, се правеше и зига-зага но како да почнавме прерано да славиме...
Али како почнаа да се враќаат, ние влагавме воп грч иако бевме на ниво.
Вардар ја изгуби топката, Манасков отиде во контра, додава до Георгиевски а овој во 29:30 минута носи прво израмнување на мечот.
Ни се растури светот, не ми се веруваше дека испуштивме толкаво цводство па дури постоеше и шанса да загубиме...
Имавме играч помалку. Топката кружеше до 59:51.
Се комплетиравме, направија фаул и времето истече.
Огромна радост на нивната трибина, последна надеж за нас.
Почнаа пичките д се палат, рипаат. дебелата тресе цицките, педофилите свршуваат, Левче кубе коси од радост.
Си викам во себе АХ САМО ДА ВЛЕЗЕ ОВАА ТОПКА.
Кога можеше Пецаковски против нас во дресот на Пелистер, зошто да неможе Прибак.
Знаев дека ќе го сдаде.
Ми се вртеа последните моменти од мечот Вардар-Бате.
Што само ќе се случеше на Градски ако погодеше Костовски...
Веројатно ќе се урнеше стадионот.
Прибак се мести шут и.....
ГОООООООООООООЛЛЛЛЛЛ!!!!
Митревски имаше лошо наместен ѕид, топката мина крај нечии раце и од земја влезе во нивниот гол.
Што се случи во Кале???
Овде се гледа за кој тим се навива со срце!!!
Јас саамо едно памтам, немаше жива сила што можеше да ги спречи повеќето да улетаат накај игралчите, од сите трибини, и наша цела екипа полета накај Прибак. Јас му рипнав на типот до мене, незнаев што правам, паднавмеи двајцата си ебавме кичмата

Али пола се стрчаа накај Пирати, желките избезумени. Испија којзнае колку предмети педерчињата. Незнаете колку ми се направи меракот. Нема кој не мрзам повеќе од нив, на рамниште со Шверцери!
Само циганот проба да регира ама падна се искрши

Гаѓаа со тапанот по што истиот им беше запленет

А неколку минути претходно скандираа КИДНАПИРАЊЕ фалејќи се со своето дело кога киднапираа 14 годишни деца во Карпош.
Ми се исполни душата кога го висдов тој стариот (тој што ни покажуваше курови и тру прста што го спомнав погоре) како неможепе да стои пошто испил нешто во вилица. А иполицијата му удри некој пендрак после тоа, само по него маваа додека другите господа од Пирати не ги чепнаа.
Но затоа попаѓаа пендраци по Комити и теренот беше брзо исчистен по што почна прославата со играчите.
Вујо со херојско дело, спаси едно момче кое беше удирано од три желки

Го заштити ги избутка и го донесе до трибина! Секоја чест мајсторе!
На крај цела сала запеа руски рулет
WELCOME TO THE HELL
То је то...

голема победа на една голема екипа за навивачите со најголемото срце!