Фан клуб - РК Вардар

ЖРК Вардар 28 Јагодина 23
контролен натпревар
Јагодина исто така е противник на Вардарки во регионалната лига

Утре пријателска со Металург :pos:
Каде и во колку саат ?
Иначе премногу е иронично да опишеш утакмица помеѓу Вардар и Металург пријателска :D

http://www.balkan-handball.com/balkan/vardar-se-razisao-sa-dacevicem-stigao-pivot-marko-buzancic/
Оредраг Дачевиќ не е веќе во тимот, пошто нашите не биле задоболни од него. Истотака Папата е вратен во Пелистер.
Нов играч на Вардар е Марко Бузанчич, кој доаѓа како замена за Папата на пикерската позиција.
Е сега како ќе ја пополниме левата бековска позиција незнам :confused:

Денес совладан Железничар 1949 со 38-30!
http://www.rkvardar.com.mk/index.php/mk/aktuelnosti/120-varzeleznicar
За Рк Вардар ПРО играа: Мартиновиќ, Ојлевски 4, Маркоски 3, Стоилов 1, Бужачиќ 2, Недановски 2. Прибак 3, Кукоски 1., Раковиќ 8, Милиќ, Чаневски, Петриќ 8, Јовчевски, Марковиќ 2, Лазаров 1, Карчиќ, Рајковиќ, Абутовиќ 3

http://www.balkan-handball.com/balkan/vardar-se-razisao-sa-dacevicem-stigao-pivot-marko-buzancic/
Оредраг Дачевиќ не е веќе во тимот, пошто нашите не биле задоболни од него. Истотака Папата е вратен во Пелистер.
Нов играч на Вардар е Марко Бузанчич, кој доаѓа како замена за Папата на пикерската позиција.

Денес совладан Железничар 1949 со 38-30!
http://www.rkvardar.com.mk/index.php/mk/aktuelnosti/120-varzeleznicar
За Рк Вардар ПРО играа: Мартиновиќ, Ојлевски 4, Маркоски 3, Стоилов 1, Бужачиќ 2, Недановски 2. Прибак 3, Кукоски 1., Раковиќ 8, Милиќ, Чаневски, Петриќ 8, Јовчевски, Марковиќ 2, Лазаров 1, Карчиќ, Рајковиќ, Абутовиќ 3
Ај за Дачевиќ беше очигледно.....на припремите не го играа.Се надевам и Кукоски нема да го снајде истата судбина.Али ова со Бузанчиќ стварно не знам кој им е филмот.Уште еден странец не местото на македонски играч,па до кога бе вака веќе ? Папата не е нешто,но не ме јеби играч од 3та германска лига и странец.Ако ништо друго наш е овој и сигурно за помала пара ќе игра од Бузанчиќ.......ебате клубовите,еден македонец нема во нив уште помалку па млад играч да е.Све само странци играат.....Металург 5-6,Вардар 10...
Ејјј ептен ме разочарале со овој Бузанчиќ......значи стварно ли нема ниту едно дете што тренира во школата и игра пикер.Колку и да сака нека е лош,пре на него би му дал шанса него на некој си таму Бузанчиќ.

Вујо го играше Абутовиќ на контролката со Ловќен. Ништо чудно и Кукоски да почне да го форсира во напад....

Вујо го играше Абутовиќ на контролката со Ловќен. Ништо чудно и Кукоски да почне да го форсира во напад....
Заеби ти тоа,него ќе доаѓаш у 5 на баскет ? :icon_mrgr:

Абе кај можеме со Абутовиќ во нападот, нека не се заебаваат :icon_mrgr:
Подитно ни треба некој лев бек, нека не ја прокоцкуваат сезоната во која имаме големи шанси да се вратиме на тронот...

Регионална лига-жени
Зајечар 28 ЖРК Вардар 25

Лошо судење од страна на судиите .
на голот одлична Суслина .ама одбраната не беше добра .

Регионална лига-жени
Зајечар 28 ЖРК Вардар 25

Лошо судење од страна на судиите .
на голот одлична Суслина .ама одбраната не беше добра .
Sjajan meč u Zaječaru i trijumf domaćina nad Vardarom (28:25)

ZAJEČAR - Dvorana: SRC “Kraljevica”. Gledalaca: 1400. Sudije: Mitrović i Vesović (obojica Crna Gora). Sedmerci: Zaječar 3 (2), Vardar 2 (2). Isključenja: Zaječar 8 minuta, Vardar 6 minuta.
ZAJEČAR: Stanojević, Matić 1, Peraica 2, Vučković5, Nišavić, Pislaru, Alonso, Rajović, Fernandez 3, Zebić 7, Georgijev, Dragoljubović, Sopronji 7, Nuria, Goriska 1, Mange 2.
VARDAR: Kustiukova 2, Trbović, Sazdovski, Lubjanaja, Stojkovski, Sterlova 5, Svetlova, Manevska, Kiril, Saidova, Dmitrović 2, Zulkhina 2, Vinogradova 3, Klikovac 6, Suslina, Lojpur 5.

Srpski šampion Zaječar trijumfalno je u subotu započeo sezonu u Regionalnoj ligi, savladan je Vardar (28:25), u utakmici koja je ipak donijela više neizvjesnosti nego što se očekivalo.
Mladi tim Vardara iz Skoplja koji predvodi rukometna legenda Indira Kastratović fantastično je igrao na samom startu ali i finišu meča, a jasno je da Zaječar tempira formu za kvalifikacije u Ligi šampiona, koji tim Saše Boškovića čekaju za dvije nedjelje.
Imale su popularne „Amazonke“ iz Zaječara tri gola prednosti relativno brzo - 9:6 u 15. minutu, razlika na poluvremenu bila je i ubjedljivija (15:11), ali motivisana ekipa makedonskog viceprvaka nije se predavala, pa je utakmica bila neizvjesna sve do posljednjih par napada. Za senzaciju, ipak, falilo je iskustva i sreće.
Lijep utisak bila je izuzetna posjeta u „Kraljevici“ - Zaječar je još jednom potvrdio da je grad koji živi za rukomet. Pamtiće se i odlična igra u odbrani oba tima, uz jako mali broj golova iz kontri i lakih pogodaka.
Za Zaječar koji je u prethodnoj sezoni u Regionalnoj ligi osvojio drugo mjesto, pobjeda će dobro doći nakon serije poraza u pripremnim prijateljskim mečevima, a rukometašice Vardara imaju mnogo razloga da budu ponosne - ostavile su odličan utisak u „grotlu Kraljevice“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom