П
Паспарту
Гостин
епа друже ако некогаш сака некој мкд тим да освои меѓународен трофеј ќе мора и да има меѓунардони јаки играчи. до сега ние на публика на изненадување идеме во овие меѓународни натпреварувања. знам дека парите што ќе ги вложат и парите што ќе ги добијат нема да се исти, дури и помалце ќе добијат и можеби затоа никој не вложува кај нас зашто не се исплати. и сите сакаат со ефтини играчи да поминат повеќе кола ама еве гледате и вие вардар тоа го прави на секој 5 години додека решица го има осовено овој куп 3 пати. значи за 5 години пак ќе имаме некој успех до полуфинале, а финале како пелистер не стигнал никој повеќе од 15 години. тоа ми е мене ги разбирам проблемите и се надевам дека таа регионална лига од август ќе привлече повеќе спонзори кои би платиле за појаки играчи и во тие меѓународни купови да можеме на квалитетот што го имаме да се надеваме на трофеј.
Види, и јас сум да се донесат играчи од хрватска, германска и француска репрезентација, но да бидеме реални во моментов тие пари ги немаме. Буџетот на Вардар во споредба со голем дел од екипите кои се елиминирани од овој куп е минорен, целта на Вардар не е (беше) финале и освојување на овој куп, правете малку разлика, едно се реалните можности, а сосема друго се очекувањата кои од коло во коло се повеќе растат.
Пелистер играше финале на Челинџ Куп, а Решица не освои КПК туку Челинџ Куп во 3 наврати. Секој трофеј и финале е успех, но квалитетот помеѓу овие две натпреварувања е ОГРОМЕН! Види ги клубовите кои играат моментално четвртфинале во Челинџ Купот (Партизан, Аек, Бенфика, Раднички Крагуевац и др.) и спореди ги со оние од КПК (Гумерсбах, Портланд, Трембле) и сам ќе увидиш колкава е разликата... Овие тимови што играат во ЧК нема ни помеѓу први четири да завршат во нашава лига или ако ништо друго се послаби барем една класа од Вардар.
во автобус имаше пеколна атмосфера,јас бев во вториот незнам да другите,како и секад најмрднат шофер имаме али за ова подоцна во постот ке кажам
беше ок... се пиеше се лумпуваше се пееше исључитиво македонски народни песни,поздрав до дечкото што ни пееше,свака му част заради него се начука цел автобус стварно прекрасно пееше.Се начукавме и заспавме сите накај 2 саат,али штета неможеше никој да заспие поради дечкото незнам кој беше страшно рчеше