Фан клуб - РК Вардар

Нека ја баталат утакмицата со Мелсунген. Реално титулата ја решаваме во први две кола. Тепаме ли во Автокоманда и дома со Пелистер, готово е по мене.
Можеби и подобро што е ваков распоредот, бидејќи ако на овие им е повреден Ѓорѓиев, немаат шанси. Исто, не е лошо што играме сп Пелистер дома додека не се во натпреварувачки ритам.
По мене треба да се жртвуваат утакмиците во ЛЕ и фокусот да е на лигата.

Кој повеќе да ја прежали утакмицава

Уффф ќе биде кланица во плејоф. Секогаш е гадно да се игра против иста екипа за кратко време, ама мислам дека им ја имаме мерката на Алкалоид па би требало да ги решиме пак тамо. Плус не се во форма, и треба да се обидеме порано да го решиме победникот на тој меч. Добра ствар е што Мелсунген доаѓа со младинци да успееме и тука да дојдеме до победа, ама можда и ние треба да ги одмараме главните играчи и да играат овие кои не добиваат многу шанса во сезона, да не ризикуваме евентуална повреда. После тоа во Битола да одиме да одиграме еден паметен натпревар, пред се тактички да биде спремен од стручниов штаб и да пробаме да победиме. Таа реално ќе биде кланица, стално пред секој натптревар спомнуваме што е најважно на тие натпревари, а тоа е да не дозволиме да ни се одлепат. Мора да се игра паметно, да не се паѓа во темпо, и да не се прават тие глупите технички грешки кои често знаат да не закопаат пред се психички. Со господ напред, ја ќе бидам задоволен и со две победи против Алкалоид и Охрид, а ако победиме и во Битола тогаш 95% oосвојуваме титула. Друг момент кој ќе биде многу важен во плејофот е публиката. Се надевам дека Комити повторно ќе доминираат во Автокоманда, а против Охрид мора да се наполни салата и да се направи заглушувачка атмосфера. Лагано паѓаат на таква атмосфера 100%.

Da se nadevame deka ke uspeeme da tepame vtor pat vo tolku kratko vreme.
So pobeda protiv Alkaloid i poraz od Pelister vo gosti po dve kola, so 4te boda prednost od prva faza koi gi prenesuvame (togas ke se 2 poveke od Pelister) sme vo ogromna prednost.

Vardar ako saka titula, treba da pobedi doma so site, vo gosti da pobedi se osven Pelister i ima pravo na eden kiks nereseno. Ova e i verojatno scenario.

Titulatata verojatno ke se resava na 14 april vo Avtokomanda (Alkaloid-Pelister), 24 april Vardar Alkaloid i 02 maj Vardar Pelister vo Jane (na prodolzeniot vikend za 1 Maj).
Radi losite utakmici na Pelister so Ohrid i Alkaloid vo prvata faza pritisokot e vo Bitola i eden kiks ke gi kosta titula. Zatoa treba da se sledat i na 24 maj Ohrid Pelister(prodolzen vikend isto taka) i na 30 maj Pelister Alkaloid vo Bitola.

do koga e kaznet manaskov? ako dobro se sekavam treba da gi propusti prvite 2 kola?
Мислам дека казната истекува после второто коло. 14-ти декември им беше утакмицата со Охрид, така да до 14/15 март би требало да трае

Кој резултат ви одит во прилог од Кристианстад/Бенфика?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom