Фан клуб - РК Вардар

Не +2, туку +3 на крај и тоа е супер резултат. Денес изиграа многу подобро него против Охрид и Тиквеш. Затоа и не ми се веруваше дека ќе победиме денес. Многу важна победа со која дефинитвно го прави првенството интересно, а и во моментов сме во некоја пол позиција. Секако има доста до крај, а во Автокоманда и во Охрид мора да се победи. Тоа може да биде и доволно на крај.

Pred izbori vi ja pustivme za mir vo Vmro i dobroto na makedonskiot rakomet :D :kuracc:
Nemase nisto dojavi niz grad ovaj pat a? Sega posle pobedata vasite igraci se najdobri vo svetot ili kako? :eek:
Izednaceno derbi kako sho se ocekuvase pekolna sezona ke bidi. Sudiski greski na dvete strani koj ne vlijaat na krajniot rezultat. Zalno ke bidi ako Kiro ne go vikni Manaskov vo reprezentacija na vakva forma ne postoi ni blisku drugo levo krilo do nego po kvalitet vo MKD momentalno.
Za Fitiljo mnogu placite ja preteravte kako bog znaj sho da praj ili sho da se desi 3 pati povekje vasi igraci i treneri provocirale i se karale vo Bitola nisto ne e ova.
Okolu incidentot neka si raspravaat tie sho bile v sala vo to nema da navlezam koj sho kako zosto...

Не бранам никој и не завземам страна, ама од кај знајте дека нема комити инфилтрирани во обичната публика до гостински навивачи ?

Што ако има?

Виде ти што се случи? Десет секунди од ко влегоја на трибина фрлија бакља. И да имало од Комити у тој блок, колку треба да си недоветен да фрлиш запалена бакља и да изгориш некого?

И прехлани истово беше кога улетаа на трибина и за десет секунди и се јавнаа на оградата.

Сеа исто, влегоа се исподивеа и ги избркаа по брза постапка.

Само Чкембари и шипо групиве уште го прават ова у 2020+ година...

Баксузна бројка 4ка. Никако да се откинеме на повеќе од 3. Овие без Фитиљо ко без тим, напад 0. Ние пак без голман. Во секој случај добра утакмица

Pred izbori vi ja pustivme za mir vo Vmro i dobroto na makedonskiot rakomet :D :kuracc:
Nemase nisto dojavi niz grad ovaj pat a? Sega posle pobedata vasite igraci se najdobri vo svetot ili kako? :eek:
Izednaceno derbi kako sho se ocekuvase pekolna sezona ke bidi. Sudiski greski na dvete strani koj ne vlijaat na krajniot rezultat. Zalno ke bidi ako Kiro ne go vikni Manaskov vo reprezentacija na vakva forma ne postoi ni blisku drugo levo krilo do nego po kvalitet vo MKD momentalno.
Za Fitiljo mnogu placite ja preteravte kako bog znaj sho da praj ili sho da se desi 3 pati povekje vasi igraci i treneri provocirale i se karale vo Bitola nisto ne e ova.
Okolu incidentot neka si raspravaat tie sho bile v sala vo to nema da navlezam koj sho kako zosto...
За Манасков си во право. Како препороден игра, му ебам фацата селска:). Иначе, никој не провоцира како Кузмановски. Борко ве дупеше онака шмекерски со дигната рака и со иронична насмевка, уживаше у тоа, дури повеќе и на хумор идеше. Столе на сите ваши навреди ве дупеше со тоа што дигаше рака и се смееше. Овој е пун со злоба, сака као да покаже муда нешо, што би рекле вие на ваш форум се праи као Карабатиќ сељакот, тркало лисолајско :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:.

Ова не беше никакво изненадување од Вардар,се очекуваше победа од најмалку 5,6 разлика имаат добра екипа за во лигава,
близнаците ги враќаа во игра со 9,10 одлуки.
Изненадување беше публиката шо беше во огромен број и работен ден чиста десетка.
Какво бричење им удривте на ЗЕЛЕНИТЕ , па глумат со некоја шпанска одбрана а дупки на секаде ИНДИСКИ слонови можат прошетка да си прает.
Сега до 8 ноември можит да си го ладите и ако го добиете кирката тогаш 70 посто сте први.

За Манасков си во право. Како препороден игра, му ебам фацата селска:). Иначе, никој не провоцира како Кузмановски. Борко ве дупеше онака шмекерски со дигната рака и со иронична насмевка, уживаше у тоа, дури повеќе и на хумор идеше. Столе на сите ваши навреди ве дупеше со тоа што дигаше рака и се смееше. Овој е пун со злоба, сака као да покаже муда нешо, што би рекле вие на ваш форум се праи као Карабатиќ сељакот, тркало лисолајско :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:.

Све е точно што си напишал, но подобро е да има таков/такви ко Фитиљот увек отколку насила да се форсираат мирољубиви дербиња, нема нешто поглупо од тоа.

Секоја чест на момците, изгинаа за дресот вечерва. Имавме и подеми и падови, тоа е нормално и редовно во вакво дерби. А тоа што исто така станува редовно е менталниот хендикеп на шурите. Фитиљ, дечко празноглав, фали ти што уште еднаш демонстрираше колку си ментално недораснат за екипата твоја, за жал и за репрезентацијата. Со тоа што личните фрустрации и нервоза ги пренесе на повеќето соиграчи ни ја олесни работата.
Поединецот никогаш нема да биде над тимот. Тимот го добива натпреварот. Двократниот европски шампион го знае тоа, тие што гледаат кон нас на врвот можеби еден ден ќе научат.
ЕДЕН Е ВАРДАР!

Све е точно што си напишал, но подобро е да има таков/такви ко Фитиљот увек отколку насила да се форсираат мирољубиви дербиња, нема нешто поглупо од тоа.
Така е, ама има граница. Као што пишав, шмекерски. Овој ја претера, и према судии и према публика, плус се пцуе со публика. И оној менталниот Хосни виде колку е саат, спушти ручна, ама овој не. Плус судиите ептен го толерираат, Начевски/Николов ќе го решеа многу брзо, уствари на нив немаше да им писне, во тоа е разликата.

Steta sto ne gi ubivme poise razlika ali toa e. Ok utakmica so tenzija, borba. Za Fitilj nema sto da iskomentiram sam si se pokazuva. Ideme ponataka I prvi vo grupata na Liga Evropa

Цело време водевме и на крај ако не победевме ке беше трагедија ...(Валах одбрани на крај клучни топки и ја донесе заслужената победа )

Кај нив Митревски ги држеше во живот со одбраните во второ , буквално зицери ни бранеше ..
Да не им беше он буквално 5-6 разлика ке ги здрвевме сигурно , башка ни фалеше и Борозан кој доби црвн картон многу рано ..

Клучен момент беше одбранетиот пенал на Валах во последните минути на Манасков и головите на Талевски на крај кога собра храброст и ја реши утакмицата ..

Новото крило и Малус одлични денес , исто и Митрович треба да се пофали и Талевски на крај ..

Во сала одлично навивање , мајмунот Кузмановски со неговиот однос уште толку ја напали публиката и атмосферата зовре ..

Новите играчи кај нас првпат играат пред ваква атмосфера , срцето им се наполни и нив на крај кога славеа со нас ...

Конечно добра партија, на ваква тешка утакмица и дерби, чиста победа со водство од 1-ва до 60-та минута... Проработе Валах, исто и Малус покажа зошто е донесен и зошто ланска сезона беше МВП во Словенија, а исто така и ноќната мора на цела Битола (Тале) проработе на крај ги извади му*ата кога најмногу требаше... мислам дека и Чупко одлично ја постави играта, ако за "капитенО" Вардар со ништо не ги изненадил, што да кажеме ние после ваква победа за нив? Тузо крилото одличен и во одбрана и во напад, ќе ни заврши многу работа, ако продолжи со ваква игра кога ќе се врати Кеита ќе имаме две одлични крила што играат во два правци, што би значело дека ако се опорави Пинто и конечно влезе во посакувана форма, ќе остане простор за засилување само на десен бек нешто што во моментов ни е најпотребно... Атмосфера како во најдобрите денови, грмеше салата.

Има неколку работи што според мене се поважни од бодовите. Не дека бодовите не се важни, ама долго е првенството.
Конечно ги добивме Малус и Валах. Малус маестрален. Продорен и прецизен, плус со неколку одлични асистенции. Валах со неколку клучни одбрани кои го решија мечот. Да се надеваме дека ова не е само блесок на еден натпревар, туку дека формата ќе им оди само нагоре.
Јанковски, човекот од кој не очекував ама баш ништо, се покажа како најблагодарен играч. Искина во одбрана, ги стави во џеб. Во напад постојано отвараше простор за бекови, а и на сѐ тоа додаде и неколку голови.
И за крај, не смееме да не спомнеме како докторски ги реши Тале со трите голови во последните десет минути.
Но, оваа победа е најзначајна за самодовербата на Чупко. Човекот им докажа на сите сератори кои почнаа да го минираат уште од моментот кога беше назначен за шеф на стручниот штаб. Чупко, еден од нас.

Ти се читаш што пишуваш или слабо? Како што бог направил бре, тоа понашање кон сите ракометари и судии и претерување долично ли е за капитен на Пелистер а и на Македонија? Минатата година после освојување зема и отиде со навивачите и пцуеше по Вардар и комити, па после се извинуваше ко пичка. Апсолутно е добар и квалитетен ракометар, но со неговото однесување кое ТРЕБА ЦЕЛОСНО ДА ГО КОНТРОЛИРА ВО СЕКОЈ МОМЕНТ, дава до знаење дека до крај на кариера ќе си остане во надолна линија и апсолутно ќе си остане во Пелистер и нема да има некоја шанса повторно во странство.. патем тоа како заврши за него, што викаат од Германија, ќе го пробаат ли на некое бауштеле пак?
А и зашто не искоментираш за тоа што чкембари улетаа и одма со бакља кон НЕУТРАЛНА ПУБЛИКА, ИМАТЕ ЛИ ГРАМ ПАМЕТ, ШТО ВИ ЗГРЕШИЛЕ ЛУЃЕТО? На таква случка бев сведок пред 2 години и не ми се веруваше кога другар ми ми кажа дека тоа ќе го направат и по минута кога ја фрлија, апсолутно сум ве множел со НУЛА.

Мораше некако да се испосере на победата.

Никад ништо убаво не видел ни фудбалскиот клуб ни било кој клуб кога активно се вклучени во партиски кампањи, а во една таква ситуација пред 20 и кусур години и навивачката група тотално се подели и распадна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom