Фан клуб - РК Вардар

a kaj bevte vie vo ovie 5 godini da doprinesite za koeficientot na makedonija? nabrkani od ls da ne igrate zaradi zatvorena smetka, godinitte posle titulata isto uloga minimalna ednata godina vezprem ve napolna 40 razlika vo dvomecot, liga evropa poslednite godini kaj ste? ne ucestvuvate voopsto, pishaa deka rezultatite se poslednite 5 godini , chuknete se malce sho doprinesovte vie vo tie godini

Мене повеќе за нив ми беше, од најракометнио град во свето, да останат без место за во ЛШ, мислев оти ЛШ ги бара нив најдобрата атмосфера на свет, плус Битола лулка на ракомето, од таму почнал спортот на глобално ниво да се развива... За рејтингот не е проблем, ќе го дигне Вардар пак, како и секогаш.
Јас до некаде ги разбирам доста. Не би сакал да се распаднат и камо среќа еден ден пак да имаме два тима во ЛШ (здравје и три). Кој бил почесто во Битола, поготово од 90-тите наваму знае дека градот е статус-кво. Речиси и ништо не е променето. Многу слабо се инвестира во градот што е факт. Е сега тие немаат на пример баскет традиција. Да излезеш во маало да играш баскет - таму тоа го нема (затоа и ден денес се чудам што запнале да тераат некаква кошарка). Тие немаат ни одбојка, а фудбал нешто што имало од време на Југославија и до некаде 90-тите (последниве години висеа во втора лига). Како за втор или трет најголем град во државата, тимскиот спорт им е на доста ниско ниво и можат само со ракомет да се пофалат, што е ок. Им ги разбирам фрустрациите. Битола била значаен центар пред 100-тина години и си го има тој шарм од тој некој период како град на конзулите и слично (Скопје брзо порасна и ја претрка Битола). И тоа е и затоа имаат некаков набој и хејт према се што е од Скопје. Ама кога треба било каква работа, сакале нејќеле мора во Скопје да дојдат да си завршат работа. Многу луѓе им се иселија, а башка што РЕК ги труе секоја зима.
Верувам дека со проектот нивен сакаат нешто поголемо да направат, ама па тие што го водат клубот не знаат како. На крај тоа им е единствен спорт во кој имаат некаква традиција и тоа само во машка конкуренција (жените беа топовско месо за Кометал, па и за екипи како Гевгелија, РК Скопје, Кале Кичево, Металург, ЖРК Вардар во поново време). :toe: А ниту тоа што дивееле ме изненадува, ниту тоа што Деки Бој дивеел и го земале на распит во станица ме изненадува (он проблеми правеше по дискотеките и кога играше за Металург).

a kaj bevte vie vo ovie 5 godini da doprinesite za koeficientot na makedonija? nabrkani od ls da ne igrate zaradi zatvorena smetka, godinitte posle titulata isto uloga minimalna ednata godina vezprem ve napolna 40 razlika vo dvomecot, liga evropa poslednite godini kaj ste? ne ucestvuvate voopsto, pishaa deka rezultatite se poslednite 5 godini , chuknete se malce sho doprinesovte vie vo tie godini
Еве доказ зашто се дијаболи,ликот е огледало на тоа.

taka e. mislevme deka ste kadri bar nekoja sezona da ne zamenite i ostvarite 2% od ona nie sto gradevme i kolku tolku da go zadrzite ona sto nie go izgradivme duri da se sredime.

kako i za se uste ednas dokazavte deka ne ve biva odnisno deka ste odlicni turisti i sega ne treba da se lutite koga pokraj vardar, ohrid i alkaloid ke bidat tie sto ke ja gradat idninata.

nema potreba poveke od vas. ispukana puska...dosusa ni toa ne ste, petardi maksimum :tapp:

Кое осмина финале ,тие две победи ако имаат во групи им се како Шампиони да станале,цела Европа им се смее на резултатите.Не уназадија како нација во ракомет за сите пари.Вардар тоа што го направија и градеа со години во корист на Македонија ,па и Металург до некаде овие за две години го уништија и мама ебаа.
Тешки дијаболи се битолчаниве
Кога го победија Сегед, видов бар едно десет сториња на инста кај битолчани, кај што пишеа дека победата е за историја :facepalm:

Јас до некаде ги разбирам доста. Не би сакал да се распаднат и камо среќа еден ден пак да имаме два тима во ЛШ (здравје и три). Кој бил почесто во Битола, поготово од 90-тите наваму знае дека градот е статус-кво. Речиси и ништо не е променето. Многу слабо се инвестира во градот што е факт. Е сега тие немаат на пример баскет традиција. Да излезеш во маало да играш баскет - таму тоа го нема (затоа и ден денес се чудам што запнале да тераат некаква кошарка). Тие немаат ни одбојка, а фудбал нешто што имало од време на Југославија и до некаде 90-тите (последниве години висеа во втора лига). Како за втор или трет најголем град во државата, тимскиот спорт им е на доста ниско ниво и можат само со ракомет да се пофалат, што е ок. Им ги разбирам фрустрациите. Битола била значаен центар пред 100-тина години и си го има тој шарм од тој некој период како град на конзулите и слично (Скопје брзо порасна и ја претрка Битола). И тоа е и затоа имаат некаков набој и хејт према се што е од Скопје. Ама кога треба било каква работа, сакале нејќеле мора во Скопје да дојдат да си завршат работа. Многу луѓе им се иселија, а башка што РЕК ги труе секоја зима.
Верувам дека со проектот нивен сакаат нешто поголемо да направат, ама па тие што го водат клубот не знаат како. На крај тоа им е единствен спорт во кој имаат некаква традиција и тоа само во машка конкуренција (жените беа топовско месо за Кометал, па и за екипи како Гевгелија, РК Скопје, Кале Кичево, Металург, ЖРК Вардар во поново време). :toe: А ниту тоа што дивееле ме изненадува, ниту тоа што Деки Бој дивеел и го земале на распит во станица ме изненадува (он проблеми правеше по дискотеките и кога играше за Металург).
Другар ти изгледа си поминал покрај Битола, но ситуацијата не е беше така (ќе одам надвор од темата се извинувам за тоа). Не е проблем инвестирањето во градот туку луѓето кои ќе ти се навртат како хиени за процент, кола, стан и да не редам сега што се бараат. Битола си има баскет традиција и во маало и имаше клуб КК Металец (некаде го пишува КК Пелистер но тоа не е во целост точно), но денес КК Пелистер е негов наследник само правно не знам како е тоа регулирано. Одбојка имало цело време само не била развиена. Фудбалот е цело време тргни-застани затоа што не сакаат од општина да го дадат клубот без некој да се вгради како овие од втората реченица погоре. Каде се изгуби Битола? Никаде таа само застана на 1990 кога и нејзиниот развој практично завршува и се што гледаш кога ќе влезиш од Прилеп се е од тоа време по проект дури и е и уништено и лошо репроектирано, но да не должам. Еве од техничка област ќе го земам ТФБ. Дали знаеш каков факултет било тоа? Во ранг на ФЕР Загреб и затоа битолчани не морале да одат во Скопје на факулет, но ова се менува така што група меѓу кои е и еден татко на еден популарен статистичар во короната. Таа група им бараше пари на студенти уште во средина на 80ти и почеток на 90ти (до ден денес е ова така), а имаше и погадни работи ама тоа друга прилика. Со РЕК проблем се единствено староста негова и филтрите кои ги нема 15 до 20 години на назад, а не како што велат ги немало никогаш. Значи другар не е проблемот во сите битолчани за Битола да назадува туку во одредена група луѓе (пример се овие од факултет) и никој нормален нема ништо со вас скопјани. Многу од вас иделе во Битола во 90тите, па кога се иселивме сите заедно го гледавме Вардар во ЛШ до финале и така. Ниту јас сакам да се растури нештото, но тоа не зависи од мене или некој друг битолчанец туку од тие што го водат клубот како да е маалски маркет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom