Фан клуб - РК Вардар

Малку смирено луѓе, не се бориме за титула во Бундес, се бориме за титула во македонска лига, ги направивте Еурофарм и Алкалоид како да се Кил и Магдебург... истиот тој толку јак Алкалоид што го правите изигра нерешено на домашен терен со Охрид, ние ги добивме, језда со лоша одбрана, но вака така ги добивме... Формата на екипата од ова подоле не може да оди, може само да оди во нагорна линија, сите од фаворитите ќе изгубат по некаде бодови... Кога ви ги читам коментарите имам чувство како да навиваме за екипа од ранг на Радовиш а не за Вардар... и на Еспиња повредата каква и да е, секако еден од него и Валах ќе можеше да игра на натпреварите од домашно првенство, плус тој тип на повреда паузата е месец-два, ништо страшно и сериозно.. Ако го добиеме дербито наредна недела ќе одиме на +3 бода од конкурентите, тогаш магично ќе сме први фаворити за титула или како ?
Тоа си во право дека не се не знам што ни Работник ни Курчолург, само имаат повеќе ракометари на позиции кои се клучни во ракометот. Ние тука пред се коментираме за нашиот двор, бидејќи сме навикнати на големи работи, на убава игра. Далеку од тоа дека не се надеваме на добри резултати и борба за титула до крај, само боли тоа што за нијанса попаметно одработен преоден рок, ќе бевме први фаворити за титулата. Вака после клучните натпревари пак ќе ги наведуваме минусите во играта, зашо овој вака и онака. Дај боже да се крева и форма и се, ама за победи во гости потребен е континуитет и квалитет на терен. Токму тие карактеристики носат победи на такви натпревари. Плус срце и мангуплук на одредени ракометари, кој реално веќе го немаме во овој ростер.

Тоа си во право дека не се не знам што ни Работник ни Курчолург, само имаат повеќе ракометари на позиции кои се клучни во ракометот. Ние тука пред се коментираме за нашиот двор, бидејќи сме навикнати на големи работи, на убава игра. Далеку од тоа дека не се надеваме на добри резултати и борба за титула до крај, само боли тоа што за нијанса попаметно одработен преоден рок, ќе бевме први фаворити за титулата. Вака после клучните натпревари пак ќе ги наведуваме минусите во играта, зашо овој вака и онака. Дај боже да се крева и форма и се, ама за победи во гости потребен е континуитет и квалитет на терен. Токму тие карактеристики носат победи на такви натпревари. Плус срце и мангуплук на одредени ракометари, кој реално веќе го немаме во овој ростер.
Полека, со враќањето на Вуко и Мечка екипата ќе добие и на цврстина во одбрана, и на квалитет во напад и на срце и на се останато... Почеток на сезона е, како што кажав, од ова сега, можеме да одиме само на подобро, на полошо тешко.

Мене ме плаши што два месеци веќе викаме дека полошо од ова не може да оди, ама некако со ништо не покажавме дека може да оди кон подобро работата.
Секоја утакмица сме раштиман оркестар и не сме толку уверливи дека може да освоиме бодови било каде вон Скопје на дербињава.

Мене ме плаши што два месеци веќе викаме дека полошо од ова не може да оди, ама некако со ништо не покажавме дека може да оди кон подобро работата.
Секоја утакмица сме раштиман оркестар и не сме толку уверливи дека може да освоиме бодови било каде вон Скопје на дербињава.
Така е, ја искрено само и тие натпревари ги сметам за релевантни за тоа колку сме добри. Секој натпревар се случуваат истите срања. Ќе успееме некако да направиме некоја предност, и за 2-3 минути се претвараме у најаматерска екипа со давање топка и раце на противник, фрлање у аут, некои ниско интелигентни пасови до пикер од Горига или Тале. Наместо да работат да ги снема тие работи, тоа се повторува у континуитет. На гостувањата паѓаш скроз после такви глупости, се враќа противникот и нема назад. Лесно е после да бараме кривци после поразот е готово веќе. Ај ќе видиме, може ќе биде и боље.

Последно уредено:
5 коло официјално Вардар - Еурофарм Пелистер
1 октомври (среда) од 19:00 часот во Јане Сандански

Поздрав до сите битолски зналци (особено до @vasicot , @joveko , @Зелено Бел и стручњакот @Prezimeto кој успеа да не заќути сите со три скриншота) кои со денови продаваа муда за бубрези и се однесуваа ко они да ги смислиле ракометните правила. Премотајте на 10:47 и поднаучете нешто. Ама сигурно и овие двајцава не знаат.

Поздрав до сите битолски зналци (особено до @vasicot , @joveko , @Зелено Бел и стручњакот @Prezimeto кој успеа да не заќути сите со три скриншота) кои со денови продаваа муда за бубрези и се однесуваа ко они да ги смислиле ракометните правила. Премотајте на 10:47 и поднаучете нешто. Ама сигурно и овие двајцава не знаат.

Значи @ohrid66 беше у право

Сите што се разбираме бар малце у ракометни правила си искоментираме дека сме оштетени за пенал, само одредени фацки не беа доблесни да признаат чиста ситуација. Тоа е разликата.
Се изнајадоа гомна за се и сешто, стално јадат гомна за судии, ама во очигледни ситуации кои неправедно одат на нивна страна и им носат незаслужена титула, ни збор. Мукла. И убаво кажа Наче. Ај да разберам не истрчал и не видел, ама да гледаш снимка и после неа да не досудиш тоа што треба, е тоа е ненормална работа.

Значи @ohrid66 беше у право
јас све објаснив по ракометните правила ама кј се сега да се појават тие шо ми пцуеја мајка ,шајка и све живо....се надевам злате да ги пушти сите во Сибир....
да знајте и начевци и аматерите двајцата читааат овде и на други места.
пред некој ден поминав кај Драгорот и фрлив 10 книги со ракометни правила па сега Боце,Васичо,зелениот ,јовеко,ушлето,психопатот 10 г шо ме следел,филозофот,МАСОНО шо е член 5 г а немат ниедно мислење, со ТРИМЕРОТ нека го доисчистат драгорот да ги земат книгите и да читнат малку ама чисто сумљам дека знаат и да читаат.
Го испуштив ХСАГО олеснувачот
Имат многу чкембари поштени шо ми пишаа ПП поздрав до вас,не ги ги именувам зш ќе бидат жигосани овде
Брука зш се чутеше еден месец,кој лапна коска.Чесно ке беше да излезат и да кажат судииите згрешија ,Вардар оштетен.

Последно уредено:
јас све објаснив по ракометните правила ама кј се сега да се појават тие шо ми пцуеја мајка ,шајка и све живо....се надевам злате да ги пушти сите во Сибир....
да знајте и начевци и аматерите двајцата читааат овде и на други места.
пред некој ден поминав кај Драгорот и фрлив 10 книги со ракометни правила па сега Боце,Васичо,зелениот ,јовеко,ушлето,психопатот 10 г шо ме следел,филозофот,МАСОНО шо е член 5 г а немат ниедно мислење, со ТРИМЕРОТ нека го доисчистат драгорот да ги земат книгите и да читнат малку ама чисто сумљам дека знаат и да читаат.
Го испуштив ХСАГО олеснувачот
Имат многу чкембари поштени шо ми пишаа ПП поздрав до вас,не ги ги именувам зш ќе бидат жигосани овде
Брука зш се чутеше еден месец,кој лапна коска.Чесно ке беше да излезат и да кажат судииите згрешија ,Вардар оштетен.
Шо има некој да биди жигосани , ако е така по ново правилото како што кажаа Начевски и Николов , Да оштетен бил Вардар и ти си бил во право .Тоа е тоа.

Затоа требат повеќе емисии оти измени во правила има секоја година , па сигурно некој нема да чита секоја година кои се измените . Јас по ова шо кажуваат не сум сигурен дека и овие шо судеа го знаеја правилото .
Автоматски споено мислење:

И јас мислев ако е надвор од круг во момент на исфрлање дека не е прекршок

Еве сега слушам дека исто било кога Митев фрли топката пред истек на време требало пенал за Пелистер , а не досудија па на пенали изгуби Пелистер купот.

Затоа требат повеќе емисии оти измени во правила има секоја година , па сигурно некој нема да чита секоја година кои се измените .
Дај бе другар не заебавај, како да не ги читаат правилата секоја година, како не знаел дека правилото било сменето.Ако е така тогаш треба бан да јаде тој судија.
Без разлика на тоа дека Вардар беше оштетен, помина тоа, отиде возот.
Ако сакаме силно првенство со силни клубови, мора и силни судии!

Јас мислам кога се мисли на попречување се гледа дали се попречува тој што изведува а не тој што ја прима топката. Кога ќе изведе центар играчот никаде не пишува дека прво треба да ја прими неговиот играч па после може противнички. Еве едно реторичко прашање ако играчот што изведува центар ја остави топката при изведување во кругот на центарот дали тоа значи дека никој противнички играч не смее да ја пипне од противничките играчи?
Остај го бе жити све , хахаха
Според овај пациентот во последно 30 секунди тој што се брани треба да игра без голман и сите од тој тим треба да се на 9 метри и да не се движат.
Ама еве сега уште да го тепат алкалоид први коло и Охрид шампион :)
Exactly, eve sporedi gi i taksite sto gi zimaat primer rakometnite sudii, i fudbalskite sudii, i serioznosta na ehf i uefa, i se ke ti stane jasno.

Od moja gledna tocka pak, povrzano so ova sto go navede, koga si na teren, mn e potesko da se vidi toj prestap koga kriloto e da recheme vo skok, i koga se raboti za nijansa dali zgazil ili ne, i sekogas se odi po linija na pomal otpor, da ne se dosudi prestapot.

Isto i so pasivniot, toa doagja situaciono, samiot govor na teloto na ekipata sto napagja vo nekoj moment ke te natera da dignes raka na 40 sekundi, a nekoi za volja za vistinata se aktivni i u taa minuta i kusur sto ja spomna, ama pak ke potvrdam toa sto zboris, dodeka nema konkretni i koncizni i jasni pravila, ke bide vaka, ne samo kaj nas, i na globalno nivo e taka
Eve kao rakometen sudija ke ti kazham da prestanes da lupas gluposti koa ne gi znaes pravilata i zboris samo na pamet. Topkata e izvedena bez da ima poprecenost na nejzinata traektorija od primeniot gol pa se do izveduvanjeto od centar, koga bi imalo igrac koj sto se dvizi vo pravecot na nejzino dvizenje i so toa bi go poprecil brziot centar, bi se sankcioniralo.

Vo konkretnava situacija, igracot na pelister e nadvor od krugot na centarot koga se izveduva topkata, znaci ne mu poprecuva na izveduvacot, a ima celosno pravo da ja sece i probuva da ja ukrade topkata kako vo konkretniov slucaj, otkako topkata ja napusta rakata na izveduvacot.

Znaci celata situacija e dali imalo poprecuvanje na izveduvanjeto i dali manaskov go povredil izveduvanjeto so gazenje na linijata na centarot, i dali otkako topkata e izvedena, ima nekoj nameren faul sto bi poprecil brzo razvivanje na akcijata.

Odlukata e cista kako solza.

Q

Od kaj ti e ova pravilo ziti sve?? Ahahahahahahahhaha slusaj se sto pisuvas, kakov krug be drugarce sto zboris , kakva raka nadvor od krugot, nemoj da se brukas..

Za praviloto za izduvanje od centar, edinstveno vazno e igracot sto izveduva da e vnatre vo krugot na centarot na igralisteto, a racete moze i na mars da mu se, ne igra uloga. Isto taka, koga sudijata svirne, i igracot sto izveduva topka ja isfrli topkata od svoite race, igrata e aktivna bez razlika kaj i da se naogja topkata.

I te molam, ne zbori veke za pravila i za sudenje, vrska so mozokot nemas, a samo lupas nekoi gluposti smesni.

Остај го бе жити све , хахаха
Според овај пациентот во последно 30 секунди тој што се брани треба да игра без голман и сите од тој тим треба да се на 9 метри и да не се движат.
Ама еве сега уште да го тепат алкалоид први коло и Охрид шампион :)

Se moli upravata na Vardar uste odma da te zemi kako strucen sorabotnik :pos: :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom