Фан клуб - РК Вардар

Неверојатно голем ќејф ми прават победиве над вештачкиве. После дуелот со Флензбург мислев дека нема да се опоравам и со чисто срце да следам ракомет до крај на сезонава, па дојде дури и реметот во домашно првенство, ама дуелов денес и те како се покажа како лек на рана за се што се случи.

Задоволство беше да се навива за Вардар денес во Биљанини. Пробувавме цела утакмица 10тина души да ги кренеме останатите Вардарци низ сала, претежно со Ајде Ајде Вардаре, и успеваше на неколку пати. Особено кога се градеше одлучувачката предност во последните 10 минути. Имаше доста луѓе со дресови низ сала, имаше црвено-црни и Скопјани и Охриѓани, но како да се претопија во неутралната публика која речиси во целост беше за Металург. Се покажа на дело пропагандната машинерија и како тоа делува кај пластична неракометна публика и кај жени и деца. Башка Вардар водеше низ целиот тек на натпреварот што направи неутралните да се свртат кон оној што брка водство. Може е и повеќе поради ова. Како и да е, се осеќавме како гостински навивачи цел дуел, па тоа уште толку ја зголеми радоста на крај и да се крене новиот пехар баш тука во нашиот град беше неповторливо чувство :D

Би додал само уште едно нешто, Алекс Душебаев :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc: Шампионски гени, шампионски став, движења на тело за уживање. Не паметам ваков стил на играч кој дошол тука во Македонија.

Колку гомна се изедоа во бус за Душебаев нормално што нагази :D
Кога почнав јас да го серам, даде 3-4 гола за неколку минути :icon_lol:
Душебаев камен еден треба во Зомимак да го дадат, Вуги играчина у пм :icon_mrgr: Атман најдобар играч, одма да се донесе во Вардар. И одма игра најслаба утакмица :icon_mrgr: Станиќ ѕверотина, голман каков што може да се посака :свиркам:

Не е Душебаев по топовите, елените и рисовите, ништо не ни значи на нас ова шампионсково.

Колку гомна се изедоа во бус за Душебаев нормално што нагази :D
Кога почнав јас да го серам, даде 3-4 гола за неколку минути :icon_lol:
Душебаев камен еден треба во Зомимак да го дадат, Вуги играчина у пм :icon_mrgr:

DImovski pa najak abe najak. da ne praam muabet za Cindric auuu covece igracina, pa atman koa ke zeme da igra lelele partali :D hahaha lelel Sabjo trebase da dojdes so nas na idenje u bus :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom