Фан клуб - РК Вардар

Додека си ги меревме на кој му е поголема бројката на трибина, после применувањето на законов во пракса, сите групи ќе намалат на бројка, дали сега или подоцна. Имаше само две три изјави на некои од водачите на македонските групи на ТВ 24 вести околу законов и на тоа се остана. Никаква акција или некое соопштение со кое ќе се слушнеше и другата страна од приказната. Дали премногу суети ќе се повредеа ако се излезеше со една заедничка акција и да се кажеше доста со репресијата врз навивачите и селективното применување на законите.
Да не ме разберете погрешно, не сум за анархија и да нема ред, но сите сме свесни дека живееме во полициска држава, и законов е еден од мерките кој на многу погрешен начин се сака македонскиве навивачи преку ноќ да се претворат во скандинаски навивачи кои ќе лупаат на некој предмет и ќе пеат една песна.

Ај еве евиденција со лична карта ок. Али човече нема логика тоа да се прави кога веќе се купени картите.

Тоа по правило се прави при купување на карта и тој што ја купил се внесува во систем со име презиме и број на лична карта. Сеа што е поентава со лична карта веќе кога имам карта за натпреварот не ми е јасно. Што ќе постигне со тоа ако му покажам на влез и лична карта со картата?

Некој да не ќе седи и запишува " Трпе Трпев блок 10 ред 20 столче 30, Л. К. Број., ајде следниот"

Така ќе треба две недели за да влеземе во сала.

Или да не ни ги собираат личните карти и после утакмица како пасоши во автобус на одмор ќе ни ги делат?

Повторно нешто пробуваат да применат и го изведуваат тоа многу глупо и прашање е дали ова воопшто ќе се примени, освен снимањето.

Факт е дека живееме во полициска држава, ама мене законов воопшто ништо не ми менува. Да не се лажеме, секој што стапнал на навивачка трибина т.е. со Комити уредно си е документиран и имаат наши информации, само со личните карти ќе им се олесни работата. Законов ќе пропадне уште нареден викенд ова е само увертира за со Шкендија ќе видите. Нема услови за да се спроведе законов.

Факт е дека живееме во полициска држава, ама мене законов воопшто ништо не ми менува. Да не се лажеме, секој што стапнал на навивачка трибина т.е. со Комити уредно си е документиран и имаат наши информации, само со личните карти ќе им се олесни работата. Законов ќе пропадне уште нареден викенд ова е само увертира за со Шкендија ќе видите. Нема услови за да се спроведе законов.

Sami si napraivme vaka. Mangupi sme ke peeme antisiptarski pesni na bez vezna utakmica. Druga rabota pa, zosto togas drzvata ostava da peeme Bitolski picki i slicno a ne dozvoluva albanski? Koga veke nemoze albanski nemoze ni bitolski. Zosto nie da vregjame makedonci a Albanci ne?

На утакмицата со Барселона публиката на Металург фрлаше предмети на терен, само што нормално не се документирало тоа како за нашите случки пошто за среќа никој не погодија.

Казни за националистичко скандирање СИГУРНО не добиваат, пошто ниту некој разбира од ЕХФ што се пее ни ништо.
Во Македонско првенство казни има, но за ФФМ казниво е ако скандираш против Албанци, но не е казниво ако се пее Шќипри етнике и задолжително се вадат знамиња Илирида. Баш поради тие казни уште повеќе се навлекува гнев кај Македонските групи и едноставно не можеш да ги задржиш да не скандираат. Максимално сум против тие непотребни скандирања, и поголемиот дел од групата го дели тоа мислење, ама некако сите се научени дека после зига зага доаѓа такво скандирање и само им продолжува во таа насока :icon_mrgr:

Законот не е донесен само за нас, ТРЕБА ДА ВАЖИ ЗА СИТЕ, ама се применува селективно...

Проблемот не е што ЕХФ не разбираат или дали се казнува и кој.Скандирањето "мртов албанец-добар албанец" е комплетно непотребно и доста ретардирано.[DOUBLEPOST=1395339642][/DOUBLEPOST]
На утакмицата со Барселона публиката на Металург фрлаше предмети на терен, само што нормално не се документирало тоа како за нашите случки пошто за среќа никој не погодија.

Казни за националистичко скандирање СИГУРНО не добиваат, пошто ниту некој разбира од ЕХФ што се пее ни ништо.
Во Македонско првенство казни има, но за ФФМ казниво е ако скандираш против Албанци, но не е казниво ако се пее Шќипри етнике и задолжително се вадат знамиња Илирида. Баш поради тие казни уште повеќе се навлекува гнев кај Македонските групи и едноставно не можеш да ги задржиш да не скандираат. Максимално сум против тие непотребни скандирања, и поголемиот дел од групата го дели тоа мислење, ама некако сите се научени дека после зига зага доаѓа такво скандирање и само им продолжува во таа насока :icon_mrgr:

Законот не е донесен само за нас, ТРЕБА ДА ВАЖИ ЗА СИТЕ, ама се применува селективно...

Проблемот не е што ЕХФ не разбираат или дали се казнува и кој.Скандирањето "мртов албанец-добар албанец" е комплетно непотребно и доста ретардирано.

Интересна статија има на официјалниот веб сајт на Хамбург каде што се збори за "hölle von Skopje" или во превод "Скопскиот пекол". Збори и Швалб за жешката атмосфера што ќе се создаде и за тоа како мораат да се прилагодат со своите играчи да се разбираат преку знаци со рака од причина што да се разберат со говор во салата ќе биде невозможно.

Проблемот не е што ЕХФ не разбираат или дали се казнува и кој.Скандирањето "мртов албанец-добар албанец" е комплетно непотребно и доста ретардирано.[DOUBLEPOST=1395339642][/DOUBLEPOST]

Проблемот не е што ЕХФ не разбираат или дали се казнува и кој.Скандирањето "мртов албанец-добар албанец" е комплетно непотребно и доста ретардирано.
Апсолутно! Кој ги ебе ЕХФ, збориме за НАС!

Ги чека, како да станува за тимови различни ко Вардар и Слога ебате :pos:
Мизерија, уште еден во низата весници од типот на Шпонски спорт, Минчовска Македонија итн...

Овие ли беа тие што беа избркани од прес бе?

Бооооооооооо глупи луѓе ејјј

Чуда прави конкуренцијата (која полека, но сигурно ќе ги изеде..), па мора со овакви наслови и провокации да бидат читани.
Верујте не ги интересира нив дали се или не се во право, битно „кликови“ и посети собираат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom