Фан клуб - РК Вардар

Добро е бе, со ваков згуснат расоред ЛШ и македоснка лига плус осакатени без 3-4 клучни ракометари фина си е победава. Правилото со странци баш не еба, ама мислам дека Вујо у секоја ситуација треба да најде место за Кевин Њокас во ваков натптревар. Ќе имаше шутерски тренинг со овие, сам ќе ги победеше, ама добро. Важно е во среда против Алборг да бидат сите спремни и да се обидеме да дојдеме до нова мноху важна победа.
Ооо Санталов па ти тука си бил.

Добар дечко е Тале,да го фрлаш како мамец за ајкули.
Па уште се мршти и мускули покажува тоа орката,се му ебам!
Денеска изигра за пофалба, што е право, право си е… Уште многу вакви треба да изигра за да го заслужи респектот, но за денес секоја чест

Па не верувам дека денес беше до правилото за странци.
Ние имавме 5 во состав (Тото, Дибиров, Ниокас послабиот, Моралес и Џукиќ), а они имаа 7-8 (Мандалиниќ, Кушан, Периќ, Обрадовиќ, голманот, Павлетиќ, Радовиќ и Табоада).
Повеќе мислам дека ги чуваше за со Алборг.

Не викам дека не сме појаки и дека таму нема да победиме, само оваа денес беше преважна.
Во директен дуел решаваме за прво место, а првото место носи еден бод плус во суперлига. Пример, првиот носи 6 бода, вториот 5, третиот 4 итн. Во таква ситуација со една победа во втор круг, готово е. Замислете некако да загубиме над 4 во Битола во прв круг (што со неколку повреди на играчи е остварливо), толку ќе биде. Ќе се засилат за втор дел, па со публика и релаксирани од обврски, ќе не тепаат пак во Битола и готово е.
Плус што ние треба 4 пати да гостуваме таму, ќе биде мачење и со вториот тим, пошто они ќе бидат екстра мотивирани, а нашиве ќе одат лабаво Не дај боже некоја гол разлика да решава, ќе ја набилдаат со вториот тим.
Поради квотите во пропозициите за Супер машката лига во еден тим може да има најмногу осум странци. Сепак, пет од нив треба да се од Топ 15 во Европа, а другите тројца можат да бидат од други селекции.
И плус мислам треба да имаат барем 5 настапи за репка во последните 5 години.

Добро е бе, со ваков згуснат расоред ЛШ и македоснка лига плус осакатени без 3-4 клучни ракометари фина си е победава. Правилото со странци баш не еба, ама мислам дека Вујо у секоја ситуација треба да најде место за Кевин Њокас во ваков натптревар. Ќе имаше шутерски тренинг со овие, сам ќе ги победеше, ама добро. Важно е во среда против Алборг да бидат сите спремни и да се обидеме да дојдеме до нова многу важна победа.
За 14 дена 6 утакмици. Макар и со аматери играле многу е.

Дамбетер во таква ситуација. Значи Вујо свесно настапи без Кудуз, Ниокас Кевин, Диало, Валчак и Чувара.

poleka malku, ako treba u bt ke se ide so site i ke gi zgazime ko sekogas koga trebalo. olabavi surite komotno so +5 da gi pustime da pocnat pak ke izgubat ako se igra seriozno. razlikava ti e 2-3 klasi, zemi gi za reper utakmicite so meskov nasata od ls i nivnata od seha predhodno... so pretezno domasi igraci gi dobivme gladko, vujo uste si isprobuva i taktiki na niv ocigledno gi smeta na nivo ko tikves i ostala boranija.

Мене многу ме плаши оваа утакмица. Алборг некако ми делува најконстантен до сега. Ете и со таков состав го исплескаа Монпеље 8 разлика.
Од друга страна нашиве се набријани, ќе одат директ на глава, па со добра атмосфера свашта може да се случи.

Страшно полетна екипа нема збор. Ако се обидуваме со нивниот стил на игра да им парираме, сигурен сум дека ќе не сотрат. Немаме доволен број на играчи кои можат да играат таков "run and gun" ракомет ко што они практикуваат, веројатно не повеќе од 3-4 играчи. Ако успееме некако да ги затвориме Клар и Сандел ќе завршиме голема работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom