Фан клуб - РК Вардар

Ја овде видов па затоа пишав денес.
Грешка имаат направено. Во горниот дел пишале четврток, а доле петок.

Инаку
„Handball expert“ тврди дека Вуко Борозан е под суспензија и дека би можел да биде ослободен од обврските, со оглед на тоа што е најплатен играч на Веспрем, но нема повеќе детали за овој случај.

Да, се зборува веќе некое време дека има интерес и од негова страна и од страна на Барса.

Ужасно играше последните натпревари за Веспрем. Не ме чуди да ја имале спукано уште на полусезона, па сеа го повторува истото сценарио како во Вардар. Генерално не сакам такви ракометари, боље да го немам него да ми изиграва шериф и да ме остава на цедило.

Да, се зборува веќе некое време дека има интерес и од негова страна и од страна на Барса.
Не знам што се изјалови раб, после Вардар тррбаше во Барса да иде како заврши ви Лузерпрем стварно не знам

Не знам што се изјалови раб, после Вардар тррбаше во Барса да иде како заврши ви Лузерпрем стварно не знам
Да, така беше муабетот тогаш. Ко договорен беше за Барса,

Не го земаа,не му беше до крај средена повредата

Играчи на ранг на Борозан веќе не се реална мета на Вардар, не си правете бајрам на умот.

И јас да демантирам дека Столе не се поздравил со Михо. Напротив, прв се качи на трибина за да го повика на терен.
Од вчерашниот завршен момент, највеќе жал и беше за Калараш. Стихијно се повлече од терен, не стигнавме ни да му скандираме, ни да го поздравиме. Многу и е криво што така заврши неговата приказна во Скопје.
Јасно е дека Вујо ќе биде нов тренер, вчера цело време нешто објаснуваше, ги скаутираше играчиве.
Пак ќе кажам, ако Вардар пак се крене и се врати публиката, најлудо би било со Вујо на клупа, АМА...
Многу тешко да видиме таков филм, а ако не оди работата Вујо може уште поголем хаос да направи. Како и да е, то је то, Вујо тренер, скоро цел прв тим си заминува, а засега имаме три солидни засилувања во Гурбиндо, Џукиќ и Кудиз, Томовски е добар, а другите епизодисти. Ќе видиме какви ќе бидат амбициите и како ќе се пазари. Вака од мое видување, ништо чудно и Столе да си оди.

Вака од мое видување, ништо чудно и Столе да си оди.
Не знам дали има кај да оди он. Реално 34 години има, нели дете доби скоро. На овие години кај ќе иде сега во странство со бебе. Плус, почна и многу да се повредува он. Другиве екипи тука нема шанси да ги смени со Вардар. Така што, нема ни Столе многу опции.

Јас мислам Столе нема да си оди, како што кажа @KosteM сега брзо доби дете, повреди, години...
Калараш изгледа многу разачарано, се гледа дека сакаше да остани и дека не го очекуваше ова од клубот.

Ќе видиме утре на промоција на Вујо. Ќе има Михајло и други прашања во врска со засилувања па може ќе открие уште нешто. За Калараш стварно е греота. На една страна имаш чоек кој е од златната генерација на Вардар, ракометар кој на секој натпревар остава срце на терен и покрај купус одбраната и голман кои ги имавме годинава на кој не му е продужен договорот. Плус да напоменеме дека сам плаќаше обештетување, откупуваше договори само да дојде во Вардар. На друга страна имаме фаци како Талевски кои ама апсолутно со ништо не заслужија продолжување на договор а сепак ќе го добијат.

Јас мислам Столе нема да си оди, како што кажа @KosteM сега брзо доби дете, повреди, години...
Калараш изгледа многу разачарано, се гледа дека сакаше да остани и дека не го очекуваше ова од клубот.
Па баш поради тоа што е со дете е поверојатно е да ја напушти државата.
Ќе си оди кај другар му Филип во четврта лига во Германија.

Кај ти напушта Столе бе. Плус си има бизниси почнато тука, ќе си тера во Вардар уше некоја година, во зависност од повреди,и ќе си се повлече. Он сигурно нема да го фура оној ветерански момент као Кире и Чупко, пред се дека не е у такво стање физички, и плус пикер потешка позиција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom