Значи немаме среден бек, немаме десен бек, изгубивме и еден лев, ама важно имаме 150 голмани и го продолживме Тале.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И ќе радуваме ако донесеме недокажани играчи од Египетската лига.Значи немаме среден бек, немаме десен бек, изгубивме и еден лев, ама важно имаме 150 голмани и го продолживме Тале.
Па Еурофарм објави потписи со играчи од Франција и Бундес вчера и денес. Ние под нив сме?А што сакате вие од Франција и Бундес да доаѓаат.
Да, ама истиоt муабет goes both ways.Јас не викам дека Кудуз е лош трансфер. Друго сакам да кажам. Дека е работа на перцепција. Гоце, пошто е наш, му ги знаеме маните, сме го гледале 15 години како игра, одма го проценуваме по лошите страни. Вака ко Кудуз некој, луѓе не го гледале многу, прочитале МВП на романска лига, гледале нешто YouTube и мислат дека ќе пали тука, лом ќе прави. Реалноста е дека он имаше некој настап за хрватска пред неколку години и не го ни перцепираат више дека постои од таму. Ние оваа година ќе го изгубиме стартниот десен бек на хрватска (Чупиќ) и Јотиќ, кој исто има настапи за хрватска, има играно во Алброг, еве сега Бундес, Вардар. Значи за пример, губиме два играчи кои се далеку попроверени од Кудуз, а тука ми се продава филм некој дека треба да биде возбуден дека ќе имаме подобра екипа следната сезона. Дисингер каков таков беше викнат оваа година да игра за Германската репрезентација, тоа е знак на некоја калибар, општ квалитет што го поседува он. Ние ако сакаме да не паднеме скалило под нивото на кое сме сега, треба да носиме играчи од тој квалитет. Океј, тоа не е реалност повеќе, ама тогаш тешко дека ќе се стигне 1/4 ЛШ според мене.
Полека малце.Ние оваа година ќе го изгубиме стартниот десен бек на хрватска (Чупиќ)
Апсолутно. Јас го критикувам него од првиот ден во Вардар. Ама поентата ми е дека ние губиме играчи кои имаа проверен квалитет, а не знам дали овие што доаѓаат можат воопшто некад може да изиграат на тоа ниво. Дисингер лошо играше општо во Вардар, со исклучок на првиот дел од оваа сезона. Ама знам барем дека ако е фит и спремен дека може да игра против големи екипи. Тоа и го има покажно во Вардар во неколку наврати. Талески знам дека не може. И тоа е очигледно. Едноставно нема таков квалитет и во 90% од врвни натпревари очекувам да потфрли. Јас сум да избрка Дисингер, тоа цела година го зборам, ама сакам да се донесе некој за кој знам дека може да изигра на нивото на кое може Дисингер на добар ден, за да одиме чекор нагоре.Да, ама истиоt муабет goes both ways.
Истиот тој Дизингер на 11 мечеви во ЛШ има постигнато 23 погодоци и освен што се најде на поширок список за репрезентација нема забележано настап за Германија после 2016-та кога станаа европски шампиони, повреден е 10 пати во сезоната и дури на мечеви од домашно првенство делува како ич к*р да не го боли за ракомет. А, вака ако некој му го прочита CV-то ќе си рече чекај, играл за Либек, Кил, Вардар, бил европски шампион со Германија, европски шампион со Вардар на клупско ниво.![]()
Па на таа позиција игра за Хрватска откако се врати во репрезентација. Реално и во Вардар беше неколку пати мислам избран во тим на колото во ЛШ како најдобар десен бек.Полека малце.